Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kétségbe esett "tini mami"...

Kétségbe esett "tini mami" vagyok. Mit tehetnék, ha a szüleim ellenem vannak?

Figyelt kérdés

01.06.-án leszek 7 hetes terhes. ez csupán egy hete derült ki, nagyon meglepődtünk hogy ilyen "öreg" a baba.Anyukám hisztérikus rohamot kapott, ezt meg is értem.Apukám nyugodtan elbeszélgetett velem erről, hogy nekem milyen nehéz is...aztán elmentünk engedélyt kérni, stb. 01.06.-án lenne az abortuszom. Csakhogy sikeresen mandula gyulladást kaptam, így nem altathatnak el. Mikor ezt anyukám megtudta, úgy hisztizett velem mintha még azis az ÉN HIBÁM lenne, hogy megbetegettem.

És van mégvalami, ami nagyon bánt:meg sem kérdezték, hogy akarom-e a babát.A józeneszem tudja, hogy nem lehet, de az utcán akárhányszor meglátok egy kis totyogót, elszorul a szívem.A párommal 6 hónapja vagyunk együtt, és azt mondta, ha megtartom a babánkat, feleségül vesz és dolgozni fog.1000szer átgondoltam ezt, és én megakarnám tartani.Az bánt a leginkább, hogy a saját véleményüket akarják rámeröltetni.Ez a kisbaba nem tehet a szülei felelőtlenségéről, és a saját hülyeségem miatt oltsak ki egy életet?

Nagyon bánt a dolog...ennyit még életemben nem sírtam...

2011. jan. 5. 11:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
a barátod dolgozik már ? vagy még munkát keres ? mikor fog elkezdeni dolgozni ?????
2011. jan. 5. 13:21
 52/78 anonim ***** válasza:
Az írtad, hogy 4 hónapja együtt éltek. De hol? A srác szüleinél? Vagy nálatok? És hova tervezitek a gyereket? Mert azért ehhez a többi lakónak is van köze, nekik is együtt kell élni, ill. alkalmazkodni a kisbabához.
2011. jan. 5. 13:22
 53/78 anonim ***** válasza:
100%

ahogy en latom.

van ugyebar egy sertett tini,aki megakarja mutatni hogy o bizony fel tud nevelni egy babat.Regen nem a gyereke eleterol van szo,pusztan sertetseg ami a szulei miatt van.Nem azert bog,mert megoli gyermeket hanem azert mert a szulei nem figyelnek ra,nem kerik ki a velemenyet.

az orokbeado anya a gyereke erdekeben dont ugy hogy inkabb masra bizza gyereket mert o nem tud gondoskodni rola,de ehhez bizonyos eretseg kell,ami itt ugy nez ki nincs meg.Mindenaron azt akarja bebizonyitani hogy o erett arra hogy felneveljen egy gyereket,az ilyen ember nem adja orokbe a babajat.szomszedunkban van egy kisfiu 7eves es az anya nem irja ala a pairokat hogy orokbe lehessen adni,mivel o az anya ehhez joga van,nagymama neveli anyuka egy evben egyszer lassa de elmondhassa magarol hogy van egy gyereke akit nem adott orokbe mert az szivtelenseg.

az abortuszt en is elitelem,4evet vartam a babara,de ilyen hozzaallasal csak szenvedne az a gyerek.

2011. jan. 5. 13:23
 54/78 anonim ***** válasza:
58%

Én nem akarok ítélkezni, nem is fogok, sőt tulajdonképpen nem is a kiírásra reagálok, hanem a válaszokra!

Szegény lány, aki itt kínlódik(és nem mondom, hogy mindenkinek olyan hozzászólást írt, amit megérdemelt), Ti meg azzal ijesztegetitek, hogy ugyan már, a barátod is fiatal elfog hagyni..Nos akkor had írjam le az én történetem. 17 évesen összejöttem egy fiúval. 3 hónap után összebújtunk, védekeztünk, de azért ilyenkor az emberben benne van a félsz, szóval beszélgettünk, hogy mi lenne ha mégis valamilyen módon, kijutott egy kisfickó, és baba lesz. Erre ő gondolkodás nélkül közölte, hogy mi lenne, elveszlek, és felneveljük..Ennek már 8 éve, nem lett természetesen akkor baba, idén áprilisban házasodtunk össze ezzel a fiúval, és első gyermekünket június közepére várom...szóval, szerintem vannak olyan fiúk, akik kitartóak, hűségesek..miért ne lehetne, hogy kérdező barátja is kérdezőben találta meg az igaz szerelmet?

