Hülye kérdések vs. Frappáns válaszok? Kismamák, meséljetek!
Utolsó vagyok,van még egy...egy férfi kollega a cégtől ahol dolgozom.
- Olyan ritkán látlak nem dolgozol?
- Hát már nem, mert terhes vagyok.
- Akkor jobbulást neked.
pffff:SSS
Sajnos terhességem alatt ért egy kisebb háztartási baleset, össze kellett varrni a kezemen egy vágást. Párom és egy 50 év körüli férfi ismerős kísért el a balesetibe. Várakozunk... várakozunk, épp kijött valamiért az orvos, és mondta, hogy a kismama a következő, csak annyit várjak, amíg végeznek az aktuális esettel.
Rá egy-két percre odalép Hozzánk egy öregedő hölgy, és nekünk szegezte a kérdést:
Melyikük a kismama?
Reflexből rámutattam a Páromra... a Hölgy pedig még tovább fokozta, hogy ok ok csak nem látszott... :))))))))
Pedig a Szerelmem aznap még borotválkozni sem borotválkozott.
A történet teljességéhez hozzátartozik, hogy később megtudtuk, hogy a Néni, ahogy sejtettük is, szellemileg nem teljesen ép, de azért jót mosolyogtunk az egészen.
Kisfiam 3.8 kg-mal született és mindeki teljesen elhűlve mondja, hogy jééééézusatyaaaaaaúúúúúúúúúúúúúúúúúúristeeen- mekkkkoorra ez a gyerek?????
Hát én úgy tudom, hogy a 3.8 kicsit nagyobb az átlagnál, de nem ÓRIÁSBÉBIT jelent, nem? vagy rosszul tudom??
Mondjuk a másik gyerekem meg 2.5kg-mal született, akkor meg azt hallgattam, hogy jééééézusatyaúúúúúúúúúúúúristen- hogy lett ez ilyen kicsike?
Itt olyan szinten kiakadtam szülés után - ezen a kérdésen, hogy majdnem depresszióba is estem- sajnos. EZ már mondjuk nem olyan vicces- illetve akkor nem volt az.
Szóval ezek a de kicsi, de nagy kérdések engem kiakasztottak.
:)
Egyébként az emberi hülyeség határtalan, tőlem is többször megkérdezték, h hát te meg terhes vagy?
Amikor megszületett, és tologattam, sokan jöttek oda, h jaj, megszületett? :)))Szerintem egyértelmű volt:))
Volt olyan ismerősöm, aki nem látott terhesen, látott babakocsit tologatni, és halál komolyan megkérdezte, h a tied?
Volt egy másik sztori is, barátnőmnek négy évvel idősebb a kisebb fia, együtt voltunk, az ő törpéje oviban, én pedig az üzlet előtt kint hagytam a gyerekemet a barátnőmmel. Egy ismerőse odament hozzá, benézett a babakocsiba, és felkiáltott, már ekkor a fiad???
Mondta, h nem, ő már oviban van, ez a hat hónapos kissrác a barátnőmé:)))
Egyszer nekem is eldurrant az agyam az aznapi sokadik ugyanolyan kérdéstől, miszerint: - És mi lesz? (mármint arra gondoltak imígyen rákérdezni, hogy fiú-e, vagy lány)
- Egyenlőre úgy néz ki, hogy gyerek. De ha mégis kutyus, akkor is megtartjuk...
Azóta nem köszön és pláne nem áll le beszélgetni velem ez az illető.
Egy másik alkalommal a férjemnek szegezték neki a kérdést: - És akartátok, vagy csak úgy becsúszott? - Igen.
(és ő meg ossza be magának, hogy mi igen) :-)
Az első babánál amúgy sokkal jobban fel tudtam húzni magamat azon, hogy pl ha megmondtuk mi lesz a neve (Anna), akkor jöttek a hasonló beszólások, hogy "aha, hát az se rossz", vagy hogy elmondták h szerintük miért nem ezt kéne, vagy hogy szerintük mit is kéne inkább... a másodiknál már nem izgattam magamat az ilyesmiken, de nem is vártam meg az okfejtést :-)
Azt kifejezetten utáltam, hogy idegenek is fogdosni meg simizni akarták a pocakomat (aztán meg néztek rám csúnyán, ha a megfoghatom kérdésre azt kapták, hogy nem), és aztán a szoptatsz még kérdésre gy idő után automatikusan azt válaszoltam, hogy hát hogyne... különben jöttek a félórás kiselőadások meg a sanda nézések, mintha legalábbis gyerekgyilkos lennék.
Na igen, azon én is kiakadtam, hogy amikor megszületett a lányom (2210 grammal hoztuk haza a kh-ból), akkor mindenki elhűlt, hogy "Úúúúristen de picíííí! Nem lesz ebből baj? "
Aztán a fiam átlaggal született ugyan (3400 gr), de nagyon gyorsan hatalmasra nőtt, akkor meg azt hallgattam, hogy "Úúúúristen de naaagy! nem lesz ebből baj? "
Eltelt egy év, és aztán meg mindenki azt kérdezte: - ikrek? - nem, csak a kicsi óriás. :-)
Az én fiam 4250 g-mal született. Egy ismerősöm mikor meghallotta, elszörnyülködött aztán megkérdezte: És te szülted meg??? (hát nem tudom ki más lehetett volna, végül is az én gyerekem)
Vagy mikor a szomszéd néni megkérdezte: Mi lesz ember vagy lány? Mondtam: Fiú.
Ezt megnyugvással fogadta. Így utólag kíváncsi lennék vajon mit mondott volna ha lány.
Vagy mikor a 2. baba érkezését bejelentettem a nagyimnak. Azt mondta: Óóóóóóóóó, lyányom, minek már az neked???
Hú, lányok, ahogy meséltek, nekem is eszembe jut, milyen volt, amikor megkérdezte egy ismerős: "hát te meg terhes vagy?"
-visszafordultam, szoc.mosollyal az arcomon válaszoltam: "Nem, kérlek! Én ÁLDOTT állapotban vagyok! :) "
-és gondoltam magamban, kapjál be, bunkó :/
:D
Na meg amikor megkérdik: "De meg akarod szülni, ugye? "
Erre én: "van más választásom? :D
/Ennél a kérdésnél amúgy csak aztán esett le, hogy a progr. császárra gondoltak, h nem akarok szándékosan ilyet./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!