Abortusz vagy kisbaba egyedülálló anyaként? Nagyon félek!
Én vagyok,aki már elég sok kérdést feltett mostanában.
A párom nem akarja a becsúszott bébinket.Már túl vagyunk ezer beszélgetésen, szülőkkel családvédelmisekkel, már időpontot is kérhetnék abortuszra.
Ma döntenem kell!21 vagyok, párom 22.
Következő lehet: elvetetem a babát és megpróbáljuk a kapcsolatunkat folytatni, amiben én nem vagyok biztos, mert azután, hogy belekényszerít ebbe, amit nem akarok, és azt mondja, lelép, ha megtartom a babát, hogy bízzak meg benne?
Vagy elvetetem a babát és meg se próbálom vele a jövőt, hanem onnantól kezdve soha többé látni se akarom és egy lelki nyomorék leszek baba és pár nélkül, életcél nélkül.
A harmadik megoldás: megtartom a babát és a párom valószínűleg elhagy.A saját kis lakásomat,ahol most élünk kiadom, visszaköltözöm anyuékhoz, 2 év még hátra van a suliból addig ott élek a babával.Kb olyan 120 ezer lenne a jövedelmem innen onnan összeszámoltam.Aztán ha diplomám van önállósulok.Negyedik eshetőség, amire kevés esélyt látok,de ezt szeretném a legjobban, hogy a párom miután megtartom a babát, gondolkodik és pár hónap múlva rájön, hogy mégis akar engem a babával együtt.
Most azt mondja, hogy szeret engem nagyon, és mindenben támogatna az abortusz után, lelkileg testileg mindenhogy.De nem érett az apaságra és képtelen vállani.
Mit gondoltok?
Anyaotthonra nem gondoltál még?
Vagy valami egyházi intézményre? Rengeteg helyen tudnak segíteni. Nem csak a család van. Őket meg egye a penész...
Szia!
Hát nehéz eldönteni ilyenkor tényleg,hogy mi lenne a legjobb megoldás,de kapnál dupla családipótlékot és kérhetsz segélyt is a polgármesteri hivataltól is!És babaruhákat meg ilyeneket lehet beszerezni ismerősöktől,vagy lehet itt is a neten vannak,akik szivesen küldenének!Gondolod én juttatnék neked egy teljesen jó téli-nyári babakocsit,ami később sportkocsinak is használhatnád meg pár holmit!
Tudod annak idején,mikor vállaltam a 4.gyerekemet,mi se álltunk olyan jól és tényleg a szeretet magában nem elég,mert abból nem lehet eltartani gyerekeket,de sok jó ember van és nem a családon belül,akik segitőkészek!Azért ezen is gondolkodj el.Csak az első 2 év nehéz,amig elvégzed a sulit,utána meglátod sokkal könnyebb lesz.Az anyukádat se értem,mert akármilyen nehéz körülmények is vannak,egy anya nem küldheti lányát abortuszra!Nekem is vannak lányaim,bármikor beüthet a krakk,de bevállalnám,hogy segitek!Hát végül is nem tudom,egyedül a döntést neked kell meghozni!
Én csak egyet tudok. EGy gyereknek nem a pénzen múlik a szeretet. Én is csak azt tudom mondani, hogy egy életen át kísérteni fog ez a döntés, és hidd el, hogy meg fogja mérgezni a kapcsolatodat a pároddal, akárhogyis szereted most.
Látni fogod a boldog, pocakos kismamákat és a szeretettől ragyogó anyukákat és el fogod őt átkozni. Gyűlölni fogod, amiért akkor nem állt ki melletted, amikor a legnagyobb szükséged lett volna rá. Megcsinálni meg tudta? Megtartani nem? A szülők meg...Áááá, nem is írok semmit. Gondolom a fiú anyuci pici fia. Higgy magadban, ha elvégzed a sulit, lesz jó állásod és mindent bepótolsz majd. Hapsi meg annyi van, de annyi...
Tiszta szívből imádkozom, hogy ne vetesd el. Én pénteken megyek abortuszra.. nekem beteg a baba a pocakomban..18 hetes vagyok.
Egy élet van benned. Ártatlan, nem tehet semmiről. Te meg szeretni fogod őt egy életen át, ha most megtartod.
E.
Azt írtad hogy ez az Ő döntésük, nem a tiéd, és GYŰLÖLÖD őket!!!