Ja, meg annyit, hogy 16-17 évesen nekem is hosszú, tartós kapcsolatnak tűnt a 6 hónap:D Az én hathónapos hosszú kapcsolatomból látjátok esküvő lett 7 év után:D

Kedves kérdező, akárhogy is döntesz(mert bár fiatalkorú vagy, a műtőasztalra nem fektethetnek rá erőszakkal), mi veled vagyunk! Én mondjuk abortuszellenes vagyok, de nem akarlak befolyásolni! Remélem a szüleiddel is meg tudod beszélni a dolgot.

Viszont ha megtartod, tényleg nem csak rózsaszín cukorfelhő lesz az élet..én már most előre izgulok, hogy mi lesz velünk, mivel mi is egy fizetésből élünk(én ötödéves egyetemista vagyok), most tervezzük nagyobbra cserélni a lakást, és bizony tudom előre, hogy szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat....

2011. jan. 5. 13:30
 55/78 anonim ***** válasza:
utolso,nalunk is ez volt,kb 3honappal miutan elkezdtunk jarni,elvett volna felesegul.8eve vagyunk egyutt de azert lassuk be hogy nagyon mas lett volna ha akkor teherbe estem volna,egy babaval mas.
2011. jan. 5. 13:35
 56/78 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha csak az alapkoncepciót nézzük, mégis mit akarnak a szüleid??? 16 évesen már több hónapja együtt élsz valakivel, akit szintén csak pár hónapja ismersz - legalábbis azt hiszed. Talán akkor nem kellett volna a kedves szülőknek engedélyezniük az összeköltözést, meg akkor talán anyukának el kellett volna cipelnie nőgyógyászhoz (időben) fogamzásgátlóért. Nem értem ezeket a szülőket, de tényleg.

Ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy te azért akarnád megtartani a babát, hogy szembeszállj a szüleiddel. Hidd el nekem (és a többi anyukának), ez nem játék. Nem arról szól a gyereknevelés, hogy jaj, de édesen totyorog. Nézz szét itt nyugodtan a kérdések között, hogy mennyibe kerül egy gyerek. Miből fogod tudni kifizetni? Igen, dolgozni mész, ezt már hallottuk. De azt hallottad-e, hogy az, hogy 6 hónapos kortól lehet bölcsibe adni, az csak egy elméleti dolog!? A legtöbb helyen nincs is bölcsőde, ha pedig van, több hónapos, hanem éves(!) a várakozási idő, hogy bekerüljön a gyerek. És hiába viszed a munkáltatói igazolást, hogy menned kell dolgozni, tárják szét a kezüket, mert nincs hely, a bölcsődei ellátás nem kötelező! És akkor mit csinálsz???

Nem, nem az abortuszra buzdítalak, csak arra, hogy ne dühből dönts, hanem józanul gondold végig mindegyik lehetőségnek a következményét.

2011. jan. 5. 13:38
 57/78 anonim ***** válasza:
76%

Abszolút abortuszellenes vagyok, de végigolvastam a kérdező kommentjeit, és azt mondom, hogy vetesd el kérlek szépen!

6 hónaposan bölcsibe adni a gyerekedet, hogy nevelje fel a felvigyázó? Akkor pattintanád le, amikor igazán szüksége lenne rád, el kellene kezdeni igazán nevelni? Kegyetlenül éretlen vagy még, ráadásul előtted az életed.

Fél év múlva a gyerekre úgyis azt mondanád, hogy csak teher, és szegény abban a tudatban nőne fel, hogy miatta lett az anyja ideggörcsös.

Amúgy, szerinted komolyan nem pattanna meg az apa? Ha más nem, fél év múlva feladja, elmegy, te meg leshetsz utána. 6 hónapos megbízható kapcsolat, te atya úr isten... [Egyébként életetek végéig egy gyárban akartok dolgozni?]

A szüleidet abszolút megértem, inkább most "oltsatok ki" egy féléletet, mint szüld meg a gyereket, aztán egy év múlva legyél öngyilkos, a gyerek meg rájuk szakadjon.

Ha egy érett fiatal lennél -hosszú párkapcsolattal a hátad mögött-, akkor azt mondom, hogy oké.

Hahó kedvesem, ez a való világ, nem holmi Hollywood-i tündérmese!

2011. jan. 5. 13:41
 58/78 anonim ***** válasza:

figyi én 31 elmúltam, felnőttnek látszom meg minden, de iszonyatosan félek, hogyan fogom nevelni, etetni meg a többi dolog! és én egyedűl vagyok! 13700.- ftot kapok majd az államtól! na erre varj gombot kislány ! abból hogy fogom felnevelni?????

te meg végzettség nélkűl, gyerek fejjel mihez kezdesz?

semmid sincs! a szüleid nyakára viszed, légy okos és döntsd jól! az abortusz után még lehet majd gyereked! de először alapozd meg az életed!!!! és majd felnőttként szűlj!!!

2011. jan. 5. 14:00
 59/78 anonim ***** válasza:

4 hónapja együtt élünk, mindenhova együtt járunk...(mibol eltek?hol?)

arra gondoltunk, hogy mindketten 8 órás melóban dolgoznánk egy gyárban 70-80 ezer ft-ért. aztán nyáron a párom még elmenne ács-munkára is. nem a pénz a gond... megoldjuk, mert én az a fajta vagyok, hogy a legrosszabb helyzetet is igyekszem jóvá tenni...

a párom 19 éves, érettségije van, most szakmát tanul.(akkor most mit is csinal a parod?melozik vagy tanul?)

ez egy VIDETON nevű gyár, ahol a dolgozók 50 %-a 16 és 18 év között van. a páromat már fel is vették, és énis goldoltam rá, hogy jelentkezek..(akkor most mit is csinal a parod?melozik vagy tanul?)

egyébként nem az bánt, hogy el kell vetetnem, hanem az, hogy meg sem kérdeztek, és hogy amiatt hogy beteg lettem, engem kellett bántani. ezt nem tartom fairnek(nem fair,de eszszeru)

meg kell verni azt, aki nem akar gyilkossá válni!(mostmar hirtelen erdekel a gyereked elete)

2 hónapig csöves voltam, dolgoztam, itthon a család csicskása vagyok, szerintem énis tapasztaltam annyit, mint bárki más!(ha a csalad csicskasa vagy akkor hol is laksz?)

nekem nem kell olyan anyától, aki le se szarta a gyerekét, reggel 7 kor elment, este 9 kor hazajött,(te is ilyen lennel,mert ugye szakadasig kellene meloznod)

2011. jan. 5. 14:05
 60/78 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvastam a fórumot, és az alábbit akarom mondani a kérdezőnek:

Kérdező! Szidod a szüleid, akik olyasmiket tettek, amiket, és olyanok, amilyenek. Szidod azokat akik kicsit keményebb szövegezéssel akarnak jobb belátásra bírni.

Azt kellene megértened, hogy ha most ezt a gyereket megszülöd, ugyanazt az élethelyzetet teremted meg a gyerekednek, mint amiben te voltál!

Tegyük fel, összejön a napi nyolc órás meló, meg a gyereknek a bölcsi. Te azt írod, alig láttad anyádékat kiskorodban, és nem ismertek téged. Nos, a te gyerekeddel se lesz másképp. Mert napi nyolc óra meló után, és úgy, hogy napközben más neveli helyetted, te se fogod jobban ismerni a saját gyerkőcöd.

Te se tudsz majd elmenni a fellépésre, stb, ugyanezeke az érzelmeket fogod újratermelni a gyerekben, mint amik benned vannak a szüleid felé, még ha AKARATLANUL teszed, akkor is! Neked se lesz időd mindent megkérdezgetni tőle, mert azzal leszel elfoglalva, hogy a 70 ezer forintból, amit keresel, az alapdolgok meglegyenek.

Ha pedig nem jön össze a munka és a bölcsi (amire igen nagy az esély, már leírták előttem, hogy miért), akkor meg megnézhetetd magad. Rá leszel szorulva a szüleidre, ne adj Isten, a gyerek látja a családmodellt, meg azt, hogy 16 évesen is lehet gyereket szülni, majd ő is megpróbálja, hogy megmutassa neked, milyen anya ő...

Azt hiszed, túlzás? Nem. Ezek a helyzetek újratermelik magukat. Neked pedig az lenne most a feladatod, hogy kikerülj ebből.

Vagy megszülöd, és majd mi fizetjük neked a segílykét :(

2011. jan. 5. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!