Tapasztalt kismamák és anyukák segítségre lenne szükségem?
Az én lányom magától is oldalra fordult, nekik ez nem kényelmetlen póz, ne aggódj!
Eleinte jó oldalasan altatni, hogy ha büfizik, akkor kijöjjön a tej és ne nyelje vissza.
Hason is szeretnek a babák aludni, de nem mindegyik. Lányom 3 hónapos koráig ordított hason.
A légzésfigyelő mindenhogy érzékeli a légzést. Lányom most 10 hónapos, a légzésfigyelőt még használjuk, de ő már van, hogy feláll a kiságyban, szaladgál, mégis érzékeli a légzésfigyelő.
Szóval mi az első hetekben az oldalán altattuk a babánkat, egyszer az egyik oldalon, majd a másik oldalon. Nem mindig ugyanazon, nehogy elnyomódjon a baba.
Az elején kitámasztottuk, a takarót begyűrtem kicsit a háta mögé. Valaki pokrócot vagy egy törölközőt tesz oda, hogy ne "boruljon fel" a baba. De vannak direkt babáknak készített "kitámasztó" szivacsok stb.
Aztán ahogy egyre nagyobb lett a lányom magától is hátrafordult, hiába támasztottam ki.
Én mindig megbüfizetettem őket, mielőtt bekerültek az ágyba! Háton aludtak az első időkben, és pár hónap után maguk kitalálták, hogy oldalt és hason sokkat jobb aludni!
Légzésfigyelő!!!!
Persze, hogy megbüfizteti az ember lefektetés előtt (hacsak nem cicizés közben alszik el), de ettől még bukhat a baba máskor is...
Valamelyik babát amúgy nem lehet oldalt altatni, mert rögtön elfordul. Lányom is állandóan áttornázta magát. De a feje mindig valamelyik oldalra fordult.
A légzésfigyelő engem is megnyugtatott.
Majd meglátod, ha megszületik, hogy milyen baba. Nyugis és azt csinálsz vele, amit akarsz, vagy inkább egy örökmozgó és magától is eldönti, hogyan alszik.
Lehet kifejezetten elfordulás gátló párnát is venni a baba boltban.Így nem hempereghet vissza!
De szerintem a lényeg,hogy hason ne altasd az elején!
Mert nagyobb a fulladásveszély hason altatáskor.
Egyrészt a kis nóziját belenyomhatja teljesen a lepedőbe, másrészt a has és tüdő is jobban nyomódik olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!