Babámnál nyaki redöt mért a doktor 3,2mm azt mondta nem látja az orrcsontot se igazán. Meg h lapos az arca. 10+2 napos vagyok. Elküldött további vizsgálatra. Van remény h egészséges? Valaki volt hasonlo helyzetben?
A terhességemnek megfelelö nagyságu a baba.
Jév héten lesz 3D/4D ultrahang meg vérvétel. Meg megnézik a kicsi kromoszomáját is vagyis kitenyésztenek valamit nem igazán tudtam akkor az orvosomra figyelni ebben az állapotba. Ha nem lesz megfelelö eredmény akkor magzatvíz vizsgálat 15. héten. Tudom h rizikos valamennyire, de ha nem egészséges nem szeretnénk megtartani.
Nem tudom külföldön hogy működik, de itthon elég szigorúan veszik, hogy jó legyen a terhességi kor a vizsgálatkor.
12 hetesen lehet egészen mást mutatna. Nem értem, hogy hogy csinálhatták neked ennyire korán.
A kombinált teszt (két vérvételes) huszonezer forint, még akkor sem a világ pénze, ha csak egy arányszámot mutat én megcsináltatnám. És az amniocentézist (magzatvíz vétel) is, a közhiedelemmel ellentétben nagyon kicsi a vetélés esélye.
12es, miért is fura a tanácsom? Mint írtad, te hála Isten nem éltél át hasonlót, én viszont igen. Elég xar érzés, amikor egy fals kombinált teszt eredényével a kezedben ülsz 2 hetet, bőgsz, idegeskedsz és közben a gyermeked sorsáról témázol a férjeddel...
Írtam, de leírom most is, hogy AMENNYIBEN megteheti a kérdező, akkor a személyes tapasztalatomra hagyatkozva én inkább a prenat javasolnám, mert a kombinált arányszáma - ha már felmerül a gyanú, hogy baj lehet - lóxart sem ér. Mint írtam, ÁTÉLTEM, nem a levegőbe beszéltem.
2- nem első körröl beszélünk. Volt uh, vastag a tarkóredő, orrcsont nem igazán kivehető. Ezek eddig sajnos tények. Ilyen esetben egy valószínűleg arányszámra pocsékolni a pénzt és időt teljesen felesleges. Még ha azt is hozná ki a kombinált teszt, hogy 1: sokezrhez, akkor is egy totál stressz lesz a várandósága a kérdezőnek, nem fog tudni megnyugodni, bennem legalábbis ott lenne, hogy "de akkor miért volt vastag a tarkóredő, mi van, ha fals az eredmény".
Ennek elkerülése és az amnio, biopszia (bár kicsi, de mégis létező) kockázatát mellőzve javasoltam személyes tapasztalatból, amennyiben megteheti - a prenat.
De már írta a kérdező, hogy mi lesz a menet, ismeretlenül is kívánom a legjobbakat!
Egyetértek az utolsoval. Szuper és hasznos a kombinált teszt, ha fiatal az anya és nincs előzetes kockázat. Itt van, két érték is rossz az uh eredményben.
Nekem a korom miatt volt javasolt a genetika. Kombinált tesztet nem csinaltattam, engem nem nyugtat meg egy arányszám. Lottozom is, ott is elhiszem, hogy lehetek 2000000-ból is egy. Beteg babát nem tartottam volna meg, kovezzetek meg érte
Nálam cvs volt (mehlepeny biopszia). Ingyenes, a tb támogatta a korom miatt. Ráadásul nagyobb volt esetemben a genetikai probléma kockázata a vetelesi kockazatnal, ami 1%.
23 féle rendellenességet mutat ki, nem csak a legismertebbeket (down, edwards, patau ). Nálunk is kiderült valami, ami elheto, kezelhető elváltozás. Viszont így hogy tudjuk, hogy van, meg fogjuk tudni előzni a tüneteket, nem csak kezelni.
Biztosan van valamilyen biztisitasod kint, beszeld meg a lehetőségeket.
Még ne keseredj el! Amikor csinaltattam a cvs-t, ketten a szobából szintén a rossz uh eredmény mi a voltak ott. A genetikus szerint kb 10% az esély arra, hogy tényleg baj van.
Csinaltass 100% megbízható tesztet, mert így a terhesseged minden napja aggodassal telne.
Drukkolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!