Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az abortusz csupán nőgyógyásza...

Az abortusz csupán nőgyógyászati kérdés? Valóban emberi jog, sőt női jog az abortusz?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem ezt, mert szerintem baromira nem. Viszont kíváncsi vagyok a véleményekre.

Ugyebár az aktus után létrejön a zigóta, ami gyakorlatilag már az embrió, vagyis egy új élet. Tehát ha az aktus után csak pár nappal DNS mintát veszünk az embrióból, akkor az nem az anya DNS-ével, nem az apa DNS-ével fog megegyezni, hanem a megszületendő babáéval. Szóval az már egy különálló élőlény. Ráadásul emberi lény. Attól függetlenül, hogy az édesanyától függ az élete. Szóval miért nem tekintik gyilkosságnak, hiszen az abortusz gyakorlatilag egy emberi lény életét oltja ki. Miért tekintik ezt az anya személyiségi jogának, hogy megöletheti saját gyerekét? Miért nyomják le a torkunkon azt a hazugságot, hogy az embrió és magzat a nő testének a része? És ezért bármit megtehet vele. Holott egyértelműen nem a nő testének része, hanem külön élőlény. Sőt, ami a magzatnak fáj, az az anyának fizikailag nem fáj, mert nem a része. Szóval ez a dolog számomra annyira strucc politikának tűnik. Azt hiszik, hogy azért nem gyilkosság, mert nem akarják, hogy az legyen. Pedig nem attól lesz valami gyilkosság vagy nem gyilkosság, hogy azt akarjuk-e vagy sem. Ez nekem annyira kényelmi kérdésnek tűnik. A társadalom számára egyszerűen kényelmesebb azt mondani, hogy legyen abortusz, mert akkor annyival kevesebb gond van a nem várt gyerekekkel. Pedig gyakorlatilag így emberi élőlények millióit gyilkolják meg évente. És mielőtt valami ellenvéleményt írsz, légyszi egy fél percre légy hálás szüleidnek, hogy téged vártak és nem gyilkoltak meg mielőtt megszülethettél volna.

2013. máj. 10. 23:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
66%

A 2 köszönőviszonyban sincs egymással. És nem mossák az agyunkat (ebben), hogy igenis abortusz stb (örökbe adásra kampányoló, ab. ellenes plakátok készülnek ,van az utcán- akkor ki akarja irtani a fiatal nemzedéket?!?!)

Összehasonlítani felnőtt, életképes tényleg érző embereket magzatokkal, akik NEM éreznek fájdalmat egy kicsit (nem is kicsit) óriási butaság.

2013. máj. 11. 11:41
 42/87 anonim ***** válasza:
37%

Nemhogy érez az embrió, a magzat, de együttérez az anyával. Ezt én az élet az anyaméhben c. dokumentumfilmben (NatGeo.) látta, ami egy az anyaméhbe rejtett miniatűr szondás kamerával kísérte végig a 9 hónapot. A baba mosolyog, ha örül az édesanyja például... Ennyit erről

Ja, és persze csak az a szemellenzős, és elvetemült, aki védi az életet. A más gyermekének az életét is. Aki megöli a sajátját, az sajnálatra és feltétlen megértésre szorul. Na nem...

2013. máj. 11. 12:57
 43/87 anonim ***** válasza:
58%

Megnéztem.

9. hét, az idegek még csak a gerinccel vannak összeköttetésben, így mozgása önkéntelen. (tehát érezni sem érezhet)

12. hét, reflexesen "lépeget" nem tudatosan.

16. héten kezdi a mozgást tudatosan, az agya veszi át a szerepeket. KEZDI érzékelni a világot.

