Miért van ez? (abortuszkérdés)
Észrevettem, hogyha abortusszal kapcsolatos kérdés kerül fel erre az oldalra, pár órán belül olyan vita kerekedik, hogy a keresztes hadjárat egy laza hétvégi kirándulásnak tűnik mellette.
Miért nem lehet egyszerűen elfogadni (ha nem is megérteni) más emberek, nők döntését?
Rögtön ki vannak kiáltva felelőtlen, önző tiniknek, keményebb helyzetben rib@ncnak, gyilkosnak. Vallási fanatikusok a pokollal fenyegetnek, ha valaki nem személyeskedik a kérdésnél, akkor keményen lepontozzák, sőt rá is szólnak, hogy miért ad tanácsot.
Ez nagyon kemény! Miért gondolják emberek, hogy az ő véleményük szent és sérthetetlen???
Alig vártam, hogy terhes legyek, és most végre az első babánkat hordom. Mérhetetlenül boldog vagyok!
Ugyanakkor az elmúlt tíz évben, amiben szexuális életet éltem kínosan ügyeltem arra, hogy nehogy terhes maradjak. Voltak balesetek, melyeket sürgősségi tabletta követett, és volt betegség, amikor a gyógyszer mellett egyéb eszközöket is bevetettem. És bár gyermekkorom óta anya szeretnék lenni, mégis, ha házasságon kívül estem volna teherbe, bizony elvetettem volna. Mit csináltam volna? Akaszkodjam bele egy pasi nyakába, mert megestem? (azokat a nőket sokkal inkább elítélem!!!) Vagy menjek anyuék nyakára? Tartsák el a lányukat, csak mert bekapta a legyet? Vagy szüljem meg az államnak?
Ennyi erővel a sürgősségi fogamzásgátlás is gyilkosság? Vagy, ha valaki cickafarkfű teát iszik, és ettől megy el a baba? Nem csak kórházban, speciális eszközökkel lehet a babát "megölni". És ez még csak nem is új keletű dolog. A történelemben mindig csinálták. Bár akkor nem is ágáltak ennyire pl. a csirkék jogaiért sem. Ja, mellesleg húst is eszek, ezért is keresztre feszíthettek!
Szó, mi szó, a véleményét mindenki elmondhatja, de az, hogy véleménykülönbség okán ítéletet mond mások felett számomra elfogadhatatlan!
"Akaszkodjam bele egy pasi nyakába, mert megestem?"
Bocsi de egyértelműen azzal élek nemi életet akik szeretek, nem akárkivel.
Pfú a 20as válaszoló nagyon durva!Nem szeretnék állásfogllalni,szerintem az abortusz valakinek mindenképpen szörnyűség.Azt hiszem,ha valaki nem akar gyereket hát ne szexeljen.Mindenki tudja,hogy a szex mire lett kitalálva,ha nem tudja az ember felelősséggel ezt művelni,akkor hagyja másra.Azért a babák normális védekezés mellett nem csúsznak be havonta!Sok módja van a védekezésnek,ha valaki nyomorog és nincs pénz gumira minimum,akkor állítson egy fokot az ösztönein.
Na mindegy azt akartam igázából,hogy ez nehéz téma,talán vannak helyzetek mikor meg lehet bocsájtani az abortuszt,de az igazság,hogy ez senkire sem tartozik csak az érintett nőre.
Szóval kedves 20as...te vagy pasi vagy vagy nincs gyereked.Undorítóan beszélsz,a hányinge1 kerülget,hogy pakkantottak volna téged meg egy tevébe bele inkább.Rád nem lehet mondani,hogy ember.
Próbálok nem foglalkozni más dolgával,különben is ez meddő vita.Ha pedig valaki a tanácsomat kérné elmondanám neki a jó éés rossz oldalát és támogatnám,hogy bízzon a döntésében.És hálát adok ISTENNEK,hogy várhatom a gyermekem és,hogy jól döntöttünk,pedig nem indult ilyen simán a babavárás.
Igen, a 20-as válaszoló - mármint én - az pasi:) "Pfü..."
És hát én meg az "Azt hiszem,ha valaki nem akar gyereket hát ne szexeljen" felfogástól undorodom... nem kicsit.
"Mindenki tudja,hogy a szex mire lett kitalálva" - persze, embernél elsődlegesen örömszerző funkcióra, ha jól rémlik, az ember az életében olyan 4%-ban él nemi életet utód-létrehozási célból, és olyan 96%-ban meg azért, mert élvezetes.
De őszintén sajnálom azokat, akik csak utódnemzési célból gyakorolják...
Egyetertek kerdezo. Mindig vita lesz belole,ahogy lathatjuk,olvashatjuk.
Eloszor is leszogeznem hogy elitelem azt aki felelotlenul el nemi eletet, majd evente jar abortuszra de nem itelem el azt aki azert valasztja mert becsuszott,tudja hogy csak "nyomorognanak". Felelosseggel tartozik erte ha megszuli, ha nem, az o teste,az o elete,neki van joga donteni(marmint az "anyanak") nem neked aki eveket var a babara,nem Juli neninek a szomszedbol es nem is nekem. Csak neki. Nevezheted gyilkossagnak ha szeretned es ettol jobban erzed magad. Kivancsi lennek ha ilyen esetekben megtartja a gyermeket,majd 10ev mulva nem birja idegileg tovabb (mert naponta 2szelet kenyeret kell beosszon 3emberre) es tegyem fel megoli magat magadhoz venned a gyermeket? Sajnalnad szegeny not? Dehogy! Csak itelkezni,keseregni tudtok semmi mast.
Azoktol kerdeznem akik melett abortalsra varo nok fekudtek. Megkerdezted miert dontott igy? Tudtad az elozmenyeket vagy csak elkonyvelted felelotlen,gyilkos pics@nak?
En elhiszem hogy bosszanto ha neked nem lehet mas pedig "eldobja"magatol,ez engem is bosszant. De ertsetek meg vannak helyzetek amikor nincs mas valasztasa az illetonek. Nem hiszem hogy aki abortuszra megy oromtancot jar elotte(legalabbis nagy reszuk nem).
Engem az bosszant mikor a negyedik kolyket szuli de eletebe nem dolgozott meg csak segelybol el. Ellenben en mint tisztesseges dolgozo no 2-nel tobbet nem merek vallalni. Ezert teszek is meghozza duplan,biztos ami biztos alapon.
Had ne irjam le hogy elnek szerencsetlenek(unokatestverem,nem cig@ny),az apuka keres kb 60ezret havonta mar amikor van munkaja plusz a segely.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!