Hogyan értethetném meg a barátommal, hogy képtelen lennék most anyuka lenni? Ennyit érek neki?

Figyelt kérdés

Terhes lettem, de én nem akarok még anya lenni, nem akarom feladni az életemet. Egyetemre járok, most lettem 21 éves. Jövőre szeretnék kimenni egy félévre ösztöndíjjal, a diploma megszerzése után a szakvizsgát is megcsinálnám, de azt is fontolgatom, hogy visszajövök az egyetemre tanítani. Tehát ezek nem olyanok, amiket az ember egy újszülött mellett csak úgy, a kisujjából kiráz... Pl. vizsgaidőszakokban napi szinten 8-10 órát tanulok, és folyton hulla fáradt vagyok. Ha most itt lenne egy baba, vagy kisgyerek, akivel még foglalkoznom kéne, megőrülnék. Ráadásul nem is szeretem a gyerekeket, nem akarnék egész életemben együtt élni valakivel, akit azért hibáztatnék, mert elszúrtam az életemet. Viszont a párom azt mondja, hogyha szeretem, nem megyek abortuszra, mert azzal tőle is elbúcsúzhatok...

De ő könnyen beszél. 36 éves. 25 éves koráig nem dolgozott, 3 évet pl. csak utazással töltött. Mindent megkapott a szüleitől, neki köszönhetően van most ott, ahol. Azt mondja, hogy bármit megadna nekem/nekünk, de semmire sincs garancia... Ha mondjuk fél év múlva azt mondja, hogy vége, akkor mit csinálok? Visszakönyörgöm magam a szüleim kegyeibe, és már nem csak engem tartanának el, hanem a nem várt, nem tervezett gyerekemet is? Anyagilag nem lenne gond, ez igaz, de képtelen lennék így élni. Egy gyerek és valami borzalmas munka mellett ezt az egyetemet pedig sosem végezném el...

Szeretem a barátomat nagyon, de nem tudnám feladni miatta az életemet.

2018. jún. 20. 20:11
 151/185 anonim ***** válasza:
9%

Ezzel nem lesz szebb a világ, csak a te fejedben.

A statisztika pedig adatot közöl, de ezek mögé nem lehet azt gondolni, hogy az oka a gyermekvállalás. Oka ezer lehet még, ez szerepelhet egyként, de igazolni fő okkként csúsztatás.

Nem rendelkezel magas EQ-val. Akkor rendelkeznél, ha a saját viszonyaid rendezését követően adnál itt tanácsot. De nem. A nagy feladattal nem foglalkozol, arctalanul írogatsz ide idegeneknek. Persze, helyesen fejezted ki magad. Fáj a múltad. A jelened rosszabb. Van egy gyereked, heló!

2018. jún. 27. 14:46
 152/185 anonim ***** válasza:
42%

Köszönöm kedvességed, a saját viszonyaim tökéletesen rendezettek, pont úgy, ahogy nekem a relatív legmegfelelőbb, az életem alapvetően teljesnek mondható, van munkám, szerető párom, barátaim, hobbim ... bár kétségtelen, hogy vannak még elérendő céljaim is...

Nem kevés munkámba fájt, hogy ez egy totálisan vesztes helyzetből mára így legyen, és nem kevés tapasztalatot szereztem közben. Ezek egy részét teszem közkinccsé.

"Ezzel nem lesz szebb a világ, csak a te fejedben." - igen, szólj hozzá, nyilván a számomra, az én értékrendem szerinti világ motivál, azt tartom jobbnak. Tudod, nem vagyok mazo, nem az a célom, hogy a teljesen másra vágyók érezzék jobban magukat az én káromra.

(Miért, szerinted van élő ember, aki nem a saját értékrendjének megfelelőbb világban szeretne élni? Vagy csak a döntés-pártiaknak nézed tollasnak a hátát?)

