IUGR baba születhet egészségesen?
Nálunk már a határon volt a születéskori 2,5 kilójával, de most nézem, hogy amit írtál, az alapján a tied sincs jobban lemaradva. Nálunk egyébként senki sem mondta UH alapján, hogy kicsi lenne, a mérések alapján a korának megfelelő méretűnek tűnt. Meg is lepődtem, amikor megszületett (majdnem időre) és a kezembe adták :). A nagytesónál is mindig átlag értékeket mértek és ő átlagos tömeggel, hosszal is született.
Ha megnyugtat: Ugyan még nincs 2 éves, de eddig teljesen egészségesnek tűnik, élénk, érdeklődő pöttöm. Annyi, hogy a korához képest 1-2 mérettel kisebb ruha kell neki. Nálatok ez még becsült érték, UH alapján elég nagy a szórás, simán lehet, hogy a korának megfelelő a tömege, csak elmérték.
Komplikációmentes terhességet, szülést és egészséges babát!
Nalam ket hettel kisebbnek mertek a babat, de nem suly, hanem magzati meretek alapjan. Ketszer fektettek be, egyszer a 37. het vegen, de 5 nap utan hazakertem magam. Persze, hogy nem voltak jok a ctg-k a korhazban, amikor stresszeltem, es nyomast helyeztek ram..azelott semmi baj nem volt a magzatmozgassal. Az sem segitett, hogy korulottem mindenki babazott. Mai fejemmel nem fekudnek be.
Aztan a 40. het vegen ujra befektettek, 40+1-en inditottak, oxi, burokrepesztes. Par ora bohockodas (semmit nem reagalt a babam, se jol, se rosszul) csaszart javasoltak. 2670/49 centivel szuletett a kislanyom.
Se magzatvizem nem volt, sem a lepeny keringese, es a zsinor is a babam nyaka kore tekeredett. Sajnalom, mert szivesen megprobaltam volna huvelyi uton megszulni, tekintve, hogy tobb gyerekem nem lesz, de igy alakult.
Most 5 honapos, 62 cm es 6,3 kg korul van, kis zsurmo.😀 megnonek ok idekint.
Születhet egészségesen . Szerintem inkább egészségesen születnek mint betegen. Persze attol is függ, hogy milyen okbol IUGR baba.
Nekem csak IUGR gyanus volt a lányom , 37.héten 33.hetesenek felet meg , nem volt jó a méglepény egyik erében az áramlás. Korházba fektettek kaptam infúziót . 3 nap alatt meg javult a keringés majd utána megszültem a babát mert elfolyt a magzat viz.
3200 grammal és 56 cm-el született. 😃😃 teljesen egészséges , 10éves és nagyobb gyerek súlyra is és magasságra is mint az átlag.
Mégsem volt IUGR baba. DE! Lehetett volna baj hogy nem volt jó az áramlás.
Ne aggodj minden rendben lesz . 🙂
34.hétre szültem, 1500 gr volt a kisfiam. Szintén magasvérnyomás, iugr. Kaptam előtte tüdőérlelőt, 1 napig kapott a fiam oxigént, 10 napot volt inkubátorban, majd 1 hetet sima boxban a pic-en.
Ma már 2 éves, okos, ügyes. Semmi baja. Úgy nőtt, mint a gomba, pár hónap alatt behozta a lemaradást. 1 évesen nagyobb volt, mint a kortársai, akik időre születtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!