Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlsúlyos kismamák! Milyen...

Túlsúlyos kismamák! Milyen volt a terhességetek?

Figyelt kérdés

Mennyit híztatok vagy fogytatok? Volt bármilyen komplikációtok? Babátok egészséges lett? Mekkora babátok született? Kellett diétát tartanotok?

Én első babámmal (3920 gr és 55 cm) még 65 kg voltam, 167 centihez, rengeteget híztam, 23 kg-ot, aminek a fele ment le szülés után, aztán elkezdtem hízni fokozatosan újra. A második baba nem akart sikerülni, 112 kg voltam ekkor (ez volt a mélypont), elkezdtem diétázni, sokkal többet sportolni, sikerült 88 kg-ig fogyni (ennyi vagyok most) és sikerült spontán teherbe esni. Félek, hogy sokat fogok hízni megint, mert még a víz is rajtam marad. Ha ránézek egy almára már fél kilóval nehezebb vagyok másnap. Hiába a hányás és a rosszullét. 160 gramm ch diétát tartok.

2021. jan. 3. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
28%
Azért vetkőzött ki magából, mert már konkrétan felháborító, hogy a mai világban úgy kezeli mindenki az elhízottságot, mintha teljesen rendben lenne. Persze, mindenki maga dönti el, hogy mit csinál a testével, de előbb vagy utóbb biztosan rossz vége lesz.
2021. jan. 3. 15:03
 42/75 anonim ***** válasza:
94%

De vegye már észre magát, hogy milyen stílust enged meg IDEGENEKKEL szemben! Anyja helyében, ha látnám, hogy így viselkedik a gyerekem másokkal, egész délután mosnám a száját szappannal. Függetlenül, hogy 6, vagy 36 éves.

A Kérdező tesz ellene, próbál változtatni és megértem, hogy egy ilyen vadbunkónak nem írja le a napirendjét, étrendjét.

2021. jan. 3. 15:05
 43/75 anonim ***** válasza:
19%

"próbál változtatni"

Az ilyenektől legszívesebben sírva fakadnék. Mi az hogy próbál? Miért nem teszi meg? Ez nem olyan dolog, hogy vagy sikerül vagy nem. Ha helyesen fogyókúrázik az ember, akkor lefogy. Ilyen egyszerű.

2021. jan. 3. 15:09
 44/75 anonim ***** válasza:
19%

de segítettem, ne a szénhidrátot számold

hanem a kalóriát

és a makrókat

fehérje

szénhidrát

zsír

rost

100 fajta app van amiben ezeket lehet vezetni

a 160 g szénhidrát önmagában semmi az lehet 3 db kakaóscsiga egy nap, attól még minden más rossz.

azt meg nem hiszem el hogy akki nem eszik szinte semmit, és mellette hány, és 3x jár edzeni az 50 kilót hízik. ilyen nincs. a legrosszabb fajtája az elhízottaknaka kérdező, segítségre ki oktat, és az a baj hogy nem csak titeket vár át, és ti aszisztáltok mellé hanem saját magát is, mert ilyen nem létezik.

2021. jan. 3. 15:12
 45/75 A kérdező kommentje:

Nem kezeltem soha úgy az elhízottságot, mintha rendben lenne. Tudom, hogy nem kellett volna meghíznom, de teszek ellene, sportolok, diétázom. Voltam a megfelelő szakembereknél és eddig sikerült 24 kg-ot leadnom, tudom hogy még sok van hátra, de folytatom, nem adtam fel. Viszont sikerült teherbe esnem, és érdekelt, hogy hasonló helyzetben lévő édesanyáknak hogyan alakult a terhessége.

Nem segítséget kértem a fogyáshoz, ahhoz kaptam eleget.