18. hét, emésztőrendszer kezd működni. ujjlenyomat

6. hónapra fejlődik ki minden, 24. hétre kifejlődnek az érzékszervek, az érzékelés: a szaglás, ízlelés, tapintás. (érzékszervek nélkül nem lehet érezni)

Egy szóval sem említik benne, hogy 12 hetes magzat érez. Későbbi terhességről mondják, hogy érez, érzi amit az anya, akkor mosolyog... Legalább, amit felhozol példának, azzal legyél tisztában teljesen.

És még mindig nem érted, nem mondom, hogy 1) egyetértek az amerikai példával, meg pl angollal, hogy 24. hétig lehessen ab-ot végezni, mert az túlzás tényleg 2) nem tartom elfogadhatónak,ha valaki évente többször megy. DE! Azzal, hogy 1-2-n átesik 40 év alatt, azzal nem tett rosszat, nem okozott fájdalmat a gyerekének, nem kínzott senkit (csak magát). És nem lesz emiatt gyilkos. PONT.

És tényleg befejezem, mert nagyon nem érted, hogy az egészben nincs jó vagy rossz. Örüljön akinek nem volt, aki nem került tényleg olyan helyzetbe (35-50 éves életkor, és egy cukorbeteg apa nem feltétlenül AZ a helyzet, ahol olyan nehéz eldönteni, hogy az ember meg szeretné-e tartani. ez egyik sem ok arra, hogy az ember ab- on gondolkozzon. igazi ok pl ha megerőszakoltak vkit- példa vagyok rá, ha csődöt mondott valamilyen módszer de semmi pénz nem lenne ilyenek. ha teszem azt előre megmondható, hogy nyitott gerinccel születne, élettel összeegyeztethetetlen betesége lenne, tehát úgyis meghalna pár hét- hónap alatt stb)

Na, szép napot, örülj, hogy gyilkosnak nevezhetsz, remélem nagyobb örömöd nincs az életben :)

2013. máj. 11. 13:51
 44/87 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Utolsó!

Nem lényeg, én minek nevezlek. Téged sehogyan sem neveztelek,ahogy mást sem; mindig általánosságban fogalmazok, mert a kérdés általános érvényű. Nem szépítem a dolgot, sosem fogom, mert nem lehet. Nézz meg egy felvételt egy 12 hetes embrióról, és beszéld csak be magadnak nyugodtan, hogy nem ember. Talán magaddal őszinte vagy. Örülj, hogy olyan világban élsz, ahol ez a beavatkozás legális. Úgy látszik, neked meg ez kell a boldogsághoz. Nem szeretnék a helyedben lenni sem most, sem 40-50 év múlva. Amit pedig az életkoromról és a férjeméről írtam, azért adtam közre, mert ilyen paraméterekkel nagyobb eséllyel lehetett volna beteg a babám, mint átlagos párok esetén. De mint írtam, meg sem nézettem, mert bármilyen is lett volna, megszültem volna. Hogy ki beszélt itt abortuszról rajtad kívül, azt nem tudom. Fordított egy világ ez: semmit nem lehet a nevén nevezni. Aki öl, az gyilkos. És kész. Mondhat bárki bármit. De hát ezt már kimondani sem lehet ebben az esetben, mert szegény nőnek a lelke... Aki csak magát sajnálja, de a tulajdon gyerekét meg nem. És azzal ámítja magát, hogy halj csak meg, kicsim, nem fáj az. Úgysem érzed, hogy kiszívnak és darabokra szaggatnak belőlem. Igen széles a skála, amivel a lelkiismeret elhallgattatható. Mi a fenéért nem lehet tisztességesen védekezni???

