Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?
Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.
Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.
Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.
Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért
Gratulálok, végre tárgyalás lesz!
Csak most olvastam végig az eddigi oldalakat, döbbenettel, leginkább a Te reakcióidon, kedves Kérdező. Sajnos voltam hasonló helyzetben, 19-27 éves koromig egy ugyanilyen önző görény barátnője, majd felesége voltam. Ne bizakodj, mindig mindent megmagyaráz, magát sajnálja, téged kihasznál, ha az érdekei sérülnek akkor fenyeget. Engem a végén, a válás után meg is akart ölni, késsel jött nekem... mert válás után lett valakim, miután neki több is volt a kapcsolatunk alatt...
Próbálj minél kevesebbet "őszintén beszélgetni" vele, mert rosszul jössz ki belőle, dicséretnek veszed, ha titeket választ, ha bármi pozitívat mond, holott manipulál, mégha nem tudatosan is. Sajnos Te még nem dolgoztad ezt fel, nagyon függsz tőle érzelmileg, és fogsz is még egy jódarabig, ez normális. Utólag fogod látni, milyen embertelen és kegyetlen ez az egész, és nincs értelme vaccilállni a gyerekek miatt sem. Hidd el, soha nem lett volna jobb, ezt nem lehet helyrehozni, már soha nem fog tisztelni párjaként (sajnos ebben Te is hibás vagy, mert két fél kell ekkora alázáshoz).
A legtöbb értelme az azonnali kőkemény fellépésnek van szerintem (fel is út, le is út, ha nincsenek lehetőségek, akkor gyerekekre kiterjedő kommunikáció, férjre nem főzni-mosni, és alapból nem szexelni vele ilyen helyzetben). De nem rimánkodni, ezzel csak jobban lenéz uis, és biztosítva látja a kétutas megoldást, amíg neki kényelmes.
Na de válni fogtok!.. Még most jön a neheze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!