Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házassági válság! Vígasz...

Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.

Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.

Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.

Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért

2011. jún. 14. 17:10
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
 361/674 anonim ***** válasza:
100%

3 éve válással kapcsolatban tett szóbeli megállapodás miatt járunk szeptembertől majd tárgyalásra, bármiben egyeztek meg PAPÍROZZÁTOK LE, írjátok alá, ha egy mód van rá, legyen ott tanú, hiába mondja szóban, hogy majd fizeti, írja le, mert ha Mónika bekavar, válóper végéig lehet h semmi jövedelmed nem lesz tőle. És még vmi, ha meg tudnál vele egyezni válóperig a gyerektartásról, nem mindegy h a fizetése X %át adja majd nektek, vagy a jövedelme X%-át, a másodikban benne vannak az egyéb bevételei. Sok kitartást, próbálj meg most már a babára koncentrálni, nehogy korábban jöjjön, így sem lesz egy nyugodt gyerek, erre készülj fel, minden stresszt ő is átélt.Remélem minél hamarabb elköltözik a férjed, most a legkisebb a legfontosabb.

ui: Mónika egye meg amit főzött, borítékolom h nem maradnak együtt, főleg ha minden beszélgetésetek után ráborítja a kedves férjed a sérelmeit, tehát napi szinten téged emleget neki, remekül indul az ő kapcsolatuk:-) ezután meg majd láthatások alkalmával kap még 3 gyereket, garantáltan kiborul nála a bili:-) csak ekkor ne engedd vissza ezt a "remek gerinctelen embert". be fog próbálkozni, ne engedd vissza, mentsd el ezeket a postjaidat és olvasd vissza ha elgyengülsz.

2011. szept. 2. 09:35
 362/674 anonim ***** válasza:
100%

Igen, fontos, hogy pillanatnyi érzések miatt se visszakozz most már. Ha jól olvasom, nem nagyon tudsz reagálni jól az abszurd kritikáira (pl. azért moss/vasalj rá, mert a felesége vagy?... Istenem, akkor vagy a felesége, ha ő férjként "üzemel" és ez messze nem az, miért tekintenéd magad ezek után a feleségének?...). Birtokaként kezel, nem vagy jogosult pl. a számítógép használatára, ha ő nem engedélyezi... brrr... innen egy lépés, és engedélyt kellene kérned kivel mikor találkozhatsz, végül azt is eldöntheti, élhetsz-e egyáltalán, és azt is, milyen szinten tarthatod a kapcsolatot a gyerekeiddel...

Nagyon-nagyon sürgősen külön kellene költöznötök, ha sikerülne megoldani. Csak akkor lenne értelme, ha nincs kulcsa.

2011. szept. 2. 09:42
 363/674 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, mihamarabb elcuccol...

Anyósodék melletted állnak?

2011. szept. 2. 16:00
 364/674 A kérdező kommentje:
Anyósomékra mindenben számíthatok, hála égnek. Ők sem nézik jó szemmel a viszonyukat, de nem szólnak bele, hadd tanuljon a férjem a saját kárából. Mikor tegnap a férjem elmondta a nőjének, hogy mikor lesz a tárgyalás, állítólag a Mónika együtt örült vele, hogy lesz végre haladás az ügyben. Nagyon várom már a napot, hogy elköltözzön és végre átrendezhessem a lakást, a pici igényei szerint. A férjem sok kacatja megy a kukába, és így végre kényelmesen el fogok férni. Apósom társ a pakolásban. Az anyagi dolgokat hiába beszéltük meg, a gyerekek témáját nem merem előhozni, nehogy azt kelljen hallanom, hogy valóban akarja a gyerekeket. Rettegek attól, hogy valamelyik gyereket vinni akartja. A nagyobbikon most jött elő az apásság. Múltkor meghallotta, hogy a költözésről beszélgetünk, azóta attól fél, hogy mire hazaér az oviból, az apja nem lesz itthon. Próbáltam értelmesen elmagyarázni neki, hogy csak annyiban változik a helyzet, hogy egy kicsit kevesebbet fogja látni az apját, de még attól, hogy elköltözik ugyanúgy szereti, zokogásban tőrt ki, hogy nem akartja, hogy elköltözzön az apja. Nem tudom hogyan segítsek neki feldolgozni a változásokat.
2011. szept. 2. 16:27
 365/674 anonim ***** válasza:
28%

