Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállaljam a babát, vagy...

Vállaljam a babát, vagy vetessem el?

Figyelt kérdés

A helyzetem a következő:Első babám sajnos betegen született,sokat voltunk és valószínűleg leszünk is kórházban.Még Ő sincs 1éves.Becsúszott a kicsi.9 hetes vagyok.Segitségem nincs,reggeltől estig egyedül vagyok a meglévő babámmal.Ismerőseim sincsenek a környékünkön,senki.Totál egyedül vagyok hétközben.Erős társaság hiányom van.Amíg férjemmel nem találkoztam,otthon másik városban nagyon sok ismim volt.Félek,hogy hogy fogok ellátni még egy gyereket?Konkrétan magamtól félek,hogy bedilizek itt a négy fal közt két kicsivel és még a végén én is benne leszek a hírekbe,hogy megöltem a gyerekem.:(((Tehát inkább magamtól félek.Elég lobbanékony vagyok.A gyerekemet imádom,de nagyon félek,ha jönne most a második,túl sok lenne nekem két kicsi.Viszont az abortusz..ha rá gondolok mindig ellenérzésem van.Örökbe nem adnám,hamár kihordtam és megszültem,azt tudom.Nem tudom mit tegyek.Férjem szerint el kéne vetetni ha úgy érzem nem bírnék kettővel.És itt is azon van a hagsúly,hogy segítségem abszolút nincs,nincs aki rámnyissa az ajtót,csak Apa mikor este 9-10 körül jön haza.Mi

lehet ebben a helyzetben a legjobb döntés?Köszönöm,hogy meghallgattatok!

2012. máj. 18. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a férjednek igaza van, ha nem vagy rá felkészülve, lehet hogy sokat ártana. Viszont én biztos megtartanám, hiszen annak oka van hogy ő meg akar születni. Igaz én könnyen beszélek, nekem van segítségem. Mindenképp olyan döntést hozzatok ami neked megfelel, lehet hogy elveteted, és ez egész életedre kihat. Hát remélem jó döntést fogtok hozni, a baj az hogy ilyen esetben mi sem tudunk megfelelő tanácsot adni, csak a saját véleményünk.:)
2012. máj. 18. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom hol, merre laktok. Szerintem olyan nincs, hogy nincs segítség, valahol biztos van. Kérdezz rá a védőnőnél, egyháznál stb, hogy van-e baba-mama kör, vagy valami ahol babás anyukák ismerkedhetnek. Nálunk pl. az evangélikus egyháznak van ilyen csoportja, 2 éve laktam itt a lányommal, mikor először hallottam róluk. De megérte csatlakozni hozzájuk.

Ki kell mozdulni! itt nem csak a második babáról van szó, így az első mellett is be fogsz "dilizni". Tudom miről beszélek, nekem is a nagylányom született betegen, ő most 4,5 éves, a második 2,5 és most várom a harmadikat. Mostmár teljesen nyugodtan, mert már tudom, hogy nem csak a rokonokra lehet számítani ( nekem is messze élnek), hanem vannak nyugdíjas nénik is, akik szívesen babáznak.

Hidd el nem vagy egyedül, csak keresd az alagút végén a fényt!

2012. máj. 18. 09:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyon korán jött, vagy talán inkább rossz időszakban nektek a második, de hidd el, nem lesz ez mindig így. Gyereket nevelni nehéz, minden korban nehéz főleg egyedül. Én is egyedül vagyok a fiammal, mert apa estig dolgozik nálunk is. Mi viszont nagyon szeretnénk második babát, alig várjuk már, hogy megfoganjon. Mondjuk hozzáteszem, a mi fiúnk most 3 éves. Azért ez már egy könnyebb korszak, illetve máshogyan nehéz. Én dönteni helyetted nem tudok, de kívánom, hogy sikerüljön a számotokra legkedvezőbb döntést meghoznod. Tény, hogy 2 gyerek sokkal nehezebb, mint egy. Tény, hogy a gyereknek szuper jó, ha tesója van. Én vállalnám, de ez az én döntésem lenne, nem a tiéd. Sok sikert! Drukkolok a kistesónak!
2012. máj. 18. 09:34
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

Én a meglévő gyerekem, a férjem és saját magam érdekében elvetetném. Várnék egy kicsit a következő gyerekkel, amíg a nagyobb önállósodik kicsit, amikor már nem lesz annyira rád utalva.

Tudom, h az abortuszt nehéz feldolgozni, de ebben az esetben még mindig járhatóbb út ez, mint, hogy te idegileg kikészülj. A gyereked csak rád számíthat, szüksége van egy beszámítható, kiegyensúlyozott anyára.

2012. máj. 18. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Mivel még a kicsi is elég kicsi így nem lenne könnyű dolgod,de ha mindenképp testvért szeretnétek neki,hogy ne legyen egyke,akkor tartsd meg mindenképp!

