Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?
Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.
Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.
Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.
Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért
3 éve válással kapcsolatban tett szóbeli megállapodás miatt járunk szeptembertől majd tárgyalásra, bármiben egyeztek meg PAPÍROZZÁTOK LE, írjátok alá, ha egy mód van rá, legyen ott tanú, hiába mondja szóban, hogy majd fizeti, írja le, mert ha Mónika bekavar, válóper végéig lehet h semmi jövedelmed nem lesz tőle. És még vmi, ha meg tudnál vele egyezni válóperig a gyerektartásról, nem mindegy h a fizetése X %át adja majd nektek, vagy a jövedelme X%-át, a másodikban benne vannak az egyéb bevételei. Sok kitartást, próbálj meg most már a babára koncentrálni, nehogy korábban jöjjön, így sem lesz egy nyugodt gyerek, erre készülj fel, minden stresszt ő is átélt.Remélem minél hamarabb elköltözik a férjed, most a legkisebb a legfontosabb.
ui: Mónika egye meg amit főzött, borítékolom h nem maradnak együtt, főleg ha minden beszélgetésetek után ráborítja a kedves férjed a sérelmeit, tehát napi szinten téged emleget neki, remekül indul az ő kapcsolatuk:-) ezután meg majd láthatások alkalmával kap még 3 gyereket, garantáltan kiborul nála a bili:-) csak ekkor ne engedd vissza ezt a "remek gerinctelen embert". be fog próbálkozni, ne engedd vissza, mentsd el ezeket a postjaidat és olvasd vissza ha elgyengülsz.
Igen, fontos, hogy pillanatnyi érzések miatt se visszakozz most már. Ha jól olvasom, nem nagyon tudsz reagálni jól az abszurd kritikáira (pl. azért moss/vasalj rá, mert a felesége vagy?... Istenem, akkor vagy a felesége, ha ő férjként "üzemel" és ez messze nem az, miért tekintenéd magad ezek után a feleségének?...). Birtokaként kezel, nem vagy jogosult pl. a számítógép használatára, ha ő nem engedélyezi... brrr... innen egy lépés, és engedélyt kellene kérned kivel mikor találkozhatsz, végül azt is eldöntheti, élhetsz-e egyáltalán, és azt is, milyen szinten tarthatod a kapcsolatot a gyerekeiddel...
Nagyon-nagyon sürgősen külön kellene költöznötök, ha sikerülne megoldani. Csak akkor lenne értelme, ha nincs kulcsa.
Remélem, mihamarabb elcuccol...
Anyósodék melletted állnak?
Hát, elolvasva az eddigieket, nem tudom elképzelni, hogy Mónika előtt minden OK lett volna, lehet picit sűrűn vállaltátok be a gyerekeket, és nem jutott idő egymásra és magatokra? Aki ilyeneket mond és tesz, az korábban jó férj és apa lett volna?... Ennyire nem változhat meg egy ember egy új nőtől.
A gyerekeket meg fogja valamennyire viselni, ez elkerülhetetlen, de hidd el, az jobban megviselné őket hosszútávon, ha együttmaradnátok.
Akkor még most, hogy később ne legyen ebből vita, amit elvisz, azt írjátok fel KÖZÖSEN egy papírra.
Nagynénéméknél a válást három hónap alatt kimondták, a vagyonmegosztás 12 évig tartott (nem vicc, a férje többször megfellebbezte, a bírók többször visszautalták előző fokra... persze ez extrém, de azért figyelj oda rá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!