Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kétségbe esett "tini mami"...

Kétségbe esett "tini mami" vagyok. Mit tehetnék, ha a szüleim ellenem vannak?

Figyelt kérdés

01.06.-án leszek 7 hetes terhes. ez csupán egy hete derült ki, nagyon meglepődtünk hogy ilyen "öreg" a baba.Anyukám hisztérikus rohamot kapott, ezt meg is értem.Apukám nyugodtan elbeszélgetett velem erről, hogy nekem milyen nehéz is...aztán elmentünk engedélyt kérni, stb. 01.06.-án lenne az abortuszom. Csakhogy sikeresen mandula gyulladást kaptam, így nem altathatnak el. Mikor ezt anyukám megtudta, úgy hisztizett velem mintha még azis az ÉN HIBÁM lenne, hogy megbetegettem.

És van mégvalami, ami nagyon bánt:meg sem kérdezték, hogy akarom-e a babát.A józeneszem tudja, hogy nem lehet, de az utcán akárhányszor meglátok egy kis totyogót, elszorul a szívem.A párommal 6 hónapja vagyunk együtt, és azt mondta, ha megtartom a babánkat, feleségül vesz és dolgozni fog.1000szer átgondoltam ezt, és én megakarnám tartani.Az bánt a leginkább, hogy a saját véleményüket akarják rámeröltetni.Ez a kisbaba nem tehet a szülei felelőtlenségéről, és a saját hülyeségem miatt oltsak ki egy életet?

Nagyon bánt a dolog...ennyit még életemben nem sírtam...

2011. jan. 5. 11:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 A kérdező kommentje:
a párommal kapcsolatban: nyáron ács:tetőszerkezeteket készít, már évek óta.tavaly szerzet érettségit, most szakmát tanul, 2 hónapja pedig gyárban dolgozik gyakorlat mellet. és nálam lakunk.
2011. jan. 7. 15:01
 72/78 anonim ***** válasza:
Add örökbe, ne öld meg!
2011. jan. 7. 17:14
 73/78 anonim ***** válasza:

Én jó ötletnek tartom, hogy nem tartod meg. Ez az egész csakis a te érdekedet szolgálja. Így legalább még van esélyed arra, hogy később jobb életed legyen, ha megtartanád egész életed a nélkülözésről és a gondokról szólna. Akárhány évesen is kemény dolog felnőtté és szülővé válni, de 16 évesen szerintem ezerszer keményebb.

Idővel majd kihevered.

2011. jan. 19. 11:05
 74/78 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó az ilyesmit soha nem lehet kiheverni. Az emléke örökre megmarad ez nem olyan mintha elveszne a kedvenc ékszered ez annál sokkal mélyebb és sokkal fontosabb. Nekem missedem volt és ugyan már nem kavar fel ha erre gondolok de elfelejteni sose fogom. Viszont én szerencsés vagyok hogy kaptam egy második esélyt és most egy pici élet növekszik a hasamba. Remélem kedves kérdező bárhogy is döntesz te is ilyen szerencsés leszel mint én.
2011. jan. 20. 13:17
 75/78 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van, csak próbáltam valamivel vígasztalni. Idővel majd biztosan beletörődik. Tudom, hogy nem fogja sohasem elfelejteni, de idővel biztosan túl fog lépni.

Nagyon sok ilyen fiatal lányról szóló kérdés van. Mindenkinek van véleménye, mindenki támad vagy tanácsod ad és felháborodik az ilyen lányok korán.

Nem is a korán van a hangsúly, hanem azon, hogy 16 évesen nem képes még eltartani egy másik gyereket. Lehet, hogy ő úgy érzi, meg tudna vele birkózni, de honnan is tudhatná ezt, amikor semmilyen felnőtt élet tapasztalata nincsen. Nem tudja milyen, amikor fizetni kell a számlákat és minden nap gondoskodni kell róla, hogy étel legyen és tisztaság, mindezt munkahely mellett. Nem tudja a hivatalos ügyek intézésének menetét, nincs tisztában a hivatali dolgokkal, hogy milyen jogok és kötelezettségek vannak...stb.

Egy iskolásnak még nem kell nyomtatványokat kitölteni, mindenféle hivatalokhoz küldeni, leveleket fogalmazni, nem kellett neki még sohasem mérlegelni..stb.

Ezek a tapasztalatok mind hiányoznak az életéből. Nem hiába van meg az életünk folyamán mindennek a maga ideje. Gyerekkor, tini kor, ifjú kor, felnőtt kor, idős kor és öreg kor. Egyenként mindet át kell élni, meg kell tapasztalni, kiélvezni vagy kibírni. Ez a lány azonnal átugrik kettőt.

Néhány év múlva rájön, hogy belefáradt, hiszen neki nem volt része gondtalan fiatal korban. Azonnal felnőtté kellett válnia. Fáradt lesz és fásult.

Persze nem biztos, hogy ez történne, ha megtartaná, olvasunk itt elég "happy end"-et, de nagy a valószínűsége.

Tudom, hogy már döntött, nem tartja meg, mégis nekem ezek a gondolataim és szerettem volna megosztani őket.

2011. jan. 27. 11:26
 76/78 anonim válasza:

végül, hogy döntöttél?

(16 évesen én is hasonló helyzetben voltam, éjszakákon át sírtam,nem akartam megölni egy kisbabát.)

2011. febr. 14. 18:11
 77/78 anonim ***** válasza:
mi lett veled?
2011. márc. 11. 01:52
 78/78 anonim válasza:
Mi történt végül?
2016. jún. 8. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!