Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek nagy a baj?...

Szerintetek nagy a baj? Voltatok hasonló helyzetben? Születhet így egészséges babám?

Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden leírni a történetünket. A terhességem 28. hetéig teljesen tünet és panaszmentes volt. A 28.hét végén éreztem hogy egy kicsit görcsöl a hasam, illetve nagyon meg vannak dagadva a lábaim. Be is mentünk a kórházba, és bent voltam két és fèl hetet.Kiderült, hogy magas vérnyomàsom van. Az ödéma kb 3 nap alatt elmúlt, fehérje a vizeletemben nem volt egyszer sem azóta sem. Magnéziumot kaptam infuzioba illetve nst-k tömkelege volt. A gyógyszerekkel tök jól sikerült beállítani a vérnyomásom.Hazaengedtek, most vagyok 30+6, minden nap járok nstre és heti egy uhra. A történethez még hozzátartozik, hogy a baba súlya kisebb, kb 2 héttel van lemaradva, de az uh-k szerint növekszik, illetve a maguatviz legutobb az atlagosnal kevesebb volt. Az lenne a kérdésem, hogy volt valaki ilyen helyzetben, ha igen, mikor született meg a babája és, hogy szàmíthatok-e arra, hogy a babám egészséges lesz? Nagyon-nagyon aggódom. Minden érszrevételt, választ, szívesen fogadok! Előre is köszönöm!

jan. 10. 21:49
 1/10 A kérdező kommentje:
Illetve még annyi, ha ki kellene venni a babámat, mert itt kinnt jobb lenne màr neki akkor is van esély az egészséges életre neki?
jan. 10. 21:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen szoros megfigyeléssel (mindennap nst) nem lesz semmi baja! Ne aggódj!

Sok kismama küzd magas vérnyomással. Az a fontos, hogy be tudták állítani a gyógyszert. Minden rendben lesz!

jan. 10. 21:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy születhet. Én nagyon durván ödémás voltam. Főleg a lábaim, de a kezem is. Senki nem foglalkozott vele, SOHA nem csináltak vizelet tesztet se. Egyszer helyettes volt a házi dokinál, ő csináltatott egyet, az rendben volt. Konkrétan a 4 számmal nagyobb papucsba se ment bele a lábam. Én nem tudom, mi lett volna, ha tél van, járhattam volna mezítláb. (Nagyobb, kapcsos papucsot vettem és a lehető legjobban szétkapcsolva jó lett.) A vérnyomásom mindig rossz volt a nőgyógyásznál, mert izgultam a gyerek miatt. Ő arra fogta és addig mérte, amíg jó nem lett, mert visszalapozott és látta, hogy máshol jó. Ez se érdekelt semmit, pedig a vége felé már mindig határon volt. Aztán 37héttől ugye, már néztek NST-n, meg a vizeletet is, nem volt baj.

Ja, és amúgy több okból is veszélyeztetett voltam az elejétől. Szóval szerintem kórház függő is, hogy mennyire veszik komolyan, mert volt ismerősöm, akit ennél kevesebbel is majdnem befektettek.

Makkegészséges a babám.

Rád nagyon figyelnek, nem lesz semmi gond, jó kezekben vagy.

jan. 10. 22:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha most megszületne kapna tüdőèrlelőt(surfactant).

Vagyis a légzése hamar rendbe lenne.

A mi fiúnk 35 hetesen született és ott màr nem adnak .

Hiába volt nagyobb a súlya, légzéstàmogatàs(2 hét )kellett míg a kisebb súlyú babák akik kapták légzéstàmogatàs nélkül már lèlegeztek.

Nagyon fogsz izgulni ha korábban jön,mi is izgultunk de rendbe lett minden

🙂. Minden jót nektek 🍀❤️

jan. 10. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A 36-os lábamra a férjem 45-ös papucsa volt csak jó... Szerencsém volt, hogy nyár volt. Mikor orvoshoz mentem baromira szégyelltem magam csinos kis nyári ruhában elefánt lábakon 9 számmal nagyobb férfi papucsban... Nem csak a kezeim és lábaim, hanem még a hasam és arcom is vizesedett... Konkrétan sz*rrárepedtem,és lógott a pocakom alján a rengeteg víz... A vérnyomásom is nagyon magas volt 3x-4x kellett a dopegit. A nőgyógyászom szabadságolt aznap mikor mennem kellett nst-re, így máshoz kellett mennem...ekkor voltam (40+2) Mikor lemért az orvos és meglátta,hogy 1 hét alatt 10 kg-ot híztam...Megmérte a vérnyomásom 155/105 (már a gyógyszer se használt) Megdermedt kezembe nyomta a papírt... Hogy magának már legalább 1 hete kórházban kellene lennie. Azonnal bekellett feküdnöm. Másnap indították... 5 nappal szülés után 22kg-mal voltam könnyebb... Pedig 3kg volt csak a lányom... Szülés után elég sokáig tartott még mire helyre állt. A babának nem lesz baja ha figyelve vagy, és szinten tartják a vérnyomásod.🥰❤️ De ha mégis megkellene születnie se lenne már semmilyen hátránya, azon kívül hogy picike lenne, és éretlen... Volt a környezetemben 30 hetesen született korababa... Mára már 5 éves nagylány, senki meg nem mondaná róla, hogy korábban érkezett 🤗❤️ Boldog babavárást, és ne idegeskedj 🥰
jan. 11. 00:01
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

Valószínűleg max 37.hétig fogják húzni, utána számíts császárra. Flow, nst addig mindig lesz. Nem lesz semmi baj, gyanítom, ha így maradtok, akkor egy kicsit tovább kell kórházban maradni (ha a lemaradás továbbra is tart). Kaptál tüdőérlelőt?

Annyi még, hogy kórházi táska legyen kész, mert ilyen szoros megfigyelés mellett szerintem egy nem jó mérés esetén biztos, hogy bent fognak tartani.

Minden jót kívánok

jan. 11. 07:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Igen, kaptam tüdőérlelőt.

jan. 11. 07:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy könnyű mondani, de próbálj megnyugodni, mert a stressz jelenleg a legnagyobb ellenséged. Magas vérnyomással, jó gyógyszerezéssel még sokáig kihúzhatod, ha jól értem más probléma nincsen, ami miatt koraszüléstől kéne félni.

Van PIC osztály a kórházatokban? Nekem anno azt mondta a doki, hogy ha 35. hét előtt beindulna a szülés, akkor törekedjek arra, hogy eljussak egy olyan kórház küszöbéig, ahol van PIC. Azzal lehet a babának a legjobbat tenni, ha azonnal van felkészült személyzet és nem kell utaztatni egy koraszülött csecsemőt.

Egyébként barátnőméknél tavaly 28. hétre születtek meg az ikrek. Borzasztóan aggódott mindenki, nagyon sokáig kórházban voltak, de lekopogom egyelőre semmilyen probléma vagy lemaradás nem merült fel a korrigált korukhoz képest.

jan. 11. 07:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen! A kórházunknak nagyon-nagyon jó koraszülött részlege van!
jan. 11. 07:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miért lettem lepontozva, amikor saját tapasztalatot mondtam el. 🤔

jan. 11. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!