Belejössz idővel és együtt cseperednek.

A nagy lányaim között 2,5 év a különbség és most nagyon soknak tűnik mivel a kicsi nem tudja elfogadni,hogy ő csak 12 és 14,5,mint a nagyobb.

Én megtartanám a helyedbe!

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 18. 09:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi 2 meglévő mellé kis korkülönbséggel vállaltuk a becsúszott harmadikat (védekezés mellett sikerült).

Nekem sincs segítségem, a férjem nagyon sokat dolgozik, már a második gyereknél alig vártam hogy mehessek vissza dolgozni, emberek közé. Elköltöztünk az első babám születése után elég messzire így a barátok, ismerősök minden iszonyú messze került.

Alig van kihez szólnom, a gyerekek minden időmet kitöltik, a férjemmel a kapcsolatunk halódik kb. mert ő dolgozik fáradtan hazajön, én fáradtan vagyok itthon szóval mindketten a másiktól várjuk a kölcsönös segítést.

Még egyszer kezdeném, nem tartanám meg, csúnyán hangzik, de a gyerek mindig gyerek marad, és 3-4-5-10 év múlva is kicsi lesz köztük a különbség, más szempontból jobb lesz de másból meg rosszabb.

Nem beszélve ezekről a kedves véleményekről hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond. Mindenki azt mondja majd visszasírom a mostani problémáimat mert ezek kicsinek tűnnek majd. Hát én nem tudom, ha ezek a kicsik akkor én feladom de tényleg.

Beteg gyerek az felér szerintem másfél-2 gyerekkel.

Örülj hogy a férjed legalább támogat bárhogy is döntesz.

Az enyém azt mondta mikor terhes voltam a harmadikkal hogy ő vallásos és ne vetessük el mert az bűn stb.

Hát annyira nagyon nem vallásos amúgy meg.

Azt mondta neki mindig eszébe jutna akit elvetettünk, mikor az élő gyerekekre néz.

Én is lobbanékony típus vagyok amúgy, és egyáltalán nem az az ősanya típus akinek csak és kizárólag a gyerekek terelgetése okozza a boldogságot az életben.

2012. máj. 18. 10:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,nagyon aranyosak vagytok!!!Nekünk védekezés mellett jött a kicsi.Én azt vallom,hogy nem véletlenül jönnek ezek a babák,soha nem hittem a véletlenekben.Édesanyámnak elöttem volt egy abortusza,mindig is azt mondta,hogy ne kerüljek soha olyan hleyzetbe amibe Ö volt..Mindenképp szeretnénk a meglévő mellé egy kis tesót,de úgy 4 év múlva.De még azt se tudjuk,hogy a kisfiunkkal mikor kell befeküdnünk és ha kell akkor műtik-e még?Sajnos több nagyon nagy operáláson esett át,ami ugye több hét kórházat jelent,tehát ha lesz egy kicsi és estleg be kell feküdnünk a "naggyal"hová teszem?Nagyszülők dolgoznak,az enyém 80km-el arrébb,a Férjemé pedig reggeltől estig,hétvégén meg inkább pihennek a férjével..Ha arra gondolok,hogy kiontok egy életet,utálom magam,ha így döntök sose bocsátom meg magamnak azt tudom.Ha megtartom és bekattanok az a kicsi babának se jó és a nagynak sem.Sajnos most nagyon sötéten látom a jövöt :(((((((
2012. máj. 18. 10:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia

Második vagyok. Tudom milyen beteg gyerekkel terhesen, idegen helyen. Én is akkor találtam igaz segítőkre. Egyszer szó szerint bőgőroham tört rám egy kisbolt előtt a padon, mikor 8 hetes terhesen hányingerrel küzdve próbáltam bevásárolni a lányommal. Akkor jött ki belőlem az ideg. Lassan rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. Sajna, nekünk kell nyitni a külvilág felé, nekünk kell a segítséget kérni.

Szerintem a baj az, hogy már most be vagy szorulva a négy fal közé. Próbáljátok a férjeddel átbeszélni, hisz a férjed ismerősei között (hisz kollégái csak vannak - akiknek van felségük, barátnőjük stb) akadna olyan akivel összejárhatnál egy kicsit.

Hisz nem csak a te gyereke(i)d, hanem közös(ek). Ezt nektek a férjeddel kell kitalálnotok. Nem úgy működik, hogy a te döntésed, és ő belenyugszik. Kérj legalább tőle segítséget. Ha ő eljár otthonról, hátha hall valakitől olyat, ami segíthetne rajtad.

Nálunk pont a férjem kereste az anya csoportot, mert az egyik kollégájának a felesége is oda járt.

A döntés csak a tiétek.

2012. máj. 18. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!