Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség miatt megcsùnyult...

A terhesség miatt megcsùnyult bőr, mikor tisztul ki?

Figyelt kérdés
Elötte nem volt gondom, kb 8 hetessen kezdtem kipattogni most 14 hetes vagyok és az arcomon lassan egy tiszta felület nincs. Meddig tart ez az állapot?
tegnap 15:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálam kb a szülés után 1 évvel rendeződött
tegnap 16:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan a szüléskor még rosszabb lett-pedig azt gondoltam már nem lehet rosszabb, és kb 2 hónap alatt teljesen eltűnt
tegnap 17:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
tegnap 17:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazan szules utan mult el, de attol fuggetlenul lehet tenni ellene. Megfelelo rutin, kozmetikus is mehet, csak nyilvan jelezni kell a terhesseget, 1-2 dolgot akkor nem szabad.

De ezek nekem sokat segitettek azert, a borom olyan volt, mint utoljara 15 evesen (kegyetlenul csunya🥲), de valamennyire kordaban lehetett tartani.

Szules utan olyan 3-4 honappal mar jobb volt a helyzet sokkal.

tegnap 18:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is el kell kezdeni kialakítani egy jó bőrápolási rutint, hogy valamennyire kordában tartsd.

Megpróbálok segíteni. Leírom, hogy aknés bőrre nekem mik váltak be.

Este:

- Ha sminkelsz, akkor egy jó micellás víz, vagy olajos lemosó. Én a Garnier rózsaszín kupakosát használom.

- Ha nem sminkelsz, akkor első lépés, ha sminkelsz, akkor masodik egy jó vizes bázisú lemosó. Sokan szeretik a geek and georgeous Jelly joker lemosóját. Én a CeraVe hidratáló lemosóját használom (világoszöld).

A lemosás a legfontosabb lépés este. Hiába tűnik úgy, hogy tiszta a bőröd, estére rengeteg szennyeződés lesz rajta, ami jó táptalaj az aknéknak.

- A következő lépés egy jó szérum, ami célzottan a pattanásokon segít. Én a g&a azelainsavas szérmját használom. Ez a lépés kimaradhat egy rövid ideig, mert ha véletlenül nem válik be vagy ez, vagy a hidratálókrém, akkor így könnyebb rájönni, melyik zavar be.

- utolsó lépés: hidratálókrém. A La roshe posay toleriane vonala nekem bevált. Azon belül a sensitive creme. De most kísérletezek a Pompom márkával, és annak is nagyon jók a hidratáló krémei, és az áruk is barátibb. Szeretem még néha a cicaplastot, de azt nem minden nap, vagy csak a sebekre, mert vastag állagú.

Reggel:

-Ha igényled, akkor jöhet a vizes bázisú lemosó (ami este a 2. lépés volt.) Ha soknak érzed, elég lehet a langyos víz. Ezt ki kell tapasztalni.

-Én szoktam használni egy hidratáló tonikot (de ez elhanyagolható), vagy ha kicsit elszabadulnak a dolgok, akkor reggel is felkenem a szérumot.

- Egy jó hidratáló hatású fényvédő, mert ha nem vigyázol, a nap és az uv miatt "belesülnek" (nyilván nem szó szerint) a pattanások a bőrödbe, és maradandó nyomokat, hegeket hagynak maguk után. A hidratálás egyébként is fontos, szóval nem veszítesz semmit, ha akkor már van benne fényvédő is. Na, ebből nem tudom, ajánljak-e, mert mindenkinek más jön be. Valakit bánt az alkohol, valaki csak úgy viseli el az állagát. Valaki csak a mattot szereti, én viszont szeretem, ha hagy egy hidratáló réteget, mert arra jól rá tudok púderezni. Matt lesz az eredmény, és még a bőrhibáimat is elrejti (én talc mentes púdert használok, tehát nem tömíti el a pórusaimat). De vannak kifejezetten színezettek is. És az sem mindegy, mennyit enged a pénztárcád. Mondjuk drágák között is vannak olyanok, amiket akkor se kennék magamra, ha fizetnének érte.

Mégis írok 2-t, hátha neked is bejön a könnyed hidratáló állag. Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics,

SKIN1004 napszérum - Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum.

Van még egy, amit sohasem használtam, de sokan istenítik: Canmake Mermaid Skin Gel UV SPF50+

Hátha kedvet kapsz a megfelelő bőrápoláshoz. Egyébként használsz most valamit?

ma 09:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsi. Javítok. *Nem g&a, hanem q&a.
ma 09:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Hasznalok nia szérumot és az Ilcsi termékek valtak be már hosszù évek òta, mindig oda figyeltem a bőrömre és nem is volt vele gond. Pom Pom szérumokat kedvelem, a hidratálòkat amiket pròbáltam nem igazán váltak be. Gondolom a terhes hormonokon nem sok minden segít, legalábbis nekem.
ma 11:49
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyenkor annyira megváltozik a bőrünk, hogy érdemes lehet lecserélni az eddig használt krémeket.

Az Ilcsi kozmetikumokban pl. vannak káros összetevők (alkohol, parfüm), amik lehet, hogy eddig nem zavartak be, de terhesség során könnyen érzékennyé válat a bőr.

ma 13:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Nézek akkor valami mást, geek and gorgeust kipròbálom. Néztem, hogy elég jò vélemenyek vannak ròla
ma 14:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Igen, az egy jó magyar márka.
ma 14:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!