Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az abortusz csupán nőgyógyásza...

Az abortusz csupán nőgyógyászati kérdés? Valóban emberi jog, sőt női jog az abortusz?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem ezt, mert szerintem baromira nem. Viszont kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ugyebár az aktus után létrejön a zigóta, ami gyakorlatilag már az embrió, vagyis egy új élet. Tehát ha az aktus után csak pár nappal DNS mintát veszünk az embrióból, akkor az nem az anya DNS-ével, nem az apa DNS-ével fog megegyezni, hanem a megszületendő babáéval. Szóval az már egy különálló élőlény. Ráadásul emberi lény. Attól függetlenül, hogy az édesanyától függ az élete. Szóval miért nem tekintik gyilkosságnak, hiszen az abortusz gyakorlatilag egy emberi lény életét oltja ki. Miért tekintik ezt az anya személyiségi jogának, hogy megöletheti saját gyerekét? Miért nyomják le a torkunkon azt a hazugságot, hogy az embrió és magzat a nő testének a része? És ezért bármit megtehet vele. Holott egyértelműen nem a nő testének része, hanem külön élőlény. Sőt, ami a magzatnak fáj, az az anyának fizikailag nem fáj, mert nem a része. Szóval ez a dolog számomra annyira strucc politikának tűnik. Azt hiszik, hogy azért nem gyilkosság, mert nem akarják, hogy az legyen. Pedig nem attól lesz valami gyilkosság vagy nem gyilkosság, hogy azt akarjuk-e vagy sem. Ez nekem annyira kényelmi kérdésnek tűnik. A társadalom számára egyszerűen kényelmesebb azt mondani, hogy legyen abortusz, mert akkor annyival kevesebb gond van a nem várt gyerekekkel. Pedig gyakorlatilag így emberi élőlények millióit gyilkolják meg évente. És mielőtt valami ellenvéleményt írsz, légyszi egy fél percre légy hálás szüleidnek, hogy téged vártak és nem gyilkoltak meg mielőtt megszülethettél volna.

2013. máj. 10. 23:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
46%
Mélyalatás meg. Ez megint hülyeség, ő ha pár órán belül felkel normálisan tud gondokozni... Viszontpl, ha felnőttekre áttérünk, akkor (egyszer írta valaki elgondolkodtam és igaza volt), jobb hasonlat az abortusz az eutanáziával. Egy szükséges rossz. Mindkettővel évekig tartó szegénységet, szenvedést spórolhatunk meg.
2013. máj. 11. 15:32
 52/87 anonim ***** válasza:
61%
Tényleg rettentően bántó és gusztustalan vagy 66%- os válaszoló.
2013. máj. 11. 15:34
 53/87 anonim ***** válasza:
31%
Már csak 62%-os vagyok. Nem csak az a szomorú, hogy a fiatalok azt tanulják meg: a megszakítás védekezés. Az még szomorúbb, hogy te is arra buzdítod őket: ha állapotos lesz a baba, ott az abortusz, mint lehetőség.Legalábbis 1-2 alkalommal az életben. Én gusztustalan vagyok, te pedig mint a ma született bárány. Nem arról van itt szó, veled mi történt, nézd meg a kiírt kérdést, hanem az abortusz etikátlan voltáról. Ügyesen ferdítetted a témát, jól megvezetted a kedves lepontozgatókat. De engem sajnos nem érdekelnek a százalékok. Én 17 évesen még bőven szűzlány voltam ( bár ma már ez is ciki és nem trendi ) és eszem ágában sem volt házibulikban ismeretlenekkel borozgatni. Ha már itt tartunk.Én azzal a nézeteddel nem értek egyet és nem is fogok - még ha 0 %-ra megyek is le - , amit az 1-2 megengedhető abortuszról vallasz. És ennek semmi, de semmi köze nincs ahhoz, mi történt veled.
2013. máj. 11. 15:45
 54/87 anonim ***** válasza:
29%

66%-os (és Kérdező), én még mindig Veletek értek egyet! És 66%-os nem undorító...

Nem értem, miért fordult így ki az emberiség magából, miért kell elhazudni a dolgokat. Ha elkezdődött egy emberélet, akkor elkezdődött, innentől kezdve el a kezekkel! Ha nem akartad, add örökbe.

Attól, hogy legális az abortusz, kevésbé vigyáznak a gyereket nem akarók, mert könnyű "elintézni"... Ha nem lehetne, ki kelle hordani, és átesni az örökbe adáson, biztos, hogy szuper megfontoltak lennének az emberek!

Kedves anyuka, akit 17 évesen megerőszakoltak!

Nagyon sajnálom a fájdalmadat... Én teljes mértékben az abortusz ellen vagyok, de 17 évesen, ilyen traumatikus állapotban, nem tudom, hogy mit tettem volna. Tartok tőle, hogy nem lettem volna elég erős én sem. Nem tudom. Ugyanaz, mint ha mondjuk rámtámad a gyilkos, vagy Auschwitzba visznek, hiába vannak kőkemény elveim, olyan helyzetben nem biztos, hogy tudom tartani magam, és a viszontgyűlölet veszi át a hatalmat felettem... lehet, hogy gyilkossá tudnék válni és bosszút állni ilyen extrém körülmények között...

Kb. a Te helyzeted az egyetlen, amiben meg tudom érteni, hogy valaki így dönt.

És akkor, ha az anya életét veszélyezeteti.

Minden más esetben rengeteg lehetőség van, hogy ne kelljen gyereket nevelni. És nem az a kérdés, hogy tehet-e róla valaki, hogy kiszakad a gumi. Mindegy, egy eélt elkezdődik, óvni kell. Világos, mint a Nap.

