Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házassági válság! Vígasz...

Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.

Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.

Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.

Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért

2011. jún. 14. 17:10
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯
 491/674 A kérdező kommentje:
na, most megint padlót fogtam. Lehet, hogy már írtam, hogy a nagyobbik fiam asztmás. Ősztől tavaszig szinte kéthetente hiányzik az oviból, nátha köhögés, vagy épp az asztmája miatt. Most is itthon van, mert köhög, meg krákog, állandóan köszörüli a torkát. Elvittem a gyerek orvoshoz, aki ismeri minden kis gondját baját. Elmondom neki mik a tünetei, erre az volt az első kérdése, hogy nem történt valami az oviban vagy otthon, mert nagyon úgy néz ki, hogy pszichésen produkálja a tüneteit. Köhögés az valós, de a torok köszörülés, meg a krákogás, az pszichés dolog. Ja és még lázat is produkál. Én melegnek éreztem tegnap este, de a higanyos, meg a digitális hőmérő szerint is csak 37,2 volt a hője. Felajánlotta, hogy így gyerek pszichológushoz beutalót Veszprémbe, ha gondolom. Ezt udvariasan visszautasítottam. Egyenlőre várok. Én kis balga azt hittem, hogy az én okos fiam milyen jól veszi az akadályokat, erre kiderül, hogy mégsem. Elkeseredtem egy kicsit.
2011. okt. 19. 11:46
 492/674 anonim ***** válasza:
Beszélgess a fiaddal minél többet.Mit gondol erröl az egészröl,hogy apa nincs ott ..Stb...Próbálj több idöt valahogy kisajtolni felé....
2011. okt. 19. 18:20
 493/674 A kérdező kommentje:

hiába próbálok vele beszélgetni, kérdezgetni, hogyan viszonyul a dolgokhoz. Szerintem azt mondja, amit hallani szeretnék. 6 évesnek már sok esze van. Napjában többször is mondja nekem, hogy mennyire szeret, meg bújik, mint kiskorában. De ha az apjáról érdeklődök, akkor azt mondja, hogy nem hiányzik neki, nem haragszik egyikünkre sem. Most épp azt jelentette ki,hogy jobb hogy apa elment, mert így sok minden megvan neki engedve, amit az apja nem hagyott neki. (szétpakolás, játék,stb)

Még az új öcsike sem jöhet szóba "zavaró" tényezőként, mert rengeteget puszilgatja a hasam, meg simogatja, mondja a pocaknak, hogy szeretlek. (a kicsi más téma, mert ő nem akarja felfogni, hogy nemsokára lesz egy pici tesója, és nem ő lesz a családban a pici)

Nem tudom hogyan lehetne javítani a helyzetén.

2011. okt. 19. 20:34
 494/674 A kérdező kommentje:
Lányok, most mit csináljak? Kiderült, hogy a férjem fizetésének nagy százalékát le fogják vonni egy tartozás miatt. Ő vett fel a tesójának hitelt, amit a tesója nem fizet. Nem kis összegről van szó. A tesója lelécelt Amerikába a barátnőjével, úgy hogy azt ígérte kifizeti a sarát. Anyósoméknál tegnap voltak ott a behajtóktól, a férjemet keresve.(Teszem hozzá, én úgy tudtam, hogy a férjem a kezes.) Most akkor mennyi gyerektartást kérjek? Ha eleve levonás van a fizetéséből, hogyan vonnak le még 50%-ot nekem? Mi van ha kibújik a fizetés alól?
2011. okt. 20. 17:48
 495/674 anonim ***** válasza:

A férjed TELJES JÖVEDELMÉT fogják figyelembe venni. Gondolj csak bele, attól még, mert a férjed balf*sz volt, a gyerekeknek ugyanúgy kell pelenka, kozmetikumok, játékok, kaja, miegyéb.

Arról nem is beszélve, hogy a bíróság általában úgy számol, hogy kb X forint egy gyerek/hó, ugye van 3 gyerek, az 3X kiadás havonta, és a férjed ugye ennek fizesse a felét azaz 1,5X-et, a másik felét pedig te majd "kipótolod". Hogyha gyermekenként CSAK 15 ezer forinttal számolsz, akkor az 45, de kerekítsük 50-re, mert a bíróság az újszülöttekre többet számol, az akkor is havi 25 a férjedtől.

Miért, te mennyire gondoltál?

2011. okt. 20. 17:57
 496/674 A kérdező kommentje:
eddig kapott kb: 140.000 -170.000- ig. Ha most az ő hülyesége miatt minimum 33%-ot levon a bank, akkor a fennmaradóból kapom a gyerektartást? Mer akárhogy is nézzük, ha nincs levonás minimum 70.000 a fizetése 50%- a, ami a maximum megítélhető gyerektartás. Na, most hogyan okoskodjak?
2011. okt. 20. 19:01
 497/674 A kérdező kommentje:
nem fix összegben állapodtunk meg a férjemmel szóban, hanem %-ban.
2011. okt. 20. 19:03
 498/674 A kérdező kommentje:
ja, azt elfelejtettem, hogy ez a nettó bére. Amennyit a számlára utalnak. Fogalmam sincs mennyi most a bruttója.
2011. okt. 20. 19:16
 499/674 anonim ***** válasza:

Ragaszkodj a fix összeghez!

Mégpedig azért, mert gondolj bele, ő bármennyit keres, neked nem lesz semmi sem annyival olcsóbb a 3 gyerekkel kapcsolatban... Plusz ha kicsit csipkelődni akarsz, hozzáteheted, hogy EGYÜTT vállaltátok mind3 gyereket, akkor EGYÜTT finanszírozzátok a költségeiket is.

2011. okt. 20. 19:31
 500/674 A kérdező kommentje:

mikor ma felhívtam, hogy tudomására hozzam, hogy tudok a stiklijéről, rögtön azzal jött, hogy ha neki nem is marad pénze, de nekem kifizeti a gyerektartást minden hónapban. Mert hogy nem akar cserben hagyni. Csak jó lett volna, ha ebben a hónapban is kifizeti azt a plusz pénzt, amit a költözésekor megbeszéltünk. Azóta sem lehet elérni, hogy beszélhessek vele. Sem az üzenetemre, sem a hívásomra nem reagál.

Ezek szerint tényleg jobban járok egy fix összeggel, mint %- ot kérni tőle. Remélhetőleg holnap tudok vele beszélni, hogy jöjjön át kitölteni a papírt.

2011. okt. 20. 20:00
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!