2013. máj. 11. 14:34
 45/87 anonim ***** válasza:
24%
Ja, és még annyit: te is azt írod"Nem okozott fájdalmat a gyerekének." Öntudatlanul, legbelül te is tudod, hogy az ott gyerek. Élő ember. Mégha nem is fájna neki, de én ezt természetesen nem hiszem el. Neked is szép napot!
2013. máj. 11. 14:37
 46/87 anonim ***** válasza:
51%
Kössz hogy így kínzol, és tépegeted a sebeket. Tényleg remélem hogy nincs jobb szórakozsod.
2013. máj. 11. 14:51
 47/87 anonim ***** válasza:
51%
Tdjátok mit? Jogos. Az ember ne szexeljen SOHA, csak ha gyereket akar. Addig tömje be a punciját, nehogy baj legyen ha esetleg erőszak áldozatává válik. Mivel a védekezés is csődöt mondhat (pl én), bármi történhet.
2013. máj. 11. 14:55
 48/87 anonim ***** válasza:
22%

Édes Jó Istenem! Nem az a legény, aki adja, hanem aki állja. Ha ember(szerű), akkor miért lehet belőle szerinted 1-2-t megölni? A 3 az már sok neked? 2 még belefér? Ezen az oldalon mindenki védekezés mellett esett teherbe és megerőszakolták. Természetesen. Sőt, be is drogozták.

Valóban nem ismerlek, hála Istennek. De nem is szeretnélek. Hogy nő létedre milyen kifinomult stílusod van? És milyen kulturáltan kommunikálsz! Tudod, általában annak gurul el a gyógyszere, akinek nincs igaza. Nem baj, ebben sem követlek. Mint ahogy a magzatgyilkosságról alkotott véleményedben sem. Tudod, nekem egyetlenegy emberi élet kioltása is sok ( hogy ember, azt te sem tagadod ) nemhogy 2. Nálad ennyi a limit. Kétszer ölhetünk, háromszor nem. Egyszer sem fordulnék a saját vérem ellen, ha fájna neki, ha nem. A fájdalom nem feltétele az életnek. Sem biológiailag, sem lelkileg. Mint ahogy a hiánya sem jogosít fel a gyilkosságra. Egyébként fáj neki, és menekül is. Ez tény, a modernnek mondott tudomány sem cáfolja. És azt sem kívánom neked, hogy erőszakoljanak meg, ahogy te nekem. Végtelenül szánlak, mert sikerült már megkeményítened magad, hogy elvakultan igazolod magad nyilvánvaló tények ellenére is. Előbb-utóbb eljön majd a tisztánlátás pillanata, de azt a pillanatot sem irigylem tőled.

2013. máj. 11. 15:08
 49/87 anonim ***** válasza:
28%
Egyébként mély altatásban hány ember életének a kioltását helyesled? Ők sem éreznének semmit. Egyét? Kettőét? A 3 már itt is sok lenne neked?
2013. máj. 11. 15:16
 50/87 anonim ***** válasza:
48%

Most sincs igazad, de jogos, hogy kiborulok, ha feltépkeded a sebeimet.

Ráadásul félre is értesz, még mindig.

1) Továbbra sem gyilkosság. ÉS bár rossz, hogy volt, ez volt a legjobb döntés, visszatekintve is. (pedig hogy mondtam már van 2 gyerekem, látom őket, ás ők a legcsodásabbak az életemben)

2) Pont, hogy a modern orvostudomány az, ahol azt mondják nem érez. Még az általad említett filmben sem.

3) A 2 egy példa. Egy szám. Nem több. Ha valaki évente, vagy gyakrabban megy, az egy felelőtlen ostoba ribanc, mert azért 2 már bőven elég hogy az ember megtanuljon vigyázni. De milyen jogon ítéled el azt, akit megerőszakoltak és terhes lett? Akinél kiszakadt a gumi? (és megint nem azokra gondolok, akik 16 évesek minden hétvégén részegek, és elmennek fűvel- fával)? Itt az oldalon is felnőtt emberek mondják, hogy a megszakítás tuti módszer, és felelős védekezés. Miről beszélünk? Amikor a fiatalok is ezt tanulják meg , mert itt azt látták, olvasták.

4) Lehet, hogy trágár vagyok (ha kikelek magamból), de még mindig kevésbé undorító, mint a te irományaid.

2013. máj. 11. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!