Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?
Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.
Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.
Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.
Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért
Nézd, hacsak nincs rá esély, hogy pár éven belül több százezret kereső cégvezető lesz, jobban jársz a fix összeggel :)
Az pedig, hogy ő majd hogy számol el a Mónikával, nem a te dolgod.
Akármelyik módon történik is a munkabér letiltása, annak szabályai közösek:
A levonás alapja a nettó munkabér, azaz ami a munkabér bruttó összegéből a levonással teljesítendő adónak (adóelőlegnek), egészségbiztosítási és nyugdíjjáruléknak, magánnyugdíj-pénztári tagdíjnak, továbbá egyéb járuléknak a levonása után fennmarad.
A levonás mértéke általában legfeljebb 33% lehet.
Kivételesen a nettó munkabér 50%-áig terjedhet a levonás:
a tartásdíj,
az adóssal szembeni munkavállalói bérkövetelés,
a jogalap nélkül felvett munkabér és társadalombiztosítási ellátás esetében, valamint
több letiltás esetén.
Ha az adóssal szemben több követelés végrehajtása folyik, a levonás sorrendjét a követelés jogcíme határozza meg.
A kielégítés sorrendje
A végrehajtás során befolyt összegből mindenekelőtt a végrehajtási költséget - az eljárás kezdeményezésével, elrendelésével és foganatosításával felmerült költséget - kell kielégíteni §.
Amennyiben a befolyt összeg mind a végrehajtás költségeit, mind a végrehajtást kérők teljes követelését fedezi a kifizetés szintén nem jelen problémát. Ha azonban a befolyt összeg nem fedezi a végrehajtás során behajtani kívánt valamennyi követelést, úgy a végrehajtást kérőket a végrehajtási törvényben meghatározott kielégítési sorrend alapján kell kifizetni.
A kielégítési sorrend - a követelések jogcímét alapul véve - a következő:
a) gyermektartásdíj,
b) egyéb tartásdíj,
c) munkavállalói munkabér és a vele egy tekintet alá eső járandóság (65. és 66. §),
d) a büntető és a büntetésvégrehajtási, valamint a szabálysértési eljárásban az adóssal szemben megállapított, az állam javára fizetendő összeg, a vagyonelkobzásból eredő követelés (a polgári jogi igény kivételével),
e) adó, társadalombiztosítási követelés és más köztartozás,
f) egyéb követelés,
g) a végrehajtási eljárásban kiszabott rendbírság §.
A követelés érvényesítésével és behajtásával felmerült, a bíróság (hatóság) által megállapított költséget és a követelés egyéb járulékait a követeléssel azonos sorrendben kell kielégíteni §.
A sorrendben előbb álló követelés teljes kielégítése után lehet a sorrendben hátrább álló követelést kielégíteni. Ha a befolyt összeg nem fedezi az azonos sorrendben felsorolt valamennyi követelést, e követeléseket arányosan kell kielégíteni.
Szóval a férjed majdnem minden fizetését nem vonhatják le, mint látod, ennek törvény által szabályozott maximuma van, először pedig a gyerektartást fogják vonni.
Hogy vagytok??
Hogy bírod???Gyerekek??
számolás szerint október 30, UH szerint nov.15. De szerintem addig nem húzom ki. Lehet, hogy bebeszélem magamnak, de mintha lejjebb ment volna a hasam, és egész nap kőkemény. De már erre nem is figyelek oda, csak kellemetlen.
Férjem? 3 napja megint nem lehet elérni. Üzenetekre nem felel, telefont nem veszi fel. Lehet, hogy besértődött, mert megkértem, hogy jöjjön már át, kitölteni a gyerektartásos papírt. Megfejeltem, de kellene hozzá még az ő adatai közül is egy pár.
Én is UH szerint november közepére vagyok kiírva :)))
A férjedet meg szard le, majd egyszercsak úgyis jelentkezik a gyerekekért....
drága Dorisz. Én hiába teszek a férjemre, de még szülés előtt el akartam intézni ezt a papírt, meg a gyerekek is hiányolják. Tegnap is többször megkértek, hogy hívjam fel. De hiába hívom, ha nem akarja felvenni. Azt mondtam a gyerekeknek, biztos dolgozik, vagy nem hallja meg a csörgést. Jobb ötletem nem volt.
Hol szülsz? Egy másik kommentben olvastam, hogy kislányod lesz és Napsugár a neve. Nekem is tetszenek az ilyen különleges nevek, de a család a hagyományost részesíti előnyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!