Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van ez? (abortuszkérdés)

Miért van ez? (abortuszkérdés)

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogyha abortusszal kapcsolatos kérdés kerül fel erre az oldalra, pár órán belül olyan vita kerekedik, hogy a keresztes hadjárat egy laza hétvégi kirándulásnak tűnik mellette.

Miért nem lehet egyszerűen elfogadni (ha nem is megérteni) más emberek, nők döntését?

Rögtön ki vannak kiáltva felelőtlen, önző tiniknek, keményebb helyzetben rib@ncnak, gyilkosnak. Vallási fanatikusok a pokollal fenyegetnek, ha valaki nem személyeskedik a kérdésnél, akkor keményen lepontozzák, sőt rá is szólnak, hogy miért ad tanácsot.

2013. ápr. 29. 11:45
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim válasza:
24%

"köszi, még fenn vagyunk:) " .. inkább hagyjuk, jó ?

"Hát NEM, kérlek, itten emberi embriókról van szó, aMIknek nincs asszociatív gondolkodásra alkalmas agykérge, tehát tudata, meg saját akarata se. Aki egy embriónak/magzatnak akaratot vél, az a saját akaratát beszéli bele.

(AKI, tehát személy akkor lesz, ha élve megszületik) "

Ó, elnézést,de te nem egy ugyanilyen " csak embrióból" születtél meg ?..Persze ez meg nézőpont kérdése, jobb nem elhinni, hogy él. Én nem beszélem be, mert ami igy van az így van. Bár lehet könnyebb valóban elhinni, hogy nem él.De attól a gyilkosság , gyilkosság akármilyen bőrbe is bujtatják :)

" Mert, ki másnak legyen?"

Esetleg neki ?

Ki kényszerít bele téged ? A természet ősanya? Miért, fogja a kezed és azt mondja , tessék gyilkold meg.. ? Nahát ekkora hülyeséget se hallottam. Azthiszem ilyen alapon ahogy fogalmaztál,egy két karodat vagy lábadat is levehetünk, hiszen azt is ellehet távolítani, megvan rá a lehetőség nem ? De persze másét mindig könnyebb.. :) Nemigaz ? Ez a kérdés sokkal több, de hát.. kinek így, kinek úgy.

2013. máj. 25. 09:28
 22/53 anonim ***** válasza:
58%

"Bár lehet könnyebb valóban elhinni, hogy nem él."

Biztos így van, bár azt nem sokan szokták hinni, hogy nem él, hisz mutat mindenféle életjeleket, tehát minden kétséget kizáróan él. Az állítás részemről az (és ez TÉNY), hogy nem személy, nem "A" Józsi, hanem "EGY" magzat, nem "AKI", hanem "AMI". Pont mint egy ezeréves tölgyfa vagy egy cica, amik szintén élnek, és szintén megilleti őket a törvényes védelem is, csak éppen nem abszolút, és nem saját jogon.

"De attól a gyilkosság , gyilkosság akármilyen bőrbe is bujtatják :)" - pontoítsunk, SZERINTED az, ez egy szabad vélemény, főleg, hogy ilyent, hogy "gyilkosság" nem is ismer a magyar BTK.

"Mert, ki másnak legyen? - Esetleg neki ?" - hát próbáld megkérdezni róla, ha gondolod... egyfelől. Másfelől nem önmagát hordja ki, és nem önmagának változtatja meg az életét gyökeresen, nem önmagának jelent elvárás-, és kötelesség-halmokat. Ez megint TÉNY.

"Azthiszem ilyen alapon ahogy fogalmaztál,egy két karodat vagy lábadat is levehetünk," - dehogy, én személy vagyok, önálló akarattal. Embrionális meg magzati korban persze engem is abortélhattak volna, de sajnos nem tették - "hála" a magzatvédőknek...

2013. máj. 25. 09:58
 23/53 anonim válasza:
50%
:) Az utolsó dolog máris alapvetően megmagyaráz mindent. Mert nincs benne a BTK-ban, ó bocsánat..Érdekes módon régen a gyerekek feltudtak nőlni, még a háború idején is.. ma meg semmi ilyesmi nincs. Igen az én saját véleményem, aki felakar nevelni egy gyereket az fel is tud majd, akármilyen körülmények között és azthiszem erről jó néhány rokonom mesélhetne, aki meg nem.. annak meg bármilyen magyarázat jó lesz. :) De persze ki vagyok én , hogy ezt megitéljem..én csak azt látom, hogy mi ezeknek a következménye és mit tesz az anyákkal, vagy épp azokkal az emberekkel akik egy-egy ilyen abortusz túlélői. Én kérek elnézést amiért ezt felmerem hánytorgatni..
2013. máj. 25. 10:06
 24/53 anonim ***** válasza:
75%

#23, na ya... régen fel tudtak nőni... aha. Csak azt felejti el ilyenkor mindenki, hogy a legális abortuszok bevezetése előtt is nagyüzemben dívott az "angyalcsinálás", csak éppen nem intézményes keretek között. Meg az űjszülött-gyilkosság. Tehát mondhatjuk, hogy akkor is gyakorolták az abortuszt, csak kevésbé humánus, kevésbé civilizált módon, és legfeljebb az "amiről nem tudunk, az nincs" képmutatása mögül.

