Szerintetek nagy a baj? Voltatok hasonló helyzetben? Születhet így egészséges babám?
Ilyen szoros megfigyeléssel (mindennap nst) nem lesz semmi baja! Ne aggódj!
Sok kismama küzd magas vérnyomással. Az a fontos, hogy be tudták állítani a gyógyszert. Minden rendben lesz!
Persze, hogy születhet. Én nagyon durván ödémás voltam. Főleg a lábaim, de a kezem is. Senki nem foglalkozott vele, SOHA nem csináltak vizelet tesztet se. Egyszer helyettes volt a házi dokinál, ő csináltatott egyet, az rendben volt. Konkrétan a 4 számmal nagyobb papucsba se ment bele a lábam. Én nem tudom, mi lett volna, ha tél van, járhattam volna mezítláb. (Nagyobb, kapcsos papucsot vettem és a lehető legjobban szétkapcsolva jó lett.) A vérnyomásom mindig rossz volt a nőgyógyásznál, mert izgultam a gyerek miatt. Ő arra fogta és addig mérte, amíg jó nem lett, mert visszalapozott és látta, hogy máshol jó. Ez se érdekelt semmit, pedig a vége felé már mindig határon volt. Aztán 37héttől ugye, már néztek NST-n, meg a vizeletet is, nem volt baj.
Ja, és amúgy több okból is veszélyeztetett voltam az elejétől. Szóval szerintem kórház függő is, hogy mennyire veszik komolyan, mert volt ismerősöm, akit ennél kevesebbel is majdnem befektettek.
Makkegészséges a babám.
Rád nagyon figyelnek, nem lesz semmi gond, jó kezekben vagy.
Ha most megszületne kapna tüdőèrlelőt(surfactant).
Vagyis a légzése hamar rendbe lenne.
A mi fiúnk 35 hetesen született és ott màr nem adnak .
Hiába volt nagyobb a súlya, légzéstàmogatàs(2 hét )kellett míg a kisebb súlyú babák akik kapták légzéstàmogatàs nélkül már lèlegeztek.
Nagyon fogsz izgulni ha korábban jön,mi is izgultunk de rendbe lett minden
🙂. Minden jót nektek 🍀❤️
Valószínűleg max 37.hétig fogják húzni, utána számíts császárra. Flow, nst addig mindig lesz. Nem lesz semmi baj, gyanítom, ha így maradtok, akkor egy kicsit tovább kell kórházban maradni (ha a lemaradás továbbra is tart). Kaptál tüdőérlelőt?
Annyi még, hogy kórházi táska legyen kész, mert ilyen szoros megfigyelés mellett szerintem egy nem jó mérés esetén biztos, hogy bent fognak tartani.
Minden jót kívánok
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen, kaptam tüdőérlelőt.
Tudom, hogy könnyű mondani, de próbálj megnyugodni, mert a stressz jelenleg a legnagyobb ellenséged. Magas vérnyomással, jó gyógyszerezéssel még sokáig kihúzhatod, ha jól értem más probléma nincsen, ami miatt koraszüléstől kéne félni.
Van PIC osztály a kórházatokban? Nekem anno azt mondta a doki, hogy ha 35. hét előtt beindulna a szülés, akkor törekedjek arra, hogy eljussak egy olyan kórház küszöbéig, ahol van PIC. Azzal lehet a babának a legjobbat tenni, ha azonnal van felkészült személyzet és nem kell utaztatni egy koraszülött csecsemőt.
Egyébként barátnőméknél tavaly 28. hétre születtek meg az ikrek. Borzasztóan aggódott mindenki, nagyon sokáig kórházban voltak, de lekopogom egyelőre semmilyen probléma vagy lemaradás nem merült fel a korrigált korukhoz képest.
Nem tudom, hogy miért lettem lepontozva, amikor saját tapasztalatot mondtam el. 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!