Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen rémálmaim vannak....

Terhesen rémálmaim vannak. Vagy azt álmodom hogy valami baj van és szaladni kell az orvoshoz, vagy Isten bocsátsa meg de hogy halva születik, vagy már azt hogy épp meghalt. Volt másnak is ilyen jellegű álma terhesen?

Figyelt kérdés
Ha igen lett valami következménye? Esetleg tudok e ellene tenni valamit? Mert már komolyan mondom meg bolondulok. Az egész napomra képes ki hatni az álmom. És egyre gyakoribbak sajnos.

2023. jún. 4. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer álmodtam ilyet, hogy elvetéltem, a többit nem részletezem, de közben valahogy tudtam hogy nem igaz. Ha ennyire hatással vannak rád az álmok akkor esetleg fordulj szakemberhez.
2023. jún. 4. 19:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ettől eleve nagyon félsz, azért álmodod ezt. Picit beszéld ki valakivel a félelmeidet, álmaidat. Talán segít.
2023. jún. 4. 19:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer olvastam, hogy valószínűleg a hormonális változások miatt terhesen gyakoribbak a rémálmok. A leggyakoribbak a halvaszülés, vetélés, meghal a baba, elrabolják stb de vannak elég gyakori furcsa almok, pl macskát szül, egyből felnőtt lesz a baba, ahogy kibújt (ezekre emlékszem, hogy benne volt a top tízben). Probálj meditálni alvás előtt, hogy ellazulj, meg kibeszélni ezeket. Ha nagyon nem múlik megér egy szakembert (pszichológus), hogy kiderüljön mi van a háttérben, de ismétlem: sok terhes nőnél vannak rémálmok.
2023. jún. 4. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan brutális horrorfilm álmaim voltak, hogy remegve ébredtem. A cifra az volt amikor éjszakákon át folytatódott az egyik rémálmom. Ez a második trimeszterben volt jellemző. A harmadikra elmúltak a rémálmok.
2023. jún. 4. 21:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a második trimeszter volt borzasztó álmok terén, most a szülés közeledtével (40+2) vannak szülős-rémálmaim (első baba) de igyekszem elhessegetni őket. Nekem az segített, hogy mindennek nagyon utánajártam. Elkezdtem külföldi és magyar cikkeket, tanulmányokat olvasni, videókat néztem, ingyenes online tanfolyamokon vettem részt. Egyrészt elterelte a figyelmem, másrészt pedig ahogy egyre többet tudtam, nőtt az önbizalmam és ezzel el is kezdtek elmúlni az álmok. Nekem volt olyan, hogy azt álmodtam, hogy hiába sírt a kisfiam nem tudtam megetetni és éhen…. Zokogtam és üvöltöttem, úgy keltem. Akkor a szoptatásról, a tápszerekről tanulgattam.. remélem segít és hamar túlesel rajta! ❤️ Kitartás! :)
2023. jún. 5. 01:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Én még az első trimeszter végénél járok. A neméről álmodtam már többször. Mindig azt, hogy kisfiú. Igaz, hogy van már egy fiam és örülnék ha kislány lenne, de ezt nem nevezném rémálomnak, azért annyira nem dől össze a világ ha fiús anya leszek 😄
2023. jún. 5. 07:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindhárom terhességemnél a 2. trismesztert végig szenvedtem a rémálmoktól. Volt olyan, hogy felébredtem egy szörnyű álom közben, kimentem pisilni, aztán mikor visszaaludtam ugyanott folyatatódott. Sokszor ébredtem heves szívdobogásra, majdnem kiugrott a szívem úgy kétségbe voltam esve. Volt hogy arra ébredtem sikítok. Szóval sajnos gyakori, a hormonok okozzák, de el fog múlni a 3. trimeszterre. Próbáld figyelmen kívül hagyni, azt már te irányítod, hogy nappal ezen pörögsz-e vagy sem.
2023. jún. 5. 08:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! 😊🙏🏼
2023. jún. 5. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!