Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen esélyekkel indulunk az...

Milyen esélyekkel indulunk az egészséges életre így koraszülöttként?

Figyelt kérdés
A terhességem alatt toxémiás voltam, több hetet voltam kórházban. Az utolsó két hétben a vizeletemben fehérje volt, illetve nagyon ödémásodtam. A kislányomat mindig kisebb súlyra becsülték mint a terhességi kor.Az utolsó napokban már nagyon magas volt a vérnyomásom reggelente volt hogy 180as is volt, ameddig gyògyszerekkel kordában tudtak tartani,addig nem léptek, de a 35.héten az nst sem volt már jó, úgy döntöttek, megcsászároznak, ami szerintem nagyon jó döntés volt, így megszületett a gyönyörű kislányunk. 35.hétre 1580gal, (ami kisebb a terhességi korhoz képest) 8as apgarral. Semmi baja nem volt, és azóta sincs,oxigént sem kellett kapnia. Koraszülött osztályon van most, aztmondták amíg a súlya nem gyarapszik 2kg körülre, illetve meg kell várni míg cumisüvegből megtanul enni, addig nem vihetjük haza. Tudom, most ott van a legjobb helyen. Most még szondával táplálják, de a súlya elindult felfele, csak lassan adagolják neki az ételt, hogy bírja a gyomra, mert volt, hogy visszajött neki. Mindenki azt mondja, hogy nem a súly számít hanem az érettség, a terhességi kor. Meg időt kell neki hagyni hogy hízzon, hogy megtanuljon mindent. Mozog, nézelődik, nyöszörög, sír, teljesen egészséges baba benyomását kelti, csak vékonyka. A kérdésem az lenne igazából, hogy mennyi az esély arra, hogy Ő fizikailag és szellemileg egy teljesen egészséges átlagos kislány legyen? Rettegek attól, hogy szellemileg, értelmileg valami baja lesz. Van esélyünk a teljesen egészséges életre? Volt valaki hasonló helyzetben? Nagyon szívesen fogadok bármilyen véleményt tapasztalatot.

febr. 16. 21:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

A hugom 6 honapra 800g szuletett.

49 eves 2 gyerekkel szerintem egy idiota de mint a novere allitom 🤣

Orvosilag semmi komoly 😁

febr. 16. 21:30
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Azért gondolom utanaolvastal a témának. A 37. hét után már nem is koraszülött egy baba. 34.-36. hét között már semmi bajuk nem szokott lenni (már a koraszülöttség miatt, mert amúgy lehet bármi). Barátnőm súlyos értelmi fogyatékos gyereke a 40. hétre született. Szóval ha a 25. hétre született volna a lányod, akkor ertenem a kérdést, az egy extrém koraszülött. De 35. héten semmi baja nem lesz.
febr. 16. 21:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Több extrém koraszülöttet (28. hét előtt) ismerek, akik ma már egészséges iskolások. Hozzájuk képest szerencsére nektek szinte semmivel sem kell megküzdenetek, csak egy kicsit az evésért. Miért ne lenne a kislányodnak 100%-os esélye egy teljesen normális, egészséges életre?
febr. 16. 21:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem tudom miért van bennem ez a félelem, elég nehezen győzöm le az ez iránt való aggódásomat.
febr. 16. 22:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Férjem 32 hétre született. Halláskárosodása van, de ennyi. Gyerekkorában sokat volt beteg,valamint babakorában szinte minden szervével probléma volt.

De. 44 éves, magas, jókötésű férfi. Semmi baja. De komolyan.

A covidba nemdohányzó nőként majdnem belepusztultam. Ő meg kis hőemelkedéssel megúszta.

Pedig féltettem a sok tüdőgyulladás miatt,ami régebben volt neki.

Egyetemet végzett, okos férfi.

febr. 16. 22:43
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Védőnő vagyok, több gyerkőcöm is született 32-35. hét között, mindenki egészséges, szuperül fejlődnek. Párszor vitték őket a koraszülött utógondozóba, meg neurologiára, kértek plusz szívultrahangot, de minden tökéletes, azóta van aki már 6 éves lesz. Van olyan, aki 34.hétre született, most két éves, szalad, mászókázik, folyékonyan beszél, mindent csinál amit a kortársai, sőt, többet. A legkisebb koraszülöttem 25. hétre született 680 grammal, és ő is rendben van, persze rengeteg fejlesztéssel, de minimális lemaradása van a kortársaihoz képest. Javaslom töltsd le a Picapp alkalmazást, szuper ötleteket adnak, és segítenek túl lendülni a kezdeti nehézségeken. Van facebook csoport is, rengeteg pozitív példát tudsz olvasni.

A mai fejlett orvostudománynak hála, a 33. hét után született babák már ugyan olyan eséllyel indulnak mint egy 38. hétre született. Persze tudom, tudőnek szemnek még érnie kell, de nem szokott gond lenni, tapasztalat.

tegnapelőtt 05:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szintén első terhesség toxémia.

Én alap magasvérnyomásos vagyok, 20.héttől kezdett elmaradozni lányom, az elején csak 1-2 napokkal a végefelé már 1 hónap. Az utolsó 3 hetet kórházban töltöttem.

37+4 hétre született, indítással indult, végül sürgősségi császárral. Toló fájásoknál elakadt nyakán a zsínórral, 2240g és 45 cm.

1 hetet volt a PIC osztályon.

10 éves mindjárt, sni-s: adhd-s, tanulási, beszédértési zavar van.

tegnapelőtt 06:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Férjem fia kb ugyanilyen paraméterekkel született. Idén lesz 18 éves. Teljesen normális, egészséges, intelligens gyerek.

A tesójával több tanulási nehézség van/volt, pedig ő időre született.

Barátnőm kislánya a 27.hétre született 1 kg alatt. Ma már 12 éves, fantasztikus kislány. Annyi maradt vissza hogy kancsal.

tegnapelőtt 10:14
 9/12 anonim ***** válasza:

35. hétre született ikreim vannak. Hónap végén 17 évesek, értelmesek, ügyesek. A lányom orvosira készül, és megvan minden esélye, hogy sikerül neki. A fiam is jó tanuló, mellette aktív sportoló.

Soha semmilyen lemaradásuk nem volt. Csak pici és sovány újszülöttek voltak, de 6 hónapos korukra már akkorák voltak, mint minden más féléves.

tegnapelőtt 11:56
 10/12 anonim ***** válasza:
27.hetre szuletett a lanyom, ma mar 6 eves, az egvilagon semmi baja
tegnapelőtt 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!