Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kezdek kiborulni ezeken a...

Kezdek kiborulni ezeken a megjegyzéseken. Ti hogy reagálnátok rá? Esetleg ti is megkaptátok már?

Figyelt kérdés

kislányt várok, és olyan sokszor jönnek ezek a megjegyzések, hogy nem baaaj, majd a következő... meg hogy azért a fiú jobb lett volna, stb.

ezzel egyrészt annyira a lelkembe gázolnak, hogy legszívesebben elsírnám magam. másrészt, pedig nem mi döntünk, hogy fiút, vagy lányt szülünk. nem nagyon szoktam reagálni ezekre a megjegyzésekre, mert hirtelen köpni-nyelni nem tudok. mégis hogy lehetnek ilyen parasztok az emberek? (elnézést a kicsit keményebb megfogalmazásért..) szerintem nem én reagálom túl, ez tényleg nagyon bunkóság...

2013. jan. 16. 15:34
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

szerintem aki ilyet mond azzal nem kell foglalkozni !!!!!

nem érdemes válaszra sem, elég érdekes gondolkodása lehet....nem tudom egyesek miért élnek még az őskorban ahol az első gyereknek fiúnak kell lennie de ez van :DDD

meg még azt tudom elképzelni h az ő vágyuk volt annó h fiúk legyen és ezt a régi vágyat vezetik át másra is, holott a másik egyáltalán nem biztos h fiúra vágyik inkább...

szerintem ne vedd fel!!!!

2013. jan. 16. 15:37
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiú mennyivel jobb a kislánynál?Nem értem.Valaki kislányt is szeretne,nem pedig kisfiút.Egyébként a lényeg,hogy egészséges legyen.
2013. jan. 16. 15:37
 3/38 anonim ***** válasza:
100%
SZ..d le, Te örülj neki!
2013. jan. 16. 15:39
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy bunkóság! Valahol olvastam, hogy ha egy nő gyereket vár, akkor átmegy "közös" tulajdonba, és mindenki mindent tudni akar róla, taperolni a hasát meg kifejezni a véleményét. Ez valami pszichológiai dolog lehet. Nyilván abban gyökerezik, hogy a fiú volt régen az "érték". Tojd le, ne foglalkozz vele, vagy üsd el egy frappáns megjegyzéssel (pl. hát ezt már nem tudjuk visszaváltani...)
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon "IQ-tlan" emberekkel találkozol.. Nekem egyszer se mondott ilyet senki. Ha mondott volna, meglett volna a véleményem róla.. te jó ég...!!!
 6/38 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem,hogy idegesít!

Nálunk pont fordítva volt! A férjem barátai mind, szinte kivétel nélkül fiút akartak elsőnek, nekünk mindegy volt. Na persze, fiunk lett. Kaptuk a dícséretet (mintha rajtunk múlna), ráadásul úgy, hogy akkor az egyik barát felesége lányt várt. Én szidtam össze a srácot,hogy gondolkodjon már miket mond. És felhoztam egy barátnőmet, akinek betegen született a babája. Na neki tényleg mindegy lett volna,hogy mi!

Nyilván nem kell álszentnek lenni, mindenkinek van egy elképzelése, de tragédiát csinálni abból, ha esetleg fiú helyett lány lesz, na az már bosszantó!

7/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is megkaptam ugyanezeket és én is kiakadtam rajtuk. Én erre mindig azt mondtam, hogy mi örülünk neki, de erre jött az, h persze, csak egészséges legyen. Ilyen idiótákkal nem érdemes foglalkozni.
2013. jan. 16. 15:41
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez még a régi felfogásból maradt fent, mert akkor a fiú volt az "érték"...na de ez mikor volt már?? szerintem is tökre gáz ilyeneket mondani, bele se gondolnak ez milyen rosszul esik a kismamának!
2013. jan. 16. 15:43
 9/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon lánypárti vagyok, van is itthon két szép belőlük!:-) De mikor anyukám megtudta, hogy az 5. unokája is lány, hát nem volt különösebben feldobva...Anyósom is nagyon fiúrajongó, neki csak a fiú a gyerek. Amikor anno megüzentem neki, hogy a második is lány, nem is gratulált..hát no comment! Szerintem ez lelki szegénység! Anyósomnak meg egyébként megüzentem, hogy ha esetleg lesz 3. gyerekünk én akkor is lányt szeretnék!
2013. jan. 16. 15:46
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is lányom van, és volt pár hasonló mondat: "nem baj, majd a következő fiú lesz", "a lány is gyerek végülis" meg hasonlók.

Engem mondjuk nem érdekelt különösebben, mert mikor kiderült, hogy kislány, én nagyon boldog voltam. Valahogy mindig is azt hittem fiam lesz, és nem is gondoltam volna, hogy lány is összejöhet (nálunk a családban nagyon sok a fiú, ezért hihettem valószínű). Úgyhogy a fellegekben jártam, hogy lánykám lesz. Most 2,5 éves, és boldog vagyok.

Amúgy igen, valahol bunkóság ilyeneket beszólni, de sokszor csak a "régi idők hagyománya" miatt mondják.

Tenni rá.

2013. jan. 16. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!