Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házassági válság! Vígasz...

Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.

Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.

Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.

Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért

2011. jún. 14. 17:10
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
 351/674 A kérdező kommentje:
anyósomékkal meg van beszélve, hogy szülés előtt és után is egy pár napot fent lesznek a gyerekek, már ha időben jön. Ha nem, akkor improvizálok.
2011. aug. 25. 13:25
 352/674 A kérdező kommentje:
most már tuti, hogy jövő hónap közepe táján költözik a férjem. De egyenlőre csak a ruháit viszi, ugyanis nincs valami sok helye a másik asszonynál. De legalább normálisan ezt is meg tudtuk beszélni. Anyagiakról annyiban állapodtunk meg, hogy ameddig a bíró nem mondja ki a válást és nem lesz a gyerektartás megállapítva, felesben fizetjük az albérletet. Remélem nem fogja a szavát visszavonni.
2011. aug. 27. 14:30
 353/674 anonim ***** válasza:
De akkor a háztartási pénzt is felezitek? És a gyerekek költségei? Oké, hogy az albérlet pénzbe kerül, de ott a rezsi, a közös költség, a kaja, a ruhák, esetleges betegség, elromolhat bármi, ilyenek!
2011. aug. 27. 14:47
 354/674 A kérdező kommentje:
nálunk úgy van, hogy a főbérlőnek jönnek a számlák, 10.-én fizetjük az összesített "lakbért" amiben már benne vannak a számlák is.Sokszor átrágtam magam már rajta, hogy mennyi pénzünk marad ha kifizetem a félét, és rájöttem, ha nem él velünk már a férjem, kevesebb lesz a kiadásom. Ha jól belegondolok, eddig is úgy volt, hogy hiába volt közös a számlánk, mindig mindegyikünk a saját pénzéből élt. A gyerekekre eddig is én költöttem általában. Az ovit, gyógyszereket is én fizettem, mégis maradt pénzem.Most is én vettem meg mindent a nagynak az oviba. A férjem saját igényein kívül nem igazán kérdezte meg, hogy miből lesz cipőjük, vagy ruhájuk a gyerekeknek. Magamra rég óta csak annyit költöttem, hogy pár havonta ismerőssel olcsóbban levágattam a hajam. Ruhákat turkálóból, vagy kapottakat hordok. Nem azért, mert nem lett volna rá pénzem, de inkább a gyerekeimnek vettem egy jobb ruhát, cipőt, mint magamnak.
2011. aug. 27. 21:26
 355/674 A kérdező kommentje:
ja, annyit még, hogy megígérte, ha elköltözik és mégsem lenne elég a pénzem, szóljak nyugodtan és segít. Remélem erre nem kerül sor, nem szeretném, ha úgy érezné, hogy nélküle nem tudok megbirkózni a feladattal.
2011. aug. 27. 21:38
 356/674 A kérdező kommentje:
előrelépés: szeptember 30.-án lesz az első tárgyalás
2011. szept. 1. 22:00
 357/674 anonim ***** válasza:
és mikor költözik az ember? még mindig próbálkozik nálad?
2011. szept. 1. 23:38
 358/674 anonim ***** válasza:
40%
semmi esély sincs már a kapcsolat megmentésére?
2011. szept. 2. 07:57
 359/674 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszadónak: próbálj meg egy pár oldalnyit visszaolvasni, mert abból, amit kérdezel, úgy gondolom, ezt nem tetted meg.
2011. szept. 2. 08:28
 360/674 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok, végre tárgyalás lesz!

Csak most olvastam végig az eddigi oldalakat, döbbenettel, leginkább a Te reakcióidon, kedves Kérdező. Sajnos voltam hasonló helyzetben, 19-27 éves koromig egy ugyanilyen önző görény barátnője, majd felesége voltam. Ne bizakodj, mindig mindent megmagyaráz, magát sajnálja, téged kihasznál, ha az érdekei sérülnek akkor fenyeget. Engem a végén, a válás után meg is akart ölni, késsel jött nekem... mert válás után lett valakim, miután neki több is volt a kapcsolatunk alatt...

Próbálj minél kevesebbet "őszintén beszélgetni" vele, mert rosszul jössz ki belőle, dicséretnek veszed, ha titeket választ, ha bármi pozitívat mond, holott manipulál, mégha nem tudatosan is. Sajnos Te még nem dolgoztad ezt fel, nagyon függsz tőle érzelmileg, és fogsz is még egy jódarabig, ez normális. Utólag fogod látni, milyen embertelen és kegyetlen ez az egész, és nincs értelme vaccilállni a gyerekek miatt sem. Hidd el, soha nem lett volna jobb, ezt nem lehet helyrehozni, már soha nem fog tisztelni párjaként (sajnos ebben Te is hibás vagy, mert két fél kell ekkora alázáshoz).

A legtöbb értelme az azonnali kőkemény fellépésnek van szerintem (fel is út, le is út, ha nincsenek lehetőségek, akkor gyerekekre kiterjedő kommunikáció, férjre nem főzni-mosni, és alapból nem szexelni vele ilyen helyzetben). De nem rimánkodni, ezzel csak jobban lenéz uis, és biztosítva látja a kétutas megoldást, amíg neki kényelmes.

Na de válni fogtok!.. Még most jön a neheze...

2011. szept. 2. 09:25
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!