Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor történhetett a megtermék...

Mikor történhetett a megtermékenyítés? Miért nő ilyen rohamosan a hasam már a 4-5-ik hétben?

Figyelt kérdés
Pár napja teszteltem pozitívat, a ciklusom 28 napos, szinte tűpontosan. Decemberben a sok stressz miatt később jött meg 1-2 nappal és tovább is tartott (5 helyett 7-8 napig), viszont elfelejtettem felírni, én December 17.-ére emlékszem, hogy aznap jött meg. Na már most fogalmam sincs melyik nap eshettem teherbe, mivel védekeztünk. Illetve azt sem értem, hogy egy hét alatt hogyan hízhattam 2 kg-ot és már olyan pocakom van, mint 4 hónaposan (voltam már terhes, ott szinte alig volt hasam, csak az utolsó hónapban)
jan. 19. 02:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Felfúvódás, vízvisszatartás. Meglep, hogy téged ez meglep, holott nem első terhesség. Ráadásul a 2. terhesség általában hamarabb látszik.
jan. 19. 03:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez lehet szimpla puffadás, vizesedés is. Nekem sajnos néha olyan mértékű, hogy 4-5 hónapos terhesnek nézek ki tőle, utána meg lemegy és szinte lapos a hasam (azért szinte, mert amúgy sem az, de alig látszik).
jan. 19. 04:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A hízást gyakran okozhatja intolerancia és vagy pajzsmirigy. A pufadás leggyakoribb oka az intolerancia.

1 hónaposan még az iker terhesség sem látszik, de 4. hónapnál már úgy nézel ki, mint szülés előtt 1 babával.

jan. 19. 07:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Második babával hamar látszik... nekem pl első babával szétnyílt a hasizmom, túlsúlyom is van, 9 hetesen le se tagadhattam, hogy terhes vagyok... lent puffadtam nyilván azért kerekedik ilyenkor az ember, fent meg megatta magát az izom és ott is kikerekedtem...azóta is legalább 28 hetes terhesnek nézek ki... 29 hetes vagyok és még mindig 2 kg-val kevesebb, mint a kezdési súlyom.

Ugyan neked még nem a baba tolja a hasad.. egyszerűen ennyire puffadsz és lazák a kötőszövetek.

Nincs ebben semmi fura.

jan. 19. 08:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat
jan. 19. 19:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Na azóta tízszer olyan rosszul lettem. Napról napra gyengébb vagyok (ami persze normális, de az ágyból sem tudok kikelni lassan, égnek az izmaim, a húsom, fáj minden mozdulat). A 4 éves gyerekem pedig állandó figyelmet igényel, s dolgozni is kell menni. Olyan fájdalmaim vannak sokszor, hogy a szülés ehhez képest megváltás volt. Az első terhességemnél nem éreztem fájdalmat egyáltalán, csak a súly miatt a lábaimban. 3-4 napja lázam van vagy hőemelkedésem, le-fel cikázik az érték a lázmérőn,de nem múlik el. Voltam a kórházban, azt mondták minden rendben,viszont az embrió még annyira kicsi, hogy nem látszik, s azt sem tudják megmondani, hogy méhen kívüli terhesség - e. Lehet elkaptam egy vírust, én nem tudom, de ez valami kegyetlen. S tudom azt is, hogy terhesen nagyon veszélyes a láz. Az előző terhességemnél még csak nem is tüsszentettem egyet sem, illetve folyton itthon vagyunk, az állapotom miatt, tehát nem járok közösségbe, nem tudom honnan szedhettem össze bármit is. A munkahelyen egyedül dolgozom.
jan. 25. 15:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!