Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szükségem van nyugtatóra. Mit...

Szükségem van nyugtatóra. Mit gondoltok, vállaljam be?

Figyelt kérdés

Idegileg roncshalmaz vagyok, éjjelenként nem tudok aludni (3 nap alatt aludtam össz-vissz 10 órát...), minden órában sírógörcs tör rám, remegek az idegtől. Holnap megyek dokihoz, és meg szeretném kérni, hogy írjon ki nekem valamilyen nyugtató tablettát(pl Diazepam, azt kismamák is szedhetik...)

Van-e itt olyan kismami, aki a várandósság alatt szedett nyugtatókat? Lett valami baj?

Már úgy érzem többet ártok ezzel az állandó álmatlansággal, stresszel, ideggel, mintha szednék valamit...

Amúgy az ok a Baba apukája, elhagyott, és eszeveszettül hiányzik(persze jön mindenki azzal, hogy tegyem túl magam rajta, meg stb stb, de egyszerűen, amíg valaki nem éli át azt amit én, nem tudja milyen érzés...) Félek, hogy depresszióba esek... Féltem a Kicsikém, nem szeretném ha Reá is kihatna ez az egész... Próbálom tartani magam, lefoglalni könyvekkel, házimunkával, zenével, mindennel, de borzasztóan szétzillált lelki állapotban vagyok...

Szerintetek merjem bevállalni?

2010. okt. 13. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

nagyon hamar szedd össze magad nehogy babikádnak baja legyen! tudom h nagyon nehéz de most csak ő számít!! ha már nyugtató,akkor homeopátia,mást inkább ne!!!!

Sedatif pc nagyon jó mert nem álmosít. e mellett citromfű tea,és levegőzés!!!

próbáld minden figyelmedet lekötni és a baikára fordítani!!

kérlek próbáld meg! legyél erős,most csak rád számíthat!

ha már kint lenne más lenne,vigyázhatna rá más de most maximálisan rád van utalva és nem tesz neki jót az idegeskedés.

énekelj neki,beszélj hozzá,tervezgesd a szobáját, a nevét,kötögess, bármit ami róla és rólad szól,mert sajnos ketten maradtatok!

beszélj a védőnőddel,ő is tud segíteni. járj várandós tornára,relaxálásra,jógára ez mind segíthet.

ha vallásos vagy menj templomba,van ahol tartanak várandós hittant,de a pappal is tudsz beszélni.

egyébként ha nem vagy vallásos ez akkor is segíthet,én sem voltam sokáig az de sokszor tértem be templomba és nagyon sokat segíthet

én imádkozom értetek mindenesetre :)

vigyázzatok magatokra!!

2010. okt. 13. 11:27
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves vagy!

Tényleg megpróbálok a Babára gondolni, sokszor újra hajtogatom a ruhácskáit, kimosom a régi játékaimat, beszélgetek Hozzá, sokat énekelek is Neki, de annyira nehéz nem arra gondolni, hogy mindezt tehetném a párommal... Életem első nagy szerelme, akibe tényleg nagyon szerelmes vagyok, sok hibája van, sokat bántott, de mégis...

Erdélyi vagyok, nem tudom, hogy itt találok-e ilyen homeós cuccokat. Ráadásul vidéken lakok, s a városba csak uh-ra járok be... az is 3 hetente... Ha sikerül megyek holnap, s utána nézek, de nem tudom, hogy találok-e... olyankor jó, mert sokat sétálok a parkban, vásárolgatok, terelem a figyelmem, de itthon minden barátom elhagyott, egész nap szüleimmel vagyok, s kezdek besokallni a bezárt szobától is... szoktam sétálni, de azt is mind egyedül, és borzasztóan rossz tud lenni...

Váradon régen mindig bementem a Bazilikába (ám református vallásúnak vagyok keresztelve, de nem gyakorolom - ettől eltekintve a hitem megvan), s az sokat segített... már az is, ha csak a falfreskókat néztem, de mint írtam, ritkán járok be a városba...

Itt vidéken egyszerűen semmi kikapcsolódási lehetőség nincs...

Semmi nem okoz örömet azon kívül, hogy minden nap egyre közelebb kerülök a Babámhoz, ez mindig kicsit feldob... s a szülést is alig várom már :)

A Baba miatt tartom magam már csak, de mint írtam, annyira kegyetlenül nehéz... óránként reámtör a sírás, rettegek az éjszakáktól, hogy megint a konyhában fogom tölteni almaevéssel alvás helyett... Nem tudok aludni...

Már tényleg a Baba érdekében is szükségem van valamire... Szedem a MegneB6-ot, az álltólag nyugtatja az idegeket, de semmi hatását nem érzem... Igaz, csak reggel meg este szedem... kicsit spórolok vele, mivel elég drága...

Tényleg, amennyire csak tudom tartom magam, s hidd el, nagyon nehéz, de ennél jobban tényleg már nem bírom... idegösszeroppanás szélén vagyok úgy érzem...

Köszönöm, hogy imádkozol értünk, nagyon aranyos vagy! A Jó Isten áldjon meg titeket a jó szívedért!

Minden jót Nektek is!