Ja, és 66%-os: ahhoz, hogy nem lehet néven nevezni a dolgokat: Olvastad a Jácint úrfi a füllentők birodalmában c. könyvet? Na, ott mindennek más nevet adnak, pl. a kenyérre azt írják, tinta... Hát ilyen világban élünk... Igen, a magunk kis kényelme, önzősége az egyetlen, SZENT és sérthetetlen dolog... Istenem, mi lesz itt még...

2013. máj. 11. 16:06
 55/87 anonim ***** válasza:
59%

Na most. Kezdjük az elején. A nőnek igenis joga van eldönteni, hogy mit akar a testével, és egy öntudatlan lénnyel tenni. Embernek ember, nem mondom, hogy nem. De nem érez, nem gondolkodik, nem tud. ÉS nehogy már bárkire rákényszerítsük, hogy kihordjon egy babát (ki tudja milyen körülmények közé).

Nem mindegy, hogy egy érző, gondolkodó emberről van szó vagy egy -csúnyán fogalmazva- kupac sejtről, akinek még csak testrészkezdeményei vannak.

Szóval én a nőre szavazok, és baromira mindegy hogy esett teherbe. HA ez nem mindennapos tevékenysége.

Szerintem a megerőszakolt válaszoló sem azt írta, hogy menjen mindenki nyugodtan, ahányszor akar, évente többször, hanem hogy van, hogy nincs más lehetőség.

Valóban ferdítette, de nézőpont kérdése,mivel itt az etikai dolgok tulajdonképpen lefedik az egészet. Mivel "CSAK" azért elvetetni, mert élő ember és gyilkosság. Tehát igazából elég annyit kérdezni, hogy ab. ellen vagy mellett. Az ellen, mind leírja az etikai (vallási) szövegeit, érveit, a mellett pedig úgy gondolja belefér etikailag is mert.....

Egyébként nekem nem volt abortuszom, de nem szabad elítélni azt, akinek volt 1. És az a baj,hogy a hangsúly a számon van. A meg nem született magzatak mindegy, hogy mi történt. Abban az esetben sem magát az abortuszt íttélem el, ha valakinek sok volt, hanem magát a nőt, mert nem tanult.

2013. máj. 11. 16:11
 56/87 anonim ***** válasza:
31%
66%-os vagyok. Félreértések elkerülése végett: vitapartnerem a vele történtektől FÜGGTELENÜL vallja, hogy egy emberi életben 1-2 esetben megengedhető az abortusz. És én ezt a nézetet nem tudom elfogadni. Ha bárkin erőszakot tesznek, természetesen elítélem és sajnálom. Így ezt az anyukát is amiatt, ami a múltban történt vele. De akkor is tagadom, hogy egy "átlagos" nőnek - ahogy ő írja (bár hála Istennek még nem ez az átlag) az életébe az abortusz belefér.
2013. máj. 11. 16:17
 57/87 anonim ***** válasza:
38%
Öntudatlan lehet a szegény agylágyulásos nagymama is. Nem törvényszerű, de nem is kizárt. Akkor őt is öljük meg? Csak a tudattal rendelkező emberek joga az élet? Az újszülött tudatos lény? Az élet egy szép, kerek folyamat: szimbolikusan ott ér véget, ahol elkezdődik. Adott esetben magatehetetlenül, mások gondoskodására szorulva kell befejezni. De csak akkor, ha eljött az ideje. Nem korábban. És nem más akaratából.
2013. máj. 11. 16:22
 58/87 anonim ***** válasza:
42%

A beteg gyerekek es az eroszak utani terhessegek az abortuszok 1%teszik ki A tobbi mind mind meggondolatlan felelotlen dontesek nem komolyan vett fog gatlas kovetkezmenyei ill a gyava felelosseget nem vallalo emberek dontesei ,, hova szuljek meg akarok adni neki mindent ha nem tudok akkor majd talan kesobb de most inkabb megolom ,, es egeszseges anyatol egeszseges gyereket vesznek el az anya keresere.

A legalis abortusz lenyege az volt a krizisben levo anya donthet.

Ma egy vilagkoruli ut terhesseg miatti elhalasztasa is krizisnek szamit szomoru materialista ures onzo vilag.

2013. máj. 11. 16:27
 59/87 anonim ***** válasza:
30%
Egyetértek, Kedves Utolsó!
2013. máj. 11. 16:33
 60/87 anonim ***** válasza:
73%

"És mielőtt valami ellenvéleményt írsz, légyszi egy fél percre légy hálás szüleidnek, hogy téged vártak és nem gyilkoltak meg mielőtt megszülethettél volna." - bocs Kérdező, de eszem ágában sincs ezt tenni - attól, mert te ezt látod jónak, nem biztos, hogy másnak is pont ez a véleménye.

Egyébként meg azt gondolom, hogy a művi abortusz az egy olyan ultima ratio, egy olyan rossz dolog, ami időnként a szóba jövő lehetőségek közül a kisebbik rossz. És azt is gondolom, hogy igen, a nőnek joga van a saját méhe, a saját szervezete felett rendelkezni - még akkor is, ha ez adott esetben egy embriót is érint. És azt is gondolom, hogy az örökbe adás általában nem jobb megoldás a művi abortusznál, inkább akkor jön szóba, ha a művi abortusz valamiért (lelkiismereti ok, időből kifutás, bármi) nem működik.

Szerintem egyébként a mai magyar abortusz-szabályozás jónak mondható.

2013. máj. 12. 01:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!