Szerintetek felesleges az utolsó trimeszterben letenni a cigarettát annak, aki addig dohányzott?
Soha nem felesleges. Ha szoptatás alatt is bagózol sokat ártasz neki, mert az összes káros anyag kiválasztódik a tejjel és mind a kicsiben landol.
Soha nem értem meg, hogy lehet olyan önző egy anyuka, hogy inkább bagózik, minthogy gondolna a kicsijére is. (8 évig szívtam napi 1-1,5 dobozzal, kék multifiltert, a 8. héten lett megállapítva a terhességem, azóta nem gyújtottam rá, már több mint fél éve.)
Nem felesleges.
Szerintem gyereket vállalnia volt felesleges.
Nem felesleges.
Hogy miert?
Azert mert a terhesseg alatti dohanyzas legnagyobb artalma az, hogy a mehlepenyt durvan tudja karositani. Ha egy kismama soha eleteben nem dohanyott, akkor is az utolso trimeszterben romlik legtobbet a mehlepeny, mert kezd oregedni, meszesedni. A dohanyzas erre meg jobban rasegit.
A baba kevesebb tapanyagot kap az oregedo mehlepenyen keresztul, emiatt nem no annyira a sulya, mint egy jobban mukodo lepennyel none.
Minden egyes elszivott szal cigeretta az utolso trimeszterben gyilkolja a mehlepenyt, felgyorsitja az egyebkent termeszetes meszesedest, ezaltal kisebb sulyu lehet a baba, mintha nem dohanyozna a kismama.
Remelem, hogy segiteni tudtam a reszletesebb valasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!