Babámnál nyaki redöt mért a doktor 3,2mm azt mondta nem látja az orrcsontot se igazán. Meg h lapos az arca. 10+2 napos vagyok. Elküldött további vizsgálatra. Van remény h egészséges? Valaki volt hasonlo helyzetben?
szia, én nem vagyok orvos hangsúlyozom, de szerintem 10+2 hetesen sok ez az érték sajnos, lehet, hogy a 12 hetes uh-ra tovább nő, és az sem annyira biztató, hogy nem látja az orrcsontot...
amit tennék a helyedben, elmennék egy másik orvoshoz is (ha budapesti vagy akkor az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központot nagyon dicsérik), és megnézetném vele is a babát
az én kisfiamnak a 12+0 héten 3,6 mm-t mértek, egészséges kisfiú lett, de neki egyértelműen látták az orrcsontot, 2 mm volt, voltam chorionbiopszián
ugyanakkor olvastam itt sokkal rosszabb eredménnyel egészségesen született babát, bár őt is a 12+ héten mérték
remélem minden rendben lesz veletek, drukkolok!
Tehát nem is a 3,2mm aggasztó hanem h az orrcsont nem látszik nagyon. Ettöl tartottam
Külföldön élek.De remélem is megmondják és nem fognak kertelni.
# 3 vagyok.
A 3,2 sem jó!
2,5-ig max 3-ig jó és a 11. és 13. hét között mérik. Ezen értéknél már magzatvízvételt szoktak javasolni (általában).
Mekkora volt a CRL? UH alapján és 10+2 hetes voltál?
Na nekünk elég friss még az élmény, és ha visszaforgathatnám az időt, mi viszont egy forintot nem költenénk a kombinált tesztre.
Nekünk magas kockázatot hozott ki down-szindrómára, megjártuk a poklok-poklát, javasolták az amniot, vagy a biopsziát, átbeszéltük, hogy mi vár ránk, ha beteg lenne a kicsi, (lelkileg azért ez is offra vágott rendesen) aztán mi az invazív vizsgálatok helyett végül a prena teszt mellett döntöttünk.
Eredménye: egészséges a baba.
A kombi teszt csak kb 90%-os pontosságú, meg az eredménye csak egy arányszám, amiből vagy te vagy az az egy beteg, vagy nem...
Mi nem estünk bele ebbe a kb 90 %-ba, így kaptunk egy jó nagy adag idegeskedést, meg nem kis többletkiadást. (persze a gyerekre semmit nem sajnálunk, félre ne értsétek, az egyetlen, ami számít hogy egészséges, de értitek...).
Aztán mi van akkor, ha úgy esünk bele a tévedési rátába, hogy nagy valószínűséggel egészségesnek hozza ki a babát, nyugodtan ülünk otthon a babérjainkon, aztán meg születéskor, vagy nagyobb magzati korban jön a feketeleves.
Ha lenne még babánk, a kombinált tesztre ezer, hogy nem pazarolnánk se az időt, se a pénzt, ha megteheti a kérdező, a prena-t javaslom, az külföldön is tuti megcsináltatható (mondjuk azt nem tudom, hogy kombinált egyáltalán van e nálatok). Egyszerű vérvétel, nincs kockázat, gyors, pontos.
Legjobbakat kívánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!