Van itt olyan anyuka aki a 9hónap alatt képtelen volt letenni a cigit?
6hetes babás vagyok,nagyon sokat vártam erre a piciremés már most imádom.Tudom hogy a dohányzás árt neki és leszeretném tenni de egyszerüen képtelen vagyok rá!Rosszul vagyok 2 nap után ha nem nyújthatok rá .Túl régóta dohányzom.Nem vagyok erős dohányos napi 5-6 szál cigi kb.Van itt olyan anyuka aki rendben kihordta a babát és nem lett baja a picinek pedig nem szokott le a cigiről?!Tényleg nyügős volt születése után a baba,tényleg tapasztaltátok hogy nikotin hiánya volt?!
A válaszokat előre is köszönöm!
Biztos van itt olyan anyuka, aki cigizett terhesen, biztos olyan is sok van, akinek ennek ellenére makkegészséges a kisbabája, és akad biztos olyan is, akinek sajnos nem - de ők nem te vagy, nem nyugtathat meg más babájának egészsége a te babád egészsége felől.
Én elhiszem, hogy vártál a kicsidre, és szereted őt ahogy így és most, még ismeretlenül szeretheted, és azt is tudom milyen pozitív teszttel a cigi felett dilemmázni, letenni, aztán elvonási tünetekkel vegyített koraterhes tünetekkel létezni/fetrengeni/okádni/remegni/nyálzani... szar. Évekig szívtam én is, sokat és még többet.
Le kell tenned, mindent meg kell próbálnod, hogy sikerüljön, mert törődsz a babáddal - különben nem lennél itt, én ebben hiszek. Menni fog, a rosszullétek elmúlnak egyszer, ki kell bírni.
Csatlakoznék a 16.10-es anyukához!
Ugyanígy voltam én is és vagyok most is 13 hetes kismamaként. A lányommal sem jutott eszembe rágyújtani és most is saját kezemet vágnám le ha rágyújtanék. Én sem vagyok állszent, de Nekem a gyerekem egészsége fontosabb a ciginél. Majd ha már nem szopik lehet én is visszaszokom a saját egészségem kárára, mert szerettem cigizni. Sőt én volt, hogy napi 2 dobozzal elszívtam plusz mellé a 3-4 kávé és a cigit is meg a kávét is le tudtam tenni. Illetve maradt a napi egy 3in1 kávénak nevezett valami.
Ha ez Neked állszentség meg tökéletesség hát gondolod így, nagyon sajnálom szegény babádat. Talán Te vagy a tökéletes? Akkor én inkább legyek így tökéletlen.
Képzeld el, hogy téged bezárnak egy füsttel teli szobába és nem menekülhetsz!
Kérdésre válaszoljatok... Hirtelen mennyi rémségesen okos nő tud előkerülni, nevetséges :)
Igen van. Én sem tettem le. Lányom 2 éves, semmi baja, soha nem is volt. Nem biztatni akarlak, ne egy dobozzal szívj el, tartsd be a napi 5 szálat.
A 16:36-os válaszolóval értek egyet. Nem azért jött ide szegény kérdezni, hogy lehordjátok a sárgaföldig, hanem segítséget kért. És valóban, a legtöbb válaszolóról kiderült, hogy dohányzott előtte, és többen utána is visszaszoktak. A "nagy magyar anya" duma helyett inkább elmesélhetnétek, hogy nektek hogyan sikerült letenni a cigarettát. Amúgy én is 5-6 szálat szívtam naponta, és a pozitív teszt után többet nem gyújtottam rá. Nekem az segített, hogy a táskámban volt az a kb. fél doboz cigaretta, amit előtte szívtam, és azt mondtam magamnak, ha nagyon nem megy, akkor rágyújtok. És érdekes, mert ezzel a tudattal mindig úgy éreztem, hogy bírom még. Kb. 3 hét után már nem volt szükségem a dobozra sem. Persze, ez sem biztos, hogy mindenkinél működik, de egy próbát talán megér.
16 hetes
Szia!
Én is nagyon aktivan bagóztam, kocsmába dolgoztam, napi 2 doboz, piros multi!!
Én ugy szoktam le hogy elhagytam azokat az elhanyagolható tevékenységeket amikhez elengedhetetlen a cigi... K.V., energia ital, ...stb! Egy ideig bezárkóztam a 4 fal közé és inkább nem taliztam senkivel a barátok körül csak hogy ne kivánjam...Ki voltam mikor előttem rágyujtottak...de arra gondoltam hogy lehet a babónak még elég baja miért mérgezzem akarattal én is!!!
Miután már nem hiányzott annyira szép lassan elkezdtem inni a K.V t, elkezdtem találkozni a barátokkal, és hála már eljutottam arra a szintre mikor nem hogy nem hiányzik, de zavar ha rágyujtanak és rámjön a füst!!!!
Amugy ezt a kis videót ajánlom nézd meg:
Üdv 28 hetes leszokott kismama
Hat aki megnezi ezt a videot es meg ez sem veszi el a kedvet attol hogy ragyujtson annak gratulalok. Nem minden baba lesz beteg meg koraszulott, de miert kockaztatnad meg hogy igy legyen? Nem ertem a dohanyos kismamakat, igenis undorito..
Es nem vagyok allszent en sem, 10 evig szivtam, napi egy, neha ket dobozzal! Amikor nekialltunk probalkozni lecsokkentettem napi 5-6 szalra, es ahogy pozitiv lett a tesztem letettem minden problema nelkul. Es aki "rosszul van" a cigitol annak uzenem hogy azert vagy rosszul mert bemeseled magadnak. A babad meg rosszul van attol hogy te cigizel!! Az nem baj?
17:10-es, olvass kérlek. Azt írtam, hogy koraterhes tünetek ÉS nikotinelvonás=hányásremegésnyálzás satöbbi. Nálam.
Örülök, hogy nálad nem, de attól még ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!