Hogyan értethetném meg a barátommal, hogy képtelen lennék most anyuka lenni? Ennyit érek neki?

Figyelt kérdés

Terhes lettem, de én nem akarok még anya lenni, nem akarom feladni az életemet. Egyetemre járok, most lettem 21 éves. Jövőre szeretnék kimenni egy félévre ösztöndíjjal, a diploma megszerzése után a szakvizsgát is megcsinálnám, de azt is fontolgatom, hogy visszajövök az egyetemre tanítani. Tehát ezek nem olyanok, amiket az ember egy újszülött mellett csak úgy, a kisujjából kiráz... Pl. vizsgaidőszakokban napi szinten 8-10 órát tanulok, és folyton hulla fáradt vagyok. Ha most itt lenne egy baba, vagy kisgyerek, akivel még foglalkoznom kéne, megőrülnék. Ráadásul nem is szeretem a gyerekeket, nem akarnék egész életemben együtt élni valakivel, akit azért hibáztatnék, mert elszúrtam az életemet. Viszont a párom azt mondja, hogyha szeretem, nem megyek abortuszra, mert azzal tőle is elbúcsúzhatok...

De ő könnyen beszél. 36 éves. 25 éves koráig nem dolgozott, 3 évet pl. csak utazással töltött. Mindent megkapott a szüleitől, neki köszönhetően van most ott, ahol. Azt mondja, hogy bármit megadna nekem/nekünk, de semmire sincs garancia... Ha mondjuk fél év múlva azt mondja, hogy vége, akkor mit csinálok? Visszakönyörgöm magam a szüleim kegyeibe, és már nem csak engem tartanának el, hanem a nem várt, nem tervezett gyerekemet is? Anyagilag nem lenne gond, ez igaz, de képtelen lennék így élni. Egy gyerek és valami borzalmas munka mellett ezt az egyetemet pedig sosem végezném el...

Szeretem a barátomat nagyon, de nem tudnám feladni miatta az életemet.

2018. jún. 20. 20:11
 131/185 anonim ***** válasza:
63%

Jaj imádom, amikor valaki hasraütésszerűen megjósolva tudja, hogy én mikor, mennyit és mit írok ide. :) Édes, de tényleg, főleg hogy elég ritkán szólok hozzá bármilyen témához, inkább olvasni szoktam, de örülök, hogy te tudod, hogy én írom a válaszok 60%-át. Azért megosztod velem is erre hogyan is jöttél rá? Olyan következetesen végiggondolva, mint a kérdező esetében is, miszerint ő mennyire jól járna egy nem kívánt gyerek bevállalásával..? Mert akkor az bizony elég instabil, mondhatni semmilyen lábakon nem áll.

Következő kisujjból kiszívott megállapításod, miszerint soha nem akarok gyereket. Nos, érdekelne HOL írtam egész pontosan ilyet?! Csak, mert hogy én SOHA egy szóval nem mondtam ilyet, de jelzem ha ez lenne a helyzet, neked ahhoz sem lenne az ég világon semmi, de semmi közöd.

És végszóként megjegyezném mennyire mélységesen sivár és siralmas életre vall az, amikor te mutogatsz a másikra, miközben ti magzatmániások vagytok a megkeseredettek, habzó szájjal próbáltok mindenkire ráerőszakolni nem kívánt gyerekeket és teljes erőfeszítéssel próbáljátok is