Ti meg tartanátok a babát?
tegnap 13:01
Akkor mondom én is:
Ha elveteti, csökkenhet az esély, hogy a későbbiekben nem lehet neki több gyereke.
Mivel akarja, mindig ott lesz a fejében, hogy most vajon milyen lenne, hogy nézne ki, most lenne x éves, stb.
És még valami: Nekem pl elég sokszor van olyan érzésem, hogy mindenki sz@rik rám, bár ne lennék, de akkor mindig jön az belül, hogy van egyetlen olyan valaki, akinek szüksége van rám, akinek kellek...
És akkor a mérleged már meg is dőlt.
Messze van a tökéletestől, de tökéletes helyzet nincs. Sőt a legtöbbünk helyzete közel sincs a tökéleteshez. Ha a tökéletesre várnánk,m elfutna mellettünk az egész élet.
Hol a garancia arra,hogy egy házasságba közösen várt babát+mamát nem hagy el az apa? Netán nem hal meg? Hol a garancia, hogy nem vesztik el a munkájukat az épp jól keresők? Hol a garancia, hogy nem válunk fedél nélkülivé mondjuk egy árvíz miatt? Vagy hogy nem hal meg épp az anyuka a gyerek kiskorúsága alatt mondjuk rákban vagy autóbalesetben? Az élet nem biztonsági játék (és ezalatt nem azt értem, hogy eszetlenül kell élni!)
Ha ezeket a kérdéseket feltesszük, ne is merjünk szülni, sőt szerelembe se essünk, mert az is veszélyes??
Egyetemistaként volt egy időszak, amikor azt mondtam, nem lesz gyerekem. ERre a világra nem érdemes szülni. Most mégis van kettő, és talán lesz majd még kettő. Megváltozott az alatt a 3-4 alatt a világ? Nem. de a gyermek a jövőt is hordozza magában, és érte, miatta érdemes már tennem a világért is, hátha neki azért jobb lesz...
Kedves Kérdező! Sok boldogságot és sok-sok erőt, kitartást a nehéz pillanatokra!
Szeret téged egyáltalán ha ilyet mer mondani??? Nem valami jó kezdés ha így áll hozzá. én 20 elmúltam mikor terhes lettem, mi a párommal már akkor 5 éve együtt voltunk, a baba csak becsúszott, de mindketten szerettük volna megtartani, sőt ez nem is volt kérdés.
21 éves, egy 4 hós kisfiú anyukája :)
Namost lányok, minden - bizonyos körökben közkeletűnek látszó- félreértéssel szemben a férfi az is egy ember, önálló gondolatokkal, tervekkel, vágyakkal, és nem tenyészkan és eltartó. Kérdező 19 évesen úgy gondolja, hogy anya akar lenni, a barátja (gondolom hasonló korú, de ez el sem hangzik) meg úgy gondolja, hogy ebben a korban még nem akar apa lenni.
Persze szerencsés, ha ez a nézetkülönbség nem akkor derül ki, ha már valamelyik fél mindenképpen vesztes lesz, de ehhez talán annyi kellene, hogy a párok tagjai a kapcsolatuk elején tisztázzák a viszonyukat egy esetleges terhességhez - ha már szexuális életet élnek, és ez a lehetőség minden védekezés dacára benne van a pakliban - lévén nincs 100%-ban biztos fogamzásgátló eljárás vagy eszköz.
Ebben a helyzetben kb annyit lehet már mondani, hogy a nőnek sok boldogságot a születendő gyerekhez (hisz a fizikai döntés nyilván az övé), és a férfi is remélhetőleg minél hamarabb megtalálja a saját boldogságát - akár velük, akár egy neki megfelelőbb új kapcsolatban. Hisz az egyetlen tisztességes cél egy konfliktusban, hogy senki se sérüljön maradandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!