Van itt olyan anyuka aki a 9hónap alatt képtelen volt letenni a cigit?
6hetes babás vagyok,nagyon sokat vártam erre a piciremés már most imádom.Tudom hogy a dohányzás árt neki és leszeretném tenni de egyszerüen képtelen vagyok rá!Rosszul vagyok 2 nap után ha nem nyújthatok rá .Túl régóta dohányzom.Nem vagyok erős dohányos napi 5-6 szál cigi kb.Van itt olyan anyuka aki rendben kihordta a babát és nem lett baja a picinek pedig nem szokott le a cigiről?!Tényleg nyügős volt születése után a baba,tényleg tapasztaltátok hogy nikotin hiánya volt?!
A válaszokat előre is köszönöm!
Én sem hiszem el, hogy nem lehet letenni. Nekem nulla az akaraterőm mert a szoptatás után nem bírtam ki és visszaszoktam, DE amikor terhes lettem letettem, senkinek nem könnyű, főleg ha erős dohányos de nincs választás, nincs hiszti, ha fetrengtem volna a fájdalomtól akkor is letettem volna. Nekem sem volt ám könnyebb mint neked és én is megkérdezném, milyen tanácsot vártok, milyen praktikát?
Tedd le és kész!
És még valami az arctalanságról! Te talán nem arctalanul írod ki, hogy mérgezed a gyereked? Én inkább az arctalanok azon oldalán akarok maradni akik kritizálják az arctalan mérgezőt! De ha akarod megadom neked a nevem és még fényképet is küldök és akkor lesz arcom is!
Én a te szemedbe is belemerek nézni és ami fontosabb, hogy a gyerekemébe is!!!!
Ez a legegyszerűbb, sírni, hogy gyenge vagyok. A cigit nehéz letenni de nem akkor nehéz ha a hasadban növekszik egy élet, akkor könnyűnek kell lennie, és kérlek ne írd, hogy szereted már most a gyereked!!
CSAK EZT NE ÍRD MERT NINCS MÖGÖTTE SEMMI? ÜRES SZAVAK!!!!!!!
Szia!
Én is sokat vártam a babára. Több évet és én sem szoktam le előtte. Nekünk orvos azt mondta(van egy betegségem), hogy nem is lehet babám. Erős dohányos voltam. Napi egy doboz. és megdöglöttem ha nem gyújthattam rá, ha ideges voltam detto, holott tudtam ez nem oldja a fezsültséget, csak pótcselekvés. Sajnos a válaszaidból nekem úgy tűnsz, hogy nem is akarsz leszokni. Magamra ismerek. Mikor próbálkoztunk a babával mondta a párom is szokjak le most én ezeket a kifogásokat mondtam mint Te, nyugtattam magam, hogy majd sikerül, csak csökkentem és majd, majd ha pozi a teszt. De tudtam nem lesz pozi, több mint 3 év műtétsorozat, várakozás, kísérletek kínzások stb után képtelen lettem volna lerakni.
3 hete mégis csoda történt. pozitív lett a teszt. Megijedtem. Mert azt sem tudtam hirtelen mit tegyek, hisz ez volt a vágyunk, de hogy itt lesz ezt nem gondoltam volna. DE akkor ott leraktam a cigit. Nem volt kérdés. nem volt önvígasztalás, mások részéről való elfogadás várása semmi. Azóta is ott van a megkezdett dobozom. Eleinte hurcoltam magammal mindenhová mert biztonságot adott. Már nem kell. Igaz még csak 7 hetes vagyok, de most fejlődik mindene. Beszélj hozzá hidd el már most érző lény, ne bántsd.
Én sem szoktam le, legalább is tudom (bár nem kéne), de most csak szüneteltetem. Nem hiszem hogy ha már nem szoptatok nem fogok újra rágyújtani, mert én szerettem dohányozni. De most szemen köpném magam a tükörben. És ráadásul hihetetlen hangulatingadozásom van. Szőrnyű. Mégsem kell a cigi.
Találj ki helyette mást. Gyümölcsöt. Én vettem ropit is. Olyan mintha cigi lógna a szádba. Én a munkahelyemen ha cigiszünetet tartanék akkor előveszem a könyvem és olvasok 10 percet. Elterel. Gondolj arra milyen gyorsan megy az idő. Ez a 9 hónap a picinek minden, neked meg az életed minimális része.
