Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan anyuka aki a...

Van itt olyan anyuka aki a 9hónap alatt képtelen volt letenni a cigit?

Figyelt kérdés

6hetes babás vagyok,nagyon sokat vártam erre a piciremés már most imádom.Tudom hogy a dohányzás árt neki és leszeretném tenni de egyszerüen képtelen vagyok rá!Rosszul vagyok 2 nap után ha nem nyújthatok rá .Túl régóta dohányzom.Nem vagyok erős dohányos napi 5-6 szál cigi kb.Van itt olyan anyuka aki rendben kihordta a babát és nem lett baja a picinek pedig nem szokott le a cigiről?!Tényleg nyügős volt születése után a baba,tényleg tapasztaltátok hogy nikotin hiánya volt?!

A válaszokat előre is köszönöm!

2010. júl. 21. 15:35
 21/99 anonim ***** válasza:
27%

". Hirtelen mennyi rémségesen okos nő tud előkerülni, nevetséges :)"

Okos nő? Neked nem rémlik, hogy itt nem a Pitagorász tételéről van szó? Te aztán okos vagy, biztos az az okos aki cigizik! Ehhez ész kell? Egy írástudatlan is le tudja tenni a cigit, sőt még válaszolni is tud erre a nehéz kérdésre!

Te vagy a nevetséges a bugyuta kommenteddel!

Ami azt illeti az a válasz, hogy szegény kérdező nem ezért jött ide, erre csak annyit mondanék, hogy szegény baba sem erre akar születni. Ő kérdez mi meg válaszolunk! Miért erre a kérdésre mire számítotok? Jön majd a sablon, hogy drukkolok, meg erőt , kitartást..stb. Hát nem! Én, hogy szoktam le? Nagyon egyszerű: TERHES LETTEM! Erre nincs recept, le kell tenni és nem kell hisztizni! Senki nem halt bele abba, hogy nem cigizett, inkább abba, hogy szívta! Ez az elvonás, meg ideges leszel és árt a babának egy nagy baromság! Csak magatokat nyugtatjátok vele! Azt nem írom, hogy a lelkiismereteket mert az ha lenne nem cigiznétek!

2010. júl. 21. 17:30
 22/99 anonim ***** válasza:
36%
16:53,csak biztasd,olyan bita vagy Te is mint a kérdező!!Inkább hallgatnál!!Én 17évig dohányoztam,napi 1,5doboz cigit szivtam el.Mikor pozitivat teszteltem azonnal letettem.Pedig a környezetemben mindenki szivja!!Kávét ugy szintét,rá se tudnék nézni!!A probléma meg nem most fog jelentkezni a gyereknél,meg nem is 2évesen hanem lehet30 évesen de lehet előbb,tüdőbeteg stb...hidd el kérdező!!5-6SZÁL AZ MEG OLYAN MINDHA NEM IS SZIVNÁD.
2010. júl. 21. 17:30
 23/99 anonim ***** válasza:
33%
Ha anya vagy neked kell a legerosebbnek lenned. Lehet, hogy egeszsegesen szuletik a babad, de akkor is kesobb neked kell peldat mutatnod a gyerekednek, hogy erosnek kell lennie nagyon sokszor az elet megprobaltatasaival szemben. Ezt hogyan fogod megtenni ha meg a gyermeked eletet is kockara teszed az onzosegeddel?! Nagyon jo az a link amit az elottem iro illesztett be. Elborzaszto mikor ilyeneket hallok egy edesanya szajabol. Egy anyanak felelosegteljesnek kell lennie. Nem csak a maga eleterol dont. Kesobb mikor rajtakapod, hogy a barataival szivja a cigit majd meg meg is kinalod? Mert most te adod a szajaba pedig meg nem is keri. Ha tehetnem nem engednem, hogy az ilyen nonek lehessen gyereke. Sajnos nem tehetem. :(
2010. júl. 21. 17:34
 24/99 anonim ***** válasza:
54%

Én nem bántani jöttem, csak a kérdésre válaszolni.

Az nem nyugtathat meg, hogy más dohányzó anyukáknak egészséges gyermeke született, attól még a tiéd születhet betegen. Igaz annak is lehet beteg babája, aki sohasem dohányzott.

Én próbáltam letenni, nekem sem ment. Akaratgyenge voltam. Csökkenteni sikerült a napi adagot, de az nem ugyanaz. 13 hónapos a kisfiam, eddig 2* volt taknyos, semmi más... de nem tudom a későbbiekben mennyire lesz rá hatással, hogy dohányoztam.

Azt, hogy nikotinhiánya lett volna, nem tapasztaltam, mert mikor megszületett olyan volt, mint a többi kisbaba, hol jó kedvű, hol nyafogós, hasfájós... átlagos baba volt.

