Ki mit evett a 9 hónapos terhessége alatt? Egészséges lett a baba?
Én mindent is eszem,nyilván a nyers húsok/tojáson kívűl.De pl sok mirelitet,konzervest is,felvagottakat,tehát abszolut nem gyümölcsön és zöldségen élek..de nyilván azt is eszem azért.
21 hkm
5 évvel ezelőtt GDM-es kismama voltam, azóta IR-em van, de már a kettő között is maradtam a diétánál, jelenleg is úgy étkezek.
Ha nem híztál eddig 10-12 kilót akkor azzal sincs semmi gond, ha olyan ételeket eszel, amit éppen megkívánsz. :) Boldog babavárást.
Az elsővel kvázi semmit, mert folyamatosan hánytam. Mármint kekszet, néha vizes zabkását, kis almát, de ennyi, nem bírtam enni semmit, mindent kihánytam. Durván sokat fogytam is.
Semmi baja nem lett a gyereknek.
A másodikkal nem voltam rosszul, de nagyon nyomta a hasam, úgyhogy csak keveset tudtam enni, akármi is volt az. Jellemzően teljesen átlagos ételek. De vele nagyon kívántam a zöldségeket, főleg a paprikát.
Neki se lett semmi baja.
Almat, kiflit, piritost, banant nagyon ritkan mekis kajat ettem. Veszes hanyasom volt, ami a vegere mar csak sima hanyas lett, de a 9 honap alatt vegig volt.
Kb ezeket ettem, mast nem tudtam.
A baba egeszseges lett, en mentem tonkre. Vashianyos verszegenyseg, hajhullas, csomo fogam kilyukadt, pedig elotte egy tomes nem volt meg, nagyon gyenge voltam.
A baba elszivja toled, ami neki kell, majdnem mindegy mit eszel sztm. 😂
Persze mindig erdemes kicsit egeszsegesebben etkezni, de ez nem all meg a zoldseg-gyumolcs kategorianal.
Huvelyesek, valtozatos hus, hal, gabonak, egyeb fehejreforrasok.
Okostanyert esetleg erdemes megnezni, en a hetkoznapokban is azt probalom kovetni, a gyerek etkezesenel is.
Negyediknél rengeteg szemetet.
(Édességek tömkelege, pékáru, vajas kifli, pizza…)
A három másiknál összeadva nem ettem ennyi hulladék-kaját, én sem tudom, mi volt az oka.
Cukrom rendben volt.
1 kg-mal híztam többet, mint az előzővel.
A baba rendben van, egészséges lett, csak nagyon nagy súllyal született.
Ugyanmár, az emberek egyáltalán nem látnak összefüggéseket. Rengeteg anamnézist veszek fel szülőkkel, abszolút nem értik,hogy mi függ össze mivel. Még az orvostudomány sem mindig tudja ezt biztosra. Honnan tudná valaki, hogy a nyers tojástól,amit megevett,kapott egy kis fertőzést,pl pont a szem fejlődésének egy bizonyos időszakában, és emiatt lett a gyerek később szemüveges.
Ezeket nem kötik össze az emberek, ezért így nem lehet sajnos statisztikát csinálni. Az önbevallás nem működik.
Mindent ettem, ugyanúgy mint nem terhesen
Nyers húst, nyers tojást meg alapból nem eszek, szóval nyilván terhesség alatt sem ettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!