Hát, elolvasva az eddigieket, nem tudom elképzelni, hogy Mónika előtt minden OK lett volna, lehet picit sűrűn vállaltátok be a gyerekeket, és nem jutott idő egymásra és magatokra? Aki ilyeneket mond és tesz, az korábban jó férj és apa lett volna?... Ennyire nem változhat meg egy ember egy új nőtől.

A gyerekeket meg fogja valamennyire viselni, ez elkerülhetetlen, de hidd el, az jobban megviselné őket hosszútávon, ha együttmaradnátok.

2011. szept. 2. 23:41
 366/674 A kérdező kommentje:
nem azt mondom, hogy minden habos-babos volt előtte is, de mindig megpróbáltuk megbeszélni a dolgainkat, kisebb-nagyobb sikerrel. Aztán valahogy azt vettük észre, hogy már csak élünk egymás mellett. Szerettük egymást még, de a lila köd addigra már elszállt. Talán ezért viselem jól ezt a helyzetet. Nehéz egy olyan házasságot megmenteni, ha a férj a saját útját járja és természetesnek veszi, ha a feleség törődik a gyerekekkel, meg a háztartással. Mikor a két gyerek között visszamentem dolgozni, még annyit sem várhattam el tőle, hogy a mosogatást, rendrakást megcsinálja. Este 8-kor, 12 órai munka után még én állhattam neki. Lehet, hogy akkor történt az első törés a kapcsolatunkban. Hiszen mindig arra hivatkozott, hogy azért nem segít itthon, mert fáradt a munka után, és pihenni szeretne. Én mégis meg tudtam csinálni az otthoni dolgom.
2011. szept. 3. 20:43
 367/674 A kérdező kommentje:
elkezdődött a költözés. Szépen, apránként elkezdett átcuccolni. Persze nem a ruháival kezdte, hanem a műszaki cuccokkal. Sajna a gyerekek TV-jét vitte, de legalább át tudtam pakolni a kisszobát.
2011. szept. 9. 10:57
 368/674 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még most, hogy később ne legyen ebből vita, amit elvisz, azt írjátok fel KÖZÖSEN egy papírra.

Nagynénéméknél a válást három hónap alatt kimondták, a vagyonmegosztás 12 évig tartott (nem vicc, a férje többször megfellebbezte, a bírók többször visszautalták előző fokra... persze ez extrém, de azért figyelj oda rá).

2011. szept. 9. 11:03
 369/674 A kérdező kommentje:
mindketten tudjuk, ki mit hozott magával a házasságba. Mivel a műszaki cikkeket nagyrészben ő vette, így nem is érdekel ha elviszi. TV-ből kettő van, számítógépből 2 van, így végül is mindegyikből marad 1. Nem is akarta volna elvinni az összes cuccot, csak azokat amik kellenek neki. Csak a gyerekek veszekednek, hogy ki mit nézzen a TV- ben. :))) De ezeket a vitákat hamar lezárom. Ruháit nagyrészben elvitte, csak a téli holmija marad itt, amíg nem talál neki helyet. A szám. gépét pedig a napokban költözteti. Sokkal nyugodtabb lett itthon a hangulat. A nagy fiam is végre megérti a dolgokat és nem hisztizett, mikor megmondtam neki, hogy az apja elcuccolt.
2011. szept. 10. 10:38
 370/674 A kérdező kommentje:
költözés sikeresen, veszekedés nélkül, befejeződött. Még segítettem is neki. Nem állapodtunk meg , hogy mikor láthatja a gyerekeket, de ha még egyszer megbeszélés nélkül beállít, lecsapom, mint a taxiórát.
2011. szept. 15. 19:18
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!