Másfelől az is tény, hogy egy ujszülött-gyerek kapcsán több nagyságrenddel kevesebb volt az elvárás, ami a szülőkre zúdul, sokkal kevésbé változtatta meg az életüket.

És hát na ya, (bár legutóbb a John Hopkins egyetem kutatócsoportja alapvetően cáfolta a posztabortusz-tünetcsoport létét, de) egy abortusz képes adott esetben kisebb vagy nagyobb kárt tenni az azt csináltató életében. Ahogy egy nem kivánt terhesség és szülés IS, és hát a nem megfontolt gyerekvállalás kapcsán nyomorba, kilátástalanságba süllyedő személyekről-családokról is láthatunk millió példát, ha nem dugjuk homokba a fejünket a saját koncepciónk védelmében.

2013. máj. 25. 10:20
 25/53 anonim válasza:
Miután én homokba dugom a fejem, mert fogalmam sincs a dolgokról..állítólag, azthiszem nincs értelme tovább vitázni a kérdésről. Nemigazán fogunk megeggyezni, főleg mert teljesen máshogy látjuk, így még mielőtt ugyanolyan " egymást vádoljuk és nem szépen megfogalmazva" dologba belekezdenénk, inkább abbahagyom. Maradok a véleményemnél, akárhogy is legyen ez másnak bántó, vagy nem bántó.Esetleg akármennyire is dugom a fejem a homokba szintű. :) Na szia.
2013. máj. 26. 13:45
 26/53 anonim ***** válasza:
25%

Nézd utolsó, az igazság az, hogy ha valakinek vannak valós, tényeken alapuló érvei az átgondolt álláspontja mellett, akkor azt abszolút normális stílusban is elő tudja adni, mindenféle vádaskodás, erőszakoskodás, érzelmi zsarolás, lelkiismereti terror nélkül is. Ez tény, tudom, mert van olyan értékrend éés gondolkodás, amit a négy fal közt én is habzó szájjal, zsigeri indulatokkal szidok, de mégis, amikor másokkal vitatkozom róla, abból soha nem szokott negatív indulat lenni.

Egyébként pont innen lehet tudni, hogy a magukat magzatvédőknek nevezők egy része meglehetősen hiteltelen, hogy képtelenek lepattanni a hazudozásról és az érzelmi zsarolásról, lelkiismereti terrorról. Majd ha nem némasikolyocskákkal, magzatkanaplócskákkal, bugyuta versikékkel, gyilkosozással, abortált 8 hetes embriónak hazudott 14 hetes elhalt magzatok képeivel jönnek, na, akkor majd komolyan lehet venni a mondanivalójukat.

2013. máj. 26. 15:11
 27/53 anonim válasza:
És te a tiédet milyen '' bugyutácska'' dolgokkal akarod alátámasztani.Lelki terror ? Igen, meglehet, pont azért, hogy ne csak megalapozott tudományos dolgokkal dobálózzunk itt, csak ugy a négy fal között.Hazugság? Mit szólsz azokhoz, kik úgy születtek meg, hogy nem akarták őket..és stb ? Talán csak neked lehet igazad, mert alá tudod támasztani a számodra érthető és elfogadható döntésekkel. De eddig, amikkel jöttél az nekem még nagyon kevés,..lehetünk reálisak persze, nem arról van szó, annak kell lennünk, csak nem mindenek felett. :)
2013. máj. 26. 16:22
 28/53 anonim ***** válasza:
79%
Belekapcsolódok, mert a második válaszoló kiütötte a biztosítékot nálam. Szóval most boldogan várjátok a kisbabát, előtte meg elvetetted másfél évvel, mert épp rosszkor jött? Mi történt, megnyertétek a lottót? Hát megáll az eszem...
2013. máj. 28. 13:06
 29/53 anonim ***** válasza:
Bocsánat, a harmadik válaszolóról beszéltem.
2013. máj. 28. 13:08
 30/53 anonim ***** válasza:
80%

Ööö, ez nekem is igen meredek, hogy másfél éve reménytelen meg kilátástalan, most meg felhőtlen boldogság egy másik babával? Az előző meg "őrangyal"? Ne haragudj, de ez nagyon érthetetlen nekem. Én azt a tesómat hívom őrangyalnak, akit anyukám 5 hónaposan elveszített, pedig szerették volna.

Nálunk az első baba volt tervezett. A 2 másik pedig nem, és nagyon nem jöttek jókor. Én csak azt tudom, hogy kényelmesebb és könnyebb lenne az életünk, ha maradunk egynél, viszont ismerve magamat meg a kis lelkemet, sose bocsátottam volna meg magamnak, ha a két pici "megy a levesbe". Hogy ki mennyire tud elszámolni saját magával, az nem hiszem, hogy másra tartozna. Van olyan ismerősöm, aki elvetette, és megbánta, meg olyan is, aki azóta is "veregeti a vállát", hogy milyen bölcs döntést hozott.

2013. máj. 28. 13:53
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!