Tényleg vannak olyan babák akik egészségesen születnek. A barátnőm mindkét terhességénél napi 1 dobozzal szívott, mindig leszólt hogy hagyjam békén majd megnéz ha én leszek terhes. Mindkét babája most még egészséges. De igen ezzel későbbi betegségeknek csinálsz táptalajt. Ami lehet majd csak akkor jön elő amikor már családanya/apa lesz és eszedbe sem jut majd hogy miattad.
Ne légy felelőtlen. Ha rágyújtanál simogasd mega pocakod. Képzeld el, hogy ott vagy vele, beszélj hozzá, szeresd már most. A méhen belüli élet rettentő sokat számít később. Ő nem csak egy lény.
Nagyon sok sikert.
Nos,ez itt a probléma kérem szépen!
A 23 hetes kismama azt írta,h "Nekem is elég nagy lelkiismeret furdalásom van a bántó emberek miatt....A BABÁD MIATT LEGYEN LELKIISMERETFURDALÁSOD!!
Azért kiváncsi lennék kedves kérdező,h összességében miben segített neked,h kiírtad ezt a kérdést.
09.14! Tökéletes választ írtál, tökéletes mert emberi! Az anyai ösztön legyőzte az önzést és ez így kellene, hogy legyen mindenkinél!
Ilyen egy nő amikor VÁRJA ÉS SZERETI A GYERMEKÉT!
Sziasztok.
Rengeteg ilyen cigis kérdést választ elolvastam már. Én sem értek egyet a terhesség alatti dohányzással, DE.... A cigi letétele valkinél nem csak az akaraton mulik, lehet valaki eros dohányos, lehet gyengébb, de a leszokás nem konnyu. Mikor én teherbe estem, a férjem egyik percrol a másikra megtilotta, hogy rágyujtsak. El sem tudtam képzelni az életet cigi nélkul. Aztán az elején nem is annyira hiányzott a rosszulétek miatt, de ahogy azok távolodtak, annál tobbet gondoltam a cigire! és van hogy hetente el is szivok egy szálat, mikor ugy érzem már az ájulás keringet.
Tarthattok ez végett rossz kismamának, késobbiekben rossz anyának, de én nem érzem magam annak. IMÁDOM , mégegyszer mondom IMÁDOM az én kis tucskomet itt a pocakomban. Senki sem tokíéletes, mindenki hibázik, ezért nem is lenne szabad lehordani a másikat, mert lehet h épp az aki ezt teszi sokkal nagyobb bunt kovet el a gyerekével kapcsolatba!!!!!!
Az én véleményem tehát ennyi. Nem állok a cigisek mellé, de nem is vagyok ellenuk, mert kitudja mit hoz még az élet!!!!!
Kedves Kérdező!
Én az elsők között áltam melléd, és kértem a többieket, hogy ne bántsanak, hanem segítsenek. De most tényleg azt kell kérdeznem, hogy mit vársz a kérdéseddel kapcsolatban: megerősítést vagy segítséget? Én akkor segítségre gondoltam, de már nem tudom... Persze, mindig, mindenhol vannak szélsőséges kommentek, de kaptál jó tanácsokat is szerintem. Egyet semmiképp ne felejts el: leszokni bármiről, igenis komoly elhatározást és akaraterőt kíván, és igen, ez nem könnyű, esetleg pszichés és fizikai fájdalmakkal is járhat, de az első apró sikerek után menni fog. A cigiről való leszokás kellemetlen "mellékhatásaiba" még senki nem halt bele, de még kórházba sem került. Inkább azon gondolkozz, hogy az itt leírt sikeres példák közül melyik lehet az, amelyik szerinted neked is segíthet, és ne foglalkozz a szélsőséges véleményekkel! Amúgy én "öreg" vagyok a 36 évemmel, de a babám nem lombik, és viszonylag hamar összejött. És a cigit is le tudtam tenni ennyi idősen.
"Sziasztok.
Rengeteg ilyen cigis kérdést választ elolvastam már. Én sem értek egyet a terhesség alatti dohányzással, DE.."
A "DE" már nem kellett volna, az csak felesleges mentegetőzés és itt nagyon sokan vagyunk akik átélték a cigi hiányát és átéltük a terhességet is!
Nincs "DE", a nem értek egyet után pont van és felkiáltó jel! A "DE" és az "ájulás kerülgetett" önámítás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!