Hogy dolgozzam fel az abortuszomat? Szakítsak meg minden kapcsolatot a "barátommal"?
Együtt voltunk kétszer védekezés nélkül, de vettem be esemény utánit. Mégis terhes lettem...
A körülmények jelenleg nem alkalmasak arra, hogy én most anyuka legyek, éveken át egy gyerekkel foglalkozzak és később is neki rendeljem alá magam. Fejben nagyon jól tudom, hogy sajnos más választásom nincsen.
De mégis ott van az, hogy milyen lenne, ha megtartanám, stb... Ami nehezíti a helyzetet, hogy a legjobb barátnőmnek van egy másfél éves kislánya, és rengeteget vagyok vele. Félek, hogy ezek után mindig ez jutna eszembe, ha vigyázok rá, vagy elviszem magammal valahová.
A másik, hogy akitől terhes lettem, azzal napi kapcsolatban vagyok. Minden nap látom, beszélnünk kell egymással és így félek, hogy nem tudnék továbblépni. Nem vagyunk kimondottan együtt, de évek óta fontos része az életemnek. Félek, hogy így nem fogok tudni továbblépni, pedig tudom, hogy ez a helyzet így nem jó.
Szerintem 21 évesen, egyetemistaként (gyakornokként dolgozom mellette egy irodában, plusz még délutánonként tanítok is) nem ez a megfelelő időpont az anyasághoz.
Nincs biztos párkapcsolatom, a szüleimmel sem vagyok úgy, hogyha bármi gond lenne később, számítsak arra, hogy majd tuti segítenek. Mármint anyagilag igen, az nem lenne gond. De egy nehéz szakon tanulok, szeretnék jövőre Erasmus-szal külföldön is lenni, baba mellett képtelenség lenne azokat a célokat megvalósítani, amiket kitűztem. Azért meg nem fogok szülni, hogy már 1 évesen a bölcsibe hordjam és sose lásson...
És ha megtartom, miből neveljem fel?
Miből fizessem a számlákat, étkezéseket, ruházkodást?
Mondjak le mindenről, éljünk nyomorban?
Ha nem lennének a szüleim, nem tudnám magam eltartani... Ők biztosítják nekem ezt az életszínvonalat, én nem keresek eleget ahhoz, hogy megéljek. Egyedül sem, nemhogy egy gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!