2010. júl. 21. 17:34
 25/99 A kérdező kommentje:
A kérdés lényege az volt VAN E OLYAN ANYUKA ITT AKI CIGIZETT ÉS PROBLÉMA MENTES TERHESSÉGE VOLT ÉS EGÉSZSÉGES E A GYEREK!!!Erre talán ha 2 ember válaszolt!A többi mind csak lehurrogás!Nem vagyok óvodás nem kérek ki oktatást!A gyerekem akkor is lehet beteg 30 éves korában ha én nem dohányzom.És ha tudnám leraknám és talán le s fogom!Senkinek semmi joga nincs megkérdőjelezni azt pláne nem ismeretlenül hogy szeretEm a gyerekemet!IGENIS NAGYON SZERETEM ÉS FONTOS NEKEM!Innentől köszönöm de nem kérek válaszokat!Megkaptam a kérdésemre a választ a 2 válaszolótól!
2010. júl. 21. 17:36
 26/99 anonim ***** válasza:
42%
Én is cigiztem a baba előtt, 9 éven át, majdnem napi egy dobozzal.Kb. 5-ször nekifutottam nem terhesen a leszokásnak,kudarcot vallottam mindig.Amint nem volt rajtam a tapasz, elmentem a boltba.szerettem cigizni.A kicsi meglepett minket, váratlanul jött, de nagyon boldogok voltunk.Egyedül voltam itthon, és sírtam örömömben a pozitív teszttől.Na, akkor szívtam el az utolsót, amikor az eredményére vártam.Azóta sem, még a passzív formáját is kerülöm.És nem azért, mert olyan baromi tökéletes vagyok.Azon is heteket rágódtam, hogy abba a 2 hétbe, amíg nem tudtam, nem okoztam -e bajt.Annak ellenére, hogy szerettem cigizni, leraktam és kész.Semmilyen elvonási tünet nem volt, nem remegtem, nem voltam rosszul, nem szédelegtem.Az agyam tudta, hogy most tilos, és totál úgy éreztem magam, mintha soha nem cigiztem volna.A gyerek iránti vágy elnyomott bennem minden kívánást.Szabályosan megundorodtam tőle.Szerencsém volt.De ha okádtam volna is az elvonástól, akkor is letettem volna.Az a parányi kis élet benned hatalmas fejlődésen megy keresztül nap mint nap.Lehet, hogy már a kis szíve is dobog.Ő nem tudja megválogatni, hogy füstben van -e.Kevesebb oxigénhez jut, fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki nála.Az első 12 hét a legérzékenyebb időszak.A legkisebb hiba a sejtosztódásban még vetélést is okozhat.Nézd, ha tényleg ennyit vártál rá, miért az a fontos, hogy te rosszul vagy nélküle???Miért nem a baba az első? Én nem tudnék tükörbe nézni, ha még a méhen belül mérgezném.Hiába vigasztalod magad mások történeteivel, hogy nekik szerencséjük volt, megúszták...És ha veled nem így lesz? Hogy fogod magad érzeni annak tudatában, hogy megvolt a lehetőséged vigyázni a kicsire, és nem tetted meg?Ki lesz a felelős? Az orvosod? A párod? Nem. Egyedül csakis te tehetsz azért, hogy biztosítsd neki az ideális körülmnényeket a fejlődéséhez.Te vagy a felelős érte.Ha valami baj történik, majd azzal vigasztalod magad, hogy legalább nem szenvedtem a cigi hiányától, vagy mi? Most biztos le leszek pontozva, de nem tudok szó nélkül elmenni az iylen kérdések előtt.
2010. júl. 21. 17:40
 27/99 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ha van is itt ilyen anyuka, aki végig cigizett, az sem biztos, hogy bevallja.Téged miért nyugtat meg, hogy mások hurrá egészséges gyereket szültek bagófüstben is?Neked ettől jobb lesz?Ez garancia arra, hogy a tiéd sem fogja megszenvedni?Mert ha neked ez kell, akkor vigasztald magad mások történeteivel.Hátha az megnyugtat.Úgyis csak velük szimpatizálsz, csak az ő véleményük számít.
2010. júl. 21. 17:46
 28/99 anonim ***** válasza:
26%

De miert erdekel hogy mas anyukanak volt-e problema mentes terhessege cigizes mellett? Miert kell masokkal foglalkozni? Mi van ha az ide iro anyukak babainak semmi baja de rajtuk kivul tobb szaz van akinek a babaja a 20. hetre szuletett, halva szuletett, bolcsohalalban halt meg? Nem erted hoy mit probalunk a valaszainkkal mondani??? Sajnos te is lehetsz azok kozott akik nem lesznek szerencsesek es akkor cseszheted hogy melyik dohanyos anyuka mit irt ide!!

Komolyan nem rosszindulatbol mondom de annyira nem ertem... Pedig en sem tudtam volna elotte letenni, talan mert nem is akartam. De amikor terhes lettem semmi problemam nem volt. Letettem. Ennyi. Nem kell ra gondolni. Gondolj a babadra inkabb.

2010. júl. 21. 17:47
 29/99 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy megnyugtat!Csak tudni akartam milyen egy dohányos kismama terhessége és a babája,és milyen arányban lesznek bajok a babával!Az hogy csak velük szimpatizálok az meg mindössze azért van mert ők nem hurrogtak le és hordtak le minden rossz anyának tök ismeretlenül,kiforgatva azt amit leírva és a kérdésemre egyáltalán nem válaszolva!
2010. júl. 21. 17:49
 30/99 anonim ***** válasza:
53%

OFF:

Véleményem szerint az ilyen tettekre bíztató válaszokat jelentés nélkül ki kéne moderálni...:-S

Egy jópár nőnek járhat még ilyen kérdés a fejében,csak nem merik leírni a kérdést a bántó válaszok miatt.(Mondjuk nem is értem,mire számít az ilyen kérdező???)Szóval elolvassák a "siker-sztorikat" és simán pöfékelnek tovább.....Pfffff

2010. júl. 21. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!