46/75 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem 2 nap alatt. Leírta a Kérdező, hogy volt szakembereknél és segítenek neki. De ő nem a fejmosásra, ejnye-bejnyére kíváncsi.
 47/75 anonim ***** válasza:
100%
En 169/90 kiloval estem teherbe. Szulni 98 kiloval mentem, sajnos nincs itthon merlegunk,de szerintek 1-2 kiloval konnyebb lehetek jelenleg,mint szules elott. Igaz,meg csak masfel hete szultem. 😅 Babam 3600 gramm es 55 cm lett. Nem vizesedtem,vagyis a vege fele nagyon minimalisan,annyit jelentett,hogy a zokni picit elnyomta a bokam. Vernyomasom okes volt,cukrom epp hatarertek alatt volt,6 hetig tartottam is a dietat,de aztan nem dietas kajakra is ramertem cukormerovel tobb idopontban is,es azt vettem eszre,hogy eppen 7,1-7,2 a max,ameddig felviszi mondjuk egy burgeres menu,ugyhogy a vegen mondhatni egyaltalan nem tartottam mar. Lepenyem vegig jo volt,aramlas is,minden. A baba cukraval sem lett semmi baj.
2021. jan. 3. 16:23
 48/75 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező, írtad, hogy több szakembernél is jártál. Akkor miért itt a gyk népét kérdezed?

A szakemberek mit mondtak, miért híztál el? És mit mondtak, mit kell tenned a terhességed alatt, hogy ne hízz megint el?

Akik nem pátyolgatják a lelked, hanem megmondják, hogy ez így nincs jól, mind le vannak pontozva, miközben igazuk van, mégha a stílusa nem mindenkinél barátságos.

Írhatjuk többen is, hogy 100 kg-val vígan kihordtuk a terhességét, egy tüsszentéssel 5 perc alatt megszületett és minden csodás.

De ez nem garancia arra, hogy neked is az lesz.

Az elhízás eleve rizikófaktor. És ki tudja később milyen következményei lesznek a gyerekedre nézve. Lehet ezzel alapozod meg neki a diabéteszt, ami majd felnőtt korában jön ki.

2021. jan. 3. 16:39
 49/75 A kérdező kommentje:

53-as. Senkitől nem kértem, hogy pátyolgassa a lelkem. Komolyan hatalmas gondok vannak az oktatásban, ha nem megy az alap szövegértés. Nyilván kérdeztem a szakembereket is, de ez egy kérdésfeltevős oldal, ahol az emberek általában kérdezni szoktak. Talán nem erre való az oldal? Kíváncsi voltam, másoknak, akiknek szintén van túlsúlyuk, milyen volt a terhessége. Sehol egy szóval nem kértem, hogy pátyolgassák a lelkem. És képzeld tudom milyen egy szülés, van már egy gyerekem. Amit a kérdés alatt leírtam, meg egy nagyon lerövidített háttér rólam. Tudom, hogy mennyinek kellene lennem, mennyivel érzem jól magam, a 88 kg nem a végleges célom volt, hanem idáig ennyit sikerült elérnem, és nem írtam hogy abbahagytam volna a célom elérését. Nyilván nem meghízni kellett volna, de ez van. Komolyan, ennyire nem érthető ami le van írva? Hol kértem, hogy bárki is pátyolgasson, komolyan nem értem. Persze, majd elvetetem a gyereket, mert még nem fogytam gebére, hogy majd akkor essek teherbe.

Köszönöm azoknak akik a kérdésre válaszoltak!

Az írástudatlannak meg annyit, hogy hitelesebb lenne, ha értené mi van leírva, mi a kérdés, megtanulna viszonylag helyesen írni és nem fogom egy ilyen aluliskolázott "tanácsait" előrébb helyezni egy szakemberével szemben.

2021. jan. 3. 16:58
 50/75 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, de tudok értelmezni.

Azért is írtam, hogy teljesen mindegy mit írnak. Nem leszel előrébb a problémáddal csak hamis megnyugvást kapsz.

Tehát a kérdésed még egy ilyen oldalon is teljesen értelmetlen. Itt csak mindenki leírja a saját sztoriját és ennyi.

Miért érint ennyire rosszul, ha valaki megmondja az igazságot? Gondolom a szakemberek sem dicsértek meg, mert elhíztál. De az írásodból kétlem, hogy voltál bárkiknél is. Főleg az elmúlt egy évben a járvány ideje alatt...

2021. jan. 3. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!