Testépítők, tapasztalt -jól informált embertől, segítségre lenne szükségem?
Sziasztok. Az első dolog : Még nem volt kreatin kúrám, de utána olvastam, tiszta a feltöltés és a szinten tartás része is,amit nemtudok viszont: veszek kreatin monohidrátot (full force, nem drága 5.500 / 1kg ! ) ezzel feltöltenék, ha szeretnék mellé szedni Pump-FX et vagy Trans-FX-et ,akkor azt hogyan kéne ? Feltételezem hogy nem azzal lenne a szinten tartás, esetleg elég lenne edzés előtt vagy után 1 adag, vagy már alapjába véve hülyeség h így szedjem és előbb nézzem meg a sima monohidrát hatását? ( olvastam h pump/trans FX nél jobban megmarad a hozott tömeg ,független attól h jó a kajám mind monohidrát mind pump/trans nál) a Következő kérdés ebből is ered : olvasgattam, és nem találtam meg ,hogy mi a különbség a trans-fx és pump-fx között. valaki kisegíteni melyik mire alkalmasabb ?
és végül: Akadna itt egy segítőkész ,évek alapján tapasztalt testépítő aki megnézné az edzés- kaja tervem hogy rendben van-e, én nem találtam kivetni valót :P ezért kellene 1 hozzáértő segítsége. Köszönöm előre a segítő válaszokat és akinek küldhetem a 2tervet,az is írjon. köszönöm
nem tudom mit olvastál a töltésről de valami félre érthettél.
ha veszel full force-os kreatint akkor minek másfajta?
megveszed és kész,azzal végig csinálod a kúrát,egy kúrára elég bőven 500-600g monohidrat.
Trans fx-et én csak edzés után nyomnám, és akkor nem kell belőle sok.
Trans fx egy Cukor nélküli transzportrendszer olyan adalékokkal, amik segítik a kreatin felszívódását, pump meg egy sima pezsgő monohidrát. Semmi különös.
Az edzés meg kajatervet meg másold be ide, aztán írunk rá valamit.
5:30 1. étkezés
10g kreatin+víz
40g dextróz
6:30 2. étkezéz
100g Zab
3dl Tej
30g Simple Whey
9:45 3. étkezés
1/2 adag Jumbo
12:45 4.étkezés
2 tojás
100g kenyér
14(15):30 5. étkezés
100g Zab
3dl Tej
30g Simple Whey
Edzés
19:00 6. étkezés
Jumbo+kreatin
20:00 7. étkezés
100g csirkemell
100g rízs
22:00 8.étkezés
50g túró
50g kukorica
köszi a válaszokat. úgy értettem, hogy van e értelme használni pump-trans FX-et, a monohidrát mellett, el lehet e érni vmi durvább hatás esetleg vagy valami olyat amiről nem tudok :) de ezek szerint nem. az edzéstervet is mindjárt átformázom és beillesztem.
Sok a tápkiegből származó tápanyag, és kevés a kajából származó, de ha nem tudsz több kajára szert tenni, akkor így se rossz.
testsúlyt még nyomjál ide.
Pump fx től semmit nem kell várni, trans fx től se, ezek csak megtöbbszörözik a kreatin felszívódását, főleg a trans fx.
Ha durva hatást akarsz akkor, ha már edzel egy ideje, próbálj ki valami edzés előtti energizáló/bedurrantót.
A hét
1.nap
Mell:
fekvenyomás 2 kezes
45° fekvenyomás 2 kezes
negatív 2 kezes
összetolás
tárogatás gépen
Tricepsz:
letolás csigán
állva egykezes fejfölött
lórúgás
sittes tolockodás
2.nap
Hát:
húzódzkodás
lehúzás csigán tarkóhoz
lehúzás csigán mellhez
T-rúd
Bicepsz:
egykezes befordítós
francia rúddal
húzódzkodás szűkfogással
lapsúyos Scottpad
3.nap
Váll:
nyomás nyak mögül
oldalra emelés
előre emelés
hátsóvállgép
Csuklya:
2kezes rúddal
4.nap
Láb:
Comb:
Lábnyújtás(bemelegítés)
Guggolás
Lábhajlítás (deadlift?)
Kitörés
Vádli:
állva gépen
B hét
1.nap
Mell :
fekvenyomás 1 kezessel
45° os nyomás 1 kezessel
negatív 1 kezessel
tárogatás padon 1 kezessel
Tricepsz:
tolockodás
szűknyomás
lehúzás kötéllel
homlokhoz engedés franciával
2.nap
Hát:
húzódzkodás (megtartás:3mp)
döntött törzsű evezés
fűrész
evezés szélesfogással
Bicepsz:
koncentrált 1kezes
egyenes rúddal
kalapács kötéllel
1 kezes scott-padon
3.nap
Váll:
Nyomás nyak mögül 1 kezes
1kezes emelés oldalra
nyomás mellről
hátsóvállgép
Csuklya:
1 kezes vállvonogatás
4.nap
Láb:
Comb:
lábnyújtás (bemelegítés)
Guggolás keretben
Lábhajlítás(deadlift?)
kitörés
Vádli:
Állva gépen
Majd befejezésül:Nagy intenzitású,intervallum edzés
5 széria:
1széria= 60mp "sprint" majd 60-90 mp alacsony intenzitás "~séta"
hasizom minden edzés végén. Testsúly : 65 kg és 175cm körül vagyok. 3/4 éve edzem. Ha a reggeli fehérjét 2 tojásos rántottával helyettesítem akkor rendben lenne gondolom, esetleg a délutánit is valamivel, csak még nem jöttem rá hogy mire :) gondolom valami lassú felszívódás lenne jó.
Ha mindenből 4 x valamennyit csinálsz, akkor ez így sok. Tricepszre 4 gyakorlat? Elég 3. De inkább sorozatot írok. Szóval tricpeszre bőven elég 12 sorozat. Bicepszre 10.
Hátedzés jó, viszont alsó hátat is edzeni kell, iktass be hiperhajlítást vagy felhúzást.
Váll jó, Lábba beraknék merevlábas felhúzást.
2 egész tojás 10g fehérje. kevés. Egyszerre 5 tojást szoktam megenni. De legalább 4et. Ráadásul vannak ezek az S-es tojások, na abból csillió millió kell.
Linkhez:
Te edzésmúltaddal nem edzünk 2x minden izmot.
Amúgy az izomcsoportokra jók benne a gyakorlatok, kivéve vállnál felesleges 2 nyomást csinálni, és lábba kell több gyakorlat.
szuper . köszi szépen a választ ! amikor írtad a sorozatot h tricepsz bicepsz 10-12 az az ismétlésszám igaz? és 4 a sorozat ?
köszi szépen mindent, akkor ma még átalakítanám. még egy kérdés. Lefekvés előtt gondolkodtam el, hogyha hot-blood hatására a az NO miatt is ,jobb a táplálék felszívódása,vagyis jobban megmarad, akkor érdemes lenne e kreatin kúra mellé beiktatni, hogy több maradjon meg ha vége a kúrának ?! hello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!