Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?
Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.
Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.
Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.
Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért
Azt hiszem értem, amit mondasz...
Én is így jártam, a nővérem tervezett gyermek volt, apukám is nagyon akarta, mégsem "tudott vele mit kezdeni" aztán ráadásul becsúsztam én is... Anya rengeteget foglalkozott velünk, apa meg nem, így értelem szerűen eltávolodtak egymástól, válás lett a vége (bár ott nem volt megcsalás, de egyszer nagyon rezgett a léc anyu részéről).
Az én párom most, 42 évesen mondta azt, hogy igen, ő határozottan szeretne gyermeket, mert úgy érzi, most áll készen rá, hogy felnevelje a "trónörököst" akire majd büszke lehet, ha többre viszi, mint ő. És sajnos kevés apuka jut el erre a szintre :(
Nos, a szüleim 23 é után válnak el, én most vagyok 20, már nem élek otthon, szóval annyira marhanagyon nem visel meg a dolog :)
A gyermekkorom? Érdekes kérdés, rossznak nem mondanám, hiszen nem éheztünk, volt hol lakni, egy 60 négyzetméteres panelban éltünk a nővéremmel, meg a szüleimmel. Mivel nagyon kicsi volt a korkülönbség köztünk a tesómmal, folyamatosan rivalizáltunk, és ez állandósította otthon a feszültséget. Anyu visszament dolgozni, amikor 1 éves voltam (apa minimálbéres, anya pedig 2 diplomás, kellett a pénz), azóta folyamatosan a nagyi vigyázott ránk.
Nagyi úgy gondolta, az ő első unokája az igazi, én meg csak úgy "sikerültem" így ő folyton a nővéremmel kivételezett - apró hülyeségek, például addig nem TV-zhettem, amíg az Ágnes nem végzett a leckével, mert ne fájdítsuk a szívét, stb....
Apa hazajött munka után, leült a TV elé, hozzánk se szólt, amikor oda akartunk menni hozzá, a nagyi mindig letorkolt minket, hogy "apa fáradt, ne piszkáld". Anya mindig dög fáradt volt 12 órákat dolgozott, de mindig próbált velünk foglalkozni.
Szóval ez a válás dolog ezer éve ott lógott a levegőben, néha szóba is került, de most jutottak tettlegességig. Anyával nagyon jó a viszonyom, minden nap beszélünk, apámmal semmi kapcsolatom nincs, illetve most majd talán lesz, újabban ő szokott keresni engem, amivel nem tudok mit kezdeni :/
akkor végül is nem gyerekkorodban váltak el, így a válás nem nagyon viselt meg téged. Nem tudom, hogy mit hoz majd a jövő a férjemmel kapcsolatban, de nem szeretném ha "vasárnapi" apuka lenne belőle. Nekem is könnyebbség ha a gyerekek még ha egy pár órát is vele vannak. Meg a gyerekek is igénylik az apjuk társaságát. Főleg, szülés után lesz jó, ha akár egy fél napra is, de 3 gyerek helyett, csak 1-re kell figyelnem. Ne értsd félre, imádom a gyerekeimet, csak most már kicsit nehéz ha veszekednem, vagy nem hallgatnak rám.
A mamáékra még mindig nyugodtabb szívvel bízom, mint a férjemre. Végül is anyósom is anya, és ráérez, mit, hogy kell csinálni, ha valami baj lenne a gyerekekkel, mikor fent vannak náluk. Pl: hirtelen belázasodik a kicsi, nem rohan haza vele, hanem józan paraszti ésszel, próbálja csillapítani.
Lehet még a gyerekek fogják kérni,hogy az apjukhoz mehessenek...Sosem tudni.CSak gondolj elöre,ne hogy rosszul essen a dolog neked!!Miután te vagy az anya neked fog a legjobban "fájni".
Attól is függ az apuka érdeklödése megmarad a gyermekek iránt vagy sem.Hát könnyü biztosan nem lesz 3 kis gyerekkel....
Minden jót kívánok nektek!!
Látod, én ezért nem értek egyet azzal, amikor azt mondja egy nő, hogy szültem a férjemnek gyereket. A francokat! A gyereket egy nő magának szüli, hiszem látod, a pasi leléphet, bármit tehet, a nőnek marad a gyerek. És egy pasi könnyen dobbant, ha nem jön be neki a gyereknevelés, nem készült fel, hasonlók. De a nőnek nem ilyen egyszerű.
Csodállak, illetve minden tiszteletem a tied, hogy így állsz ezek után a férjedhez, mint apához, és nem viszed bele a sértettséget a gyerekekkel való kapcsolatába. Fogalma sincs, mit veszít veled.
viszont a mai pozitívum, hogy sikerült elintéznem, hogy ezentúl egyedülállóként kapjam a magasabb csalásit. Simán ki kellett töltenem egy papírt, hogy hány gyerek után kapom a pénzt, adatokkal, meg mióta vagyok egyedülálló. Jövő hónaptól már a magasabb családit kapom. Csak arra figyelmeztettek, hogy majd a pici után járó pénzeket is ennek fényében igényeljem.
Mesélt a nagyfiam egy fura dolog. Épp ebédeltünk, mikor megszólalt. "Anya, nem is meséltem, de apáék szexeltek, mikor ott aludtunk náluk. " Majd leestem a székről. Étvágyam is elment. Nem igaz, hogy azt az egy estét nem bírták volna ki. Megkérdeztem tőle, hogy "Zavart? Nem tudtál aludni?" Azt felelte, hogy nem csak a hangok zavarták, hanem, hogy apa mással volt. Most erre mit mondjak? Lelkére kötöttem, hogy ez titok, és majd én beszélek az apjával.
Hát a férjedet világosítsd fel hogyan kell magánéletet élni egy kisgyermek mellett!!!
Lényeg,hogy sikerült elintézned az emelt családit!!!
Próbálj a hivatallal is beszélni,miben tudnának benneteket támogatni.Nincs benne mit szégyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!