Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utálom a halat, nem bírom...

Utálom a halat, nem bírom megenni. Baj, ha nem eszek halat terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Vagy lehet pótolni valamivel?
tegnap 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%

Ki mondott olyat, hogy KELL halat enni??? Miért kellene PÓTOLNI???

Azt egyél, amit szeretsz meg ami jól esik!

tegnap 15:59
 2/12 A kérdező kommentje:
Anyukám és anyósom mondják, hogy próbáljak uralkodni magamon, és egyek, mert nagyon egészséges, főleg az omega 3 zsírsav miatt. De ez utóbbi van a terhesvitaminban is, az nem elég? A halnak a szagát sem bírom, sosem ettem meg, már gyerekként sem szerettem.
tegnap 16:02
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
Manapság már inkább egeszsegtelen a hal, minden szennyezést felsziv a vízből. Nem baj ha nem eszel halat. Ez valami 100 évvel ezelőtti bölcsesség lehet.
tegnap 16:12
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Kiskoromban kóstoltam a halat, azóta rosszul vagyok a gondolatától is, 37 éves vagyok, azóta sem ettem!
tegnap 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy kell halat enni.
tegnap 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell. Én sem ettem és most se eszek a második babával. Erre vannak már a terhes vitaminok.
tegnap 16:34
 7/12 anonim ***** válasza:
92%

Szóval azon túl, hogy nem kell halat enni, én is azt mondom hogy uralkodj magadon!

Vagyis ne hagyd hogy anyád és anyósod uralkodjon rajtad.

Felnőtt, felelösségteljes nő, anya vagy!

Persze lehet tanácsot, segítséget kérni az öregektől, de nem kell minden hülyeségnek bedölni. Tanulj meg már most kiállni magadért és a babádért mert ki fog csinálni a két szupernagyi.

tegnap 17:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kell, ha nem kívánod. Valóban egészséges, de akkor sem szabad erőltetni, semmi baj nem lesz, ha kihagyod terhesség alatt.
tegnap 17:29
 9/12 anonim ***** válasza:
92%

Evi egyszer eszek lazacot es itt ki is fullad a kapcsolatom a halakkal

😅

Egyelore meg elek.

Omega3-at amugy szedtem terhesseg es szoptatas alatt is, allitolag jo hatassal van a baba idegrendszeri fejlodesere.

Most hogy ez hatott vagy sem, nem tom. De becsulettel szedtem, kesobb a gyereknek is adtam, amikor mar nagyobb volt, a (nem)alvasa miatt. Na arra viszont fixen nem hatott😂

tegnap 18:18
 10/12 anonim ***** válasza:
25%

Nagyjából a következő van. A magzatnak feltétlenül szüksége van omega 3 zsírsavakra. Ezek vannak a zsíros halakban, de bizonyos növényekben is (repce, lenmag, dió).

A növényekben kicsit más omega 3 van (rövid neve ALA) mint a halakban (EPA és DHA). A szervezetnek az utóbbiak kellenek. Kis mértékben át tudja alakítani, de annyit nem hogy a szükségletet fedezze. És a magzatnak ez nagyon fontos az idegrendszer felépítéséhez.

Ha nem eszel halat, akkor egyrészt kiszedi a te idegrendszeredből, másrészt van a terhesvitaminban jó esetben. Remélhetőleg az utóbbi is működik (hogy kutatták-e, nem tudom, a szív- és érrendszeri kockázatok mérséklésére a hal jó de a halolaj kapszula nem segít, emiatt fölmerülhet hogy terhességben se elég a kapszulás megoldás).

tegnap 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!