2018. jún. 27. 15:19
 153/185 anonim ***** válasza:
9%
Ez szimpla magyarázkodás és önmentegetés. Nem kevés munkába került elhitetned magaddal, hogy szabadon lemondhatsz a gyermekedről csak azért, mert az életedbe nem fér bele. Ezzel befejeztem, mert az én világképemben az élet önmagában felülír minden egyéb, egyéni vágyat és célt, legyen az karrier, kocsi vagy egy sound-jegy. Te pedig úgy képzeled, szép a gyereked számára a világ akkor is, hogy az apja nem vesz tudomást a létezéséről, sőt egykor a halálát kívánta, továbbmegyek, erre biztat most másokat is. Ha lenne benned érzés, az életről alkotott elméleted önmeghasonlását minden órában éreznéd.
2018. jún. 28. 08:53
 154/185 anonim ***** válasza:
62%
"Ezzel befejeztem, mert az én világképemben az élet önmagában felülír minden egyéb, egyéni vágyat és célt, legyen az karrier, kocsi vagy egy sound-jegy" - jól mondtad, a TE világodban. Azt kellene végre megértened - persze ehhez kellene pont EQ, ami még véletlenül se a konzervativizmust, vallásosságot vagy épp családcentrikusságot méri, hanem sokkal inkább a másik megértésének képességét:) - hogy mások nem a TE világodban élnek, hanem a SAJÁT világukban, a Kérdező is, én is. A kérdező - vagy éppen én - nem attól fog teljes életet élni, nem attól fogja jól érezni maát a saját bőrében mert a te vágyaidat valósítja meg a te értékrended szerint, hanem attól, ha a saját vágyait valósítja meg a saját értékrendje szerint. Capisce?
2018. jún. 28. 09:49
 155/185 anonim ***** válasza:
76%
És azért mert a te kis világodban mindenek felett áll egy fejletlen embrió, számodra szent és sérthetetlen, többet ér már megszületett embereknél és gond nélkül rendeled alá magad neki bármikor, azt jelenti, hogy mindenki másnak is így kéne cselekednie..?! Ha nem, akkor nem igazán értem mit hőbörögsz itt oldalakon át, te gondold így és élj így, más meg hadd gondolhassa másképp és élhesse a saját nézetei szerint! Miért kell erőszakosan ratuszkolni másra a saját értékrendedet?! Nem is értem komolyan, hogy az ilyen mit érez, mikor oldalakon át szónokol amellett, hogy embrió mindenekfelett és alá kell rendelni az életet egy nem kívánt terhessegnek IS és mennyire fontos az élet, de totál természetesen lesz*arja a már valójában megszületett életet!!
2018. jún. 28. 09:57
 156/185 anonim ***** válasza:
56%

Na, pont ilyen az, amikor az EQ kiveri a biztosítékot és megnyilvánul...:)

De, kedves utolsó, te a Kérdezőnek is pont hasonlókat írogattál...

(a különbség egyébként pusztán annyi, hogy a Kérdező egy nő, neki van módja a terhesség megszakítása mellett dönteni. Én meg ugye férfi vagyok, az én döntési lehetőségem abban áll, hogy hogyan állok a nő döntése után előálló helyzethez)

2018. jún. 28. 10:22
 157/185 anonim ***** válasza:
50%

Az én mondanivalóm lényege, amiben segíteni tudok másoknak, az kb az, hogy senkinek nem kell így járnia, mint itt a férfinek: [link]

Se egy férfinek, se - fordított szereposztásban, mint itt, ebben a kérdésben áll - egy nőnek. Senkinek nem kell húszon-harmincon évesen mások által lesajnált, összetört, meghasonlott, a saját életét feladó emberré válnia, mert VAN MÁS ÚT IS.

2018. jún. 28. 10:36
 158/185 anonim ***** válasza:
74%

Jól kb 31%-os csak megmutatkozik a valódi éned, csak úgy dől belőled az intelligencia, de hát ez a primitív tahó stílust csak és kizárólag téged minősít..:)

És érdekelne, hogy neked egesz pontosan mi közöd is van, ahhoz hogy a 66%-osnak van egy nem kívánt gyereke???! Ja hogy semmi, akkor továbbra is áll a kérdés, hogy miért is vergődsz olyanon, amihez semmi közöd?! Nem a te gyereked, fingod nincs hogy miért így alakult a válaszadó élete és hogy mi a TELJES sztori, de azért hőbörögsz. Ennyire unalmas az eleted, hogy máséval kell foglalatoskodj...? Nem mellesleg attól, hogy még van egy gyereke, akit nem akart, már nincs joga véleményt nyilvánítani?? Mert azt csak neked meg a hozzádhasonló EQ szegény embereknek lehet, akiknek egy embrió fontosabb a társuknal? Aha, jól van..

2018. jún. 28. 10:39
 159/185 anonim ***** válasza:
13%
159-es! Szinte gondoltam, hogy ezzel jössz, hogy mi közöm van ahhoz, hogy van gyereke, nem pedig azzal, bocs, tényleg hülye vagyok, hogy nem tudtam szöveget értelmezni. Szabad legyen megjegyeznem, hogy az egész gyakori arról szól, hogy olyan dolgokról nyilvánítunk véleményt, amihez nincs különösebb közünk. A fölöttebb író apukával folytatott diskurzus pusztán arra irányult, hogy mekkora összeférhetetlenség van aközött, hogy valaki nem mer beleállni és végigvinni egy élethelyzetet, nem vesz tudomást a saját gyerekéről, mondván: ő kényszerapuka, hanem helyette itt osztja az észt.
2018. jún. 28. 11:04
 160/185 anonim ***** válasza:
63%

#160, a te alapdemagógiád abban áll, hogy vért izzadva próbálod tagadni azt a tényt, hogy az embernek VAN SZABAD DÖNTÉSE. A tragédia meg az, hogy vannak, akikkel ezt el is tudod hitetni...

Megtanulni meg azt kell például, hogy azokra hallgasson az ember, akik neki magának jót akarnak, és ne azokra, akik rosszat, az ember merjen önmaga lenni, ne rendelje alá magát idegen elvárásoknak, ne fogadjon el eleve vesztes helyzeteket, hanem küzdjön. Tudod, inkább én sajnáljak mást, mint hogy én legyek a lesajnált "szegény szerencsétlen lúzer".

Ez ennyi.

2018. jún. 28. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!