2010. okt. 13. 11:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem a pánikbetegségem miatt kellett (volna) szednem gyógyszert. Párat be is vettem, mert kímélni akartam magam. De miután megszületett a babám, már bánom azt a pár darabot is, amivel veszélyeztettem az ő egészségét. Nincs baj, két hónapos, úgy tűnik minden o.k. vele, de mikor néha furán viselkedik (babáknál előfordul), arra szoktam gondolni hogy csak nem a gyógyszer miatt van-e. Mikor még bent van, nem tudod annyira félteni mint mikor már kint van, nem tudod annyira átérezni a súlyát pl. annak hogy beveszel valamit, úgyse lesz baja tőle.

Szóval ezzel azt akartam mondani hogy nehogy beszedj semmit, ami akár kicsit is veszélyeztetheti a babád egészségét, mert ha mégis lesz valami probléma, (még ha nem is attól), egész életedben őrlődni fogsz, hogy miattad lett, mert nem bírtál uralkodni magadon. Szerintem csak természetes dolgokkal próbálkozz, pl. nyugatató tea. Ezt sajnos magadban kell lerendezned, mert az idegesség is nagyon árthat a babának, akár ő is nyugatalan természetű lehet később, és akkor is magadat fogod okolni. REttentő nehéz dolgod van, nem irigyellek.

Nagyon sok erőt kívánok Neked!

2010. okt. 13. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a pszichologus PIPOLPHEN nevű gyógyszert írt fel mikor terhes voltam. Ezt szokták adni kismamáknak, akiknek sokat keményedik a hasuk, és van egy erőteljes nyugtató, altató hatása. Én mindig kidőltem tőle. Szóval elvileg nem ártalmas se a babára se a mamára, és nyugtat.

Egyébként azt kéne tudatosítanod valahogy magadban, hogy milyen ember az olyan aki elhagy mikor terhes vagy az ő gyermekével!!!! Örülj hogy megszabadultál tőle, főleg ha még bántott is!!!! Hidd el hosszú távon áldani fogod a sorosot hogy nem egy ilyen szemét emberrel vagy összekötve. A nagy szerelem elmúlik ám pár év alatt, és marad a szemét.... Tudom hogy ilyenkor ezt még nehéz így gondolni, de ha átgondolod, és tudatosítod magadban, neked is sokkal-sokkal könnyebb lesz. nem érdemel meg titeket, azt meg méginkább nem hogy bármelyikőtök egészsége lássa kárát az ő mocskosságának.

szerintem.

2010. okt. 13. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Én most a másik oldalt szeretném képviselni.

Nem minden esetben tudja az ember "összeszedni magát". A depressziónak, erős kimerültségnek, pszichés betegségeknek éppen ez a rákfenéje, az ember nem tud önerőből kimászni belőle, mint ahogy más betegségekhez sem elég sokszor az, hogy összeszedem magam..

HA szükség van rá, nyilván csak akkor, szerintem igenis jót tehet a nyugtató, kevesebb bajt okoz, mint a folyamatos pokoli fáradtság, feszültség.

((Előző terhességem alatt az utolsó hónapban volt szükségem gyszerre, nem lett a babának semmi baja, sőt :)) Most nem nyugtatót, más gyógyszert kell szednem, remélem most sem lesz baj, az orvosok megerősítettek, fontosabb szedni, mintsem hogy a betegség eluralkodjon.))

Egy szó mint száz: Meg kell kérdezni az orvost, elmondani neki a helyzetetdet, ő majd segít dönteni.

Minden jót neked!!!

2010. okt. 13. 14:24
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszotokat!

Higyjétek el nekem, próbálok erős maradni, próbálok nem ideges lenni, nem sírni, de ez egy olyan dolog, hogy ideiglenesen válik be csak. 2 napig bírom, aztán újra összeesek lelkileg.

Tényleg nem egyből a gyógyszerhez nyúlok. Ittam a hársfateát, citromfűteát, kamillateát, próbáltam jókedvű zenéket hallgatni, vígjátékokat nézni, optimistán gondolkodni, pozitívan hozzáállni a dolgokhoz(mert amúgy én egy nagyon jókedvű, mindig mosolygós leány vagyok), de mikor már nem bírom, akkor teljesen padlót fogok...

Csináltam olyat, hogy leírtam párom minden rossz húzását, s mikor eszembejutott egy szép emlék, elővettem a hosszú listát, s eszembe juttattam minden rosszat vele kapcsolatban... ez is csak ideiglenesen működött... Pedig volt, hogy ler!b@nc0z0tt, vagy hogy egész nap csak játszott, s reám se nézett... de akkor is a szépeket olyan nehéz elfeledni... Tudom, libus vagyok, hogy ennyire letörök miatta, de nagyon nehéz túltegyem magam...

Most elmentem a gyógyszertárba, s vettem 3 darab Sedatif PC-t, amit az első hozzászóló javasolt. A gyógyszerész azt mondta vegyek be kettőt nyugodtan, de csak egyet fogok bevenni... Nem akarok komolyabb szerekhez nyúlni, csak ha tényleg nagyon muszáj...

Köszönöm még egyszer a válaszotokat, s a bátorítást is :)

Minden jót kívánok Nektek!

2010. okt. 13. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!