Ezek után hogy akarsz együtt élni a pároddal? Tulajdonképpen ő az elsődleges oka hogy el kell vetetned a babádat, tehát akkor őt gyűlölöd a legjobban!!!
Azt írtad van saját lakásod, tudom hogy nem a legjobb döntés, de mi lenne ha eladnád? Az árából (plusz a segélyből amit kapnál) eléldegélnétek, míg befejezed a sulit és el tudsz kezdeni dolgozni. Szerintem egy pici, olcsó albérlet és a megélhetés -persze nem nagy lábon- kijön havi 200ezer forintból. (Mi hárman élünk kb 150ezerből albérletben és most várjuk a 2. babánkat.)
Kérlek jól gondold meg mit teszel, mert tuti hogy annyira utálni fogod a párod hogy úgyis szétmentek!!! (Például ha nekem ezek után együtt kéne lennem egy ilyen pasival, tuti állandóan az járna a fejemben hogy úristen csak nehogy teherbe essek, mert akkor ismét át kell esnem ezen a szörnyű herce-hurcán, megaláztatáson. undorodnék tőle!!!)
Szóval párod még bármennyi lehet (és szinte biztos hogy hamar lesz is más), de a gyereked mindig a gyereked marad!
figyelj. az a kis emberke, nem véletlenül választott tédeg, pont most. barátod lehet annyi még, de lehet gyereked soha nem lehet. ő már belőled táplálkozik, benned él, téged választott hogy legyél az anyukája, az kis életét most szószerint a te kezedbe adta, hogy gondoskodj róla, neveld fel, és vigyáz rá. ne dobd el magadtól. szüléskor kapsz egy egyszeri anyaságot ami 64 ezer valamennyi. járni a fog a gyes,a neked az árvasági. hidd el fel tudod nevelni. bizto svagyok benne hogy lesznek olyan emberek aki szivesen adnak ruhát holmikat. csak nagyon jól gondold meg. az abortusz nem játék. ha rá nézel a párodra eszedbe fog jutni hogy mire kényszeritett, és te még ezek után meg tudod csókolni?, együtt tudsz vele lenni? hidd el ez a kapcsolat két hónapnál tovább nem fog tartani. hidd el nekem, én tapasztalatból beszélek. vannak anya otthonok, kérlek gondold át, és én nagyon szoritok neked.
akinek a történetét olvastad....
Szia. Utolsó vagyok.
Van valami hir? Hogy vagy? Párod nem gondolta meg magát? Kérlek ha tudsz irj, mert nagyon izgulok, és szerintem vagyunk igy egy páran.Puszi
sziasztok!
aranyosak vagytok, köszönöm a segítő válaszokat!változás még mindig nincs, csak vívódok, hogy teljesen egyedül belevágjak e, párom hajthatatlan, sztem ez a kapcslat meghalt. De vajon megszüljem e ez ta gyereket ide a kis lakásomba,amit ötletem sincs hogy fogok anyukámmal ketten fenntartani...keddig van gondolkodási időm.
utolsó..
Figyelj, ha ugy látod hogy van rá esély arra hogy feltudd nevelni a pici babát, és nem lesz hiánya semmiben, (itt nem az extra cuccokra értem). Biztos hogy a kapcsolatotok meghalt, akár baba akár babával. Mert ha elveteted akkor is el fog hagyni. És te ott maradsz baba, és a szerelmes nélkül. Nekem annó, választanom kellett, vagy a kisfiam hal meg vagy a párom. De én próbáltam erős lenni, és mertem belevágni, azzal a kockázattal, hogy lesz ami lesz. De a fiam mellett döntöttem, mert ma már látom, és tudom, EGY PASI NEM ÉR annyit hogy a saját gyermekedet eldobd magadtól. Gondolkozz kérlek, hisz kedd az hamar eljön. Én kivánom hogy döntsél ugy hogy ne bánd, meg. De egy abortuszt nehezen fogod tudni feldolgozni. Majd irj, akár privibe is irhatsz. puszi
Nem hagyna el abortusz után....de én lehet, hogy igen...
Pont ettől félek, hogy 21 éves egyetemsitaként meg tudok e mindent teremteni egy babának?Mert szörnyű dolog megölni egy életet, de nem szörnyűbb megszülni egy olyan világba, ahol nélkülöznie kell?
És ha nem tudom 2 év alatt elvégezni baba mellett a sulit, akkor később kezdhetek dolgozni és akkor miből etetem?Nem támaszkodhatok vég nélkül anyukámra meg mások anyagi segítségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!