Tíz napos terhességet a hüvelyi ultra hang kimutathat 100%ra?
Csak egy hozzáfűzés a kialakult vitához:
A terhesség korát ÁLTALÁBAN az utolsó vérzésből számolják, az ugye itt valószínűleg kilőve, hiszen a lelet alapján hónapok óta nem menstruál.
Megállapítható a terhességi kor az embrió méreteiből is, de mivel az még vélhetően nem látszik (ami éppen megfelelhet egy 10 napos "terhességnek" simán), így nem is lehet belőle következtetést levonni, esetleg a következő UH után már lesz erről is infó a leleten.
Tehát ezt a részt én sem tartom anomáliának, ez nem bizonyíték arra, hogy biztos kizárható az apaságod (sőt, ha mondjuk két héttel korábbi aktusból lenne a baba, akkor pont, hogy nem is állna fenn ez a helyzet egy normálisan fejlődő terhességnél, mert lenne már mérhető adat...).
Nyilván a korai tünetek meg ez a sietség gyanús lehet, de lehet szimpla hülyeség is, ez még nem kizáró ok.
A 9. heti DNS tesztet pedig nem értem, úgy érted, hogy születés előtt?
Mert Magyarországon nem annyira elterjedt ez a vizsgálat, nem is sok helyen csinálják, a bíróság is születés utáni tesztet szokott csináltatni, és a lényeg:
"A születés előtti DNS alapú non-invazív apasági vizsgálat egy igen bonyolult, nagy tudás- és eszköz-igényű eljárás, ahol költségek igen magasak – ezért a vizsgálat is meglehetősen drága, a születés utáni normál TRIO apasági vizsgálatnak a 6-7 szeresébe kerül."
Ha jól értem, kb. azon megy a vita, hogy veled fizetteti-e az abortuszt, nem hiszem, hogy az a kb. 40e Ft megéri-e neki vagy neked ezt a vergődést (a sima DNS teszt is 6 számjegyű tétel...)
Hűha, látom elszabadultak az indulatok.
Már írtam (a 41. kommentelő voltam), hogy ne állj szóba vele, se a családjával, majd a bíróság közvetít. Ha nem te vagy az apa, nem kell kifizetned a DNS tesztet.
Muszáj még várni pár hetet, akkor fogod megtudni az igazságot (terhes-nem terhes, tőled-nem tőled), pokoli lesz a várakozás, de sajnos ez van. Tudom, nem kellemes ez most neked, nem irigyellek. De igazából a nőt sem, aki elég unszimpatikus és manipulatív azok alapján, amiket írtál róla, de akkor sem irigylem, amíg ki nem derül, kitől terhes, ő sem érezheti valami kellemesen magát.
Senki sem, ebben a szituációban. Felesleges veszekedned a többi kommentelővel, mindenki csak segíteni akar neked, hidd el.
A jövőben, ha bármikor lefekszel valakivel, tiszteld meg önmagad, a nőt és a leendő gyereket, akit nem akartok, hogy védekeztek. Mindig.
Csak magadat szívhatod, ha nem védekezel, mert izgulhatsz, hogy becsúszott-e a gyerek, ha pedig becsúszik, fizetheted a gyerektartást. A nővel is kitolsz, mert neki kell abortuszra mennie, vagy kihordania, megszülnie, felnevelnie, egyedül. Mondanom sem kell, hogy a gyerekkel szúrsz ki leginkább.
Mindig védekezz, ne higgy egy nőnek, ha nem is ismered, mert futó kapcsolat, és azt mondja, gyógyszert szed, épp most nem termékeny, nem lehet gyereke stb. Akkor is használj gumit. Mondom ezt nőként, aki ebben sosem hazudna, de bizony a nők is hazudhatnak, pláne tévedhetnek a termékenységet illetően, a te felelősséged is a védekezés. Egyszerűen védekezz, mindig, saját érdekedben, mindenki érdekében.
Aztán ha majd egyszer szeretnél gyereket, akkor nem kell védekezni :)
A biológia úgy működik egy normális ciklusban, hogy különböző hormonok által megjön a menstruáció, ezután a hormonok szintjei elkezdenek változni és tankönyvi ciklust véve alapul a 14.ciklusnapon a megérett petesejt kilökődik és elkezd vándorolni a petevezetőben. Ekkortájt képes megtermékenyülni a petesejt és a hormonok által vastagított tápanyagdús méhnyálkahártyába beágyazódik. Ez átlagban 5-7 napot vesz igénybe a kilökődéstől számítva, ha nem történik megtermékenyítés a petesejt elöregszik, beágyazódás nem lesz és a méhnyálkahártya lelökődik. Ezt a lelökődést nevezik menstruációnak.
Kicsit kevered a biológiát. Attól, hogy nem látni még embriót lehet terhes. A 4.héten általában vagy megvastagodott méhnyálkahártyát látnak, vagy a méhnyálkahártyában felritkulást. Az 5.héten általában ultrahangvizsgálattal látható petezsák, szikhólyag esetleg embrióárnyék vagy már maga az embrió és 6 hetes korban pedig beindul a "szívműködés" ami még nem szív csak egy kezdemény ezt nevezik szívcsőpulzációnak.
Nyilván az hazugság volt, hogy 2 nappal utána azt állította, hogy terhes de ha nem tudja a pontos ciklusát akkor teljesen rendben lehet a várandósság ténye az aktustól számított 10 nap után.
Mi a férjemmel a második gyermekünket várjuk és az aktustól számított 5.napon voltam nőgyógyászati vizsgálaton, akkor 8 mm vastag nyálkahártyát mértek és ez egy pénteki nap volt, majd hétfőn már pozitív volt a teszt. A hcg hormon amelytől pozitivitást mutat a teszt már akkor termelődik amikor a kis megtermékenyített sejt elkezd beágyazódni ami szintén több nap mire teljesen elfoglalja a helyét.
A 77es válaszoló vagyok
Hamár graviditás tehát terhesség látható, akkor valószínűleg idősebb terhes mint 4 hetes illetve akkor elég hiányos a lelet is. Ilyenkor szoktak mérni méreteket, petezsákot, embriót ha már kivehető.
77!
Akkor az nem az a baba nem az 5 nappal azelötti aktusból fogant..7 nap mig beágyazódik a megtermékenyített petesejt, hogy a bajba látott volna bármit is az orvos 5 nappal aktus után? Jóhogy nem már másnap nem?
Hát az utolsó oldalakat nem olvastam végig, de akkora kamu az egész kérdés, mint a huzat. Valószínűleg egy unatkozó nő kitalált sztorija, aki unatkozik.
Lányok, most őszintén, hány olyan férfit ismertek, akik ennyire tudják, hogy milyen egy hüvelyi uh, fogantatás, terhesség, dns stb. 🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!