Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy ilyen szinten...

Normális, hogy ilyen szinten vagyok fáradékony, étvágytalan első trimeszterben?

Figyelt kérdés

A hétvégén leszek 9 hetes, mivel hematómám van, és gyerekekkel dolgozok, így nem javasolták, h első trimeszterben dolgozzak, így már második hete itthon vagyok táppénzen. Iszonyú fáradékony vagyok, egész nap tudok feküdni, nem sok erőm van, nem is csinálok sok mindent. Nemrég jött a napi szintű hányás, pár hete még csak pár naponta hánytam.

Ha nem lenne hematómám, és mehetnék dolgozni, elképzelni nem tudom, hogy vinném végig a napot ilyen fáradtan, kevés kajával magamban, mivel alig kívánok valamit, és mennyiségre is keveset, minőségre meg sajnos az egészségtelent, ha szerencsém van, legalább bennem marad. Milyen szuper erejük van azoknak a kismamáknak, akik dolgoznak így is? 😂

ma 17:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Első trimeszterben én is rendkívül fáradékony voltam mindkét terhességnél. Másodiknál elmúlt. Teljesen normális a hormonok miatt. Azt nem tudom, hogyan lehet így dolgozni, mert én sem dolgoztam, veszélyeztetett terhes voltam és a munkahelyem miatt sem dolgozhattam.
ma 17:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig agilis, sportoló, duracell nyuszi voltam, de mindkét terhességem teljesen lemerített.

El sem tudom képzelni, milyen az a rózsás időszak a második trimeszterben, amit annyit emlegetnek.

Én majdmeghóttam végig.

Elején a hányinger, hányás, émelygés, majd a szédelgés (autót sem tudtam vezetni emiatt), fáradékonyság, az utolsó harmadban, meg aludni nem tudtam.

A gyerekágyra totál kikészültem.

Fogalmam sincs ez nálam miért volt így.

Lehet mert amúgy az átlagtól sokkal pörgősebb voltam és lelassított a szervezetem, mert sok lett volna.

Nem tudom.

ma 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Igen. Majd jobb lesz :)

Amugy mindenki mashogy birja, masok a tuneteink.

Aki olyan rosszul van, hogy fel se tud kelni, az nem jar be dolgozni.

En csak emelyegtem, nyilvan nem volt kellemes, de ezzel en meg kibirtam a melot. Aztan hazamentem es konkretan 6-tol aludtam reggel 6-ig. :D

Par hetig tartott csak, 2. trimeszterre elmult.

ma 17:24
 4/12 A kérdező kommentje:

Én is sportoltam korábban, pörögtem, lehet ezért is furcsa most ez. Vezetni én sem merek. Remélem azért második trimeszterben jobb lesz, de akkor készülök arra is, hogy nem 😅

Csak olyan rossz most ez a semmittevés.

Attól is tartok, hogy a kevés kajától meg hányástól még jobban legyengülök.

ma 17:39
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, de gondolom egyértelmű, első terhesség 😊
ma 17:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy az elso es az utolso sem, akinek ilyen tunetei vannak, nyugi. Tul fogod elni, eskuszom! :D
ma 17:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első babával a férjemet kb csak hétvégén láttam az első trimeszterben... Mikor keltem ő már dolgozott, elmentem dolgozni, hazamentem és 5-től reggel 8-ig aludtam...mire haza ért melóból, én ugye már aludtam. Brutál volt. Én nem hánytam, de émelyegtem, enni is tudtam, még is a fél életem átaludtam volna. Utána elmúlt.

Második babát most várom..ugyan azok a tünetek, csak most nincs alvás xD a nagyobbat suliba kell vinni reggel, majd délután elhozni és közbe dolgoztam.

Este 6-tól 8-ig alukáltam, aztán fél 10-től aludtunk családilag... másképp nem ment. Főzni férjem főzött, a lakás meg megvárta a hétvégét. Kb arra volt erőm, hogy a kisfiam leckéjét ellenőrizzem és bepakoljam a táskáját. Elsős.

Szerencsére második trimeszter óta jobb, de most nehezebben viselem. Nehezebben alszok és reggel a suli miatt is kelni kell. Kb hamarabb lerobbantam, mint első gyerekkel. 32 hetes vagyok, már nem dolgozok 3 hete. Nem is bírtam volna tovább.

Tarts ki, sajnos ez ilyen, van aki szerencsés és végig pörgi. A hormonok már csak ilyenek. A fáradtság elmúlik...jönnek a fájdalmak xD a terhesség csodái :)

De összességében megéri :)

Boldog babavárást, kitartás! Jó egészséget.

ma 17:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A hormonok tudnak ilyet csinálni. Van aki annyira fáradtnak érzi magát, hogy szinte használhatatlan lesz, vagy szédeleg, rosszul van. Nekem pl az első trimeszterben az amúgy se magas vérnyomásom (110/80) folyamatosan leesett (90/60-90/50ra, már amikor volt erőm megmérni, ennyiket mértem...), ájulás határon voltam sokszor, ezért kiírtak táppénzre, mert félő volt, hogy elájulok valahol útközben. 14-5hetesen stabilizálódott a dolog és utána normális lett, tudtam újra dolgozni is. Tud cifra dolgokat okozni a hormonváltozás amivel a terhesség jár. Ha szerencséd van akkor elfog múlni 🙂.
ma 18:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia! Most vagyok 12 hetes, talán most kezd jobb lenni.

Eddig valahogy így nézett ki:

5-8 hét között ha sokat ettem émelyegtem, ha kevesett ettem akkor is, ha túl sokat ittam akkor is, ha túl keveset akkor is. Evés közben folyamatosan öklendeztem. Fáradtság vélhetően ezek miatt is olyan szintű volt, hogy kb napi 6 órát voltam ébren. Még jó hogy karácsonyi szabadságra esett.

9-12 hét között este 8 tól reggel 7-ig alszom. Agyam semmilyen információt nem tartott meg, illetve folyamatosan émelyegtem.

Most 12 hét vége felé már kezd az erőm és étvágyam visszajönni. Csak 9-7 óra között alszom. Hormonpótlást is elhagyom lassan, valószínűleg az sem segített, mert mindig azt éreztem fokozza a tüneteket.

Mindenki azt mondja a terhesség nem betegség, hát én 2 hónapot úgy éltem meg mint a végkimerüléses. Kitartást, tényleg javulni fog!

ma 19:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Első időszakban nagyon hulla voltam én is. Ráadásul az alacsony vérnyomásom miatt mindig kávéval kezdem a napot. Sokszor az ajtóból léptem vissza hányni. Buszon pedig zacskóval jártam (szerencsére nem kellett soha) és imádkoztam, hogy bírjam ki a munkahelyig.

Délután hazaértem 3 órára, aludtam este 7ig, akkor fürdés néha valamennyi vacsi(ami vagy lement, vagy nem) és alvás tovább az ébresztőig. Kaját hordtam haza melóból, amit a férjem evett meg. Szagundor miatt főzni se tudtam. Második trimeszterre enyhült a fáradtság, rosszul a 20. Hétig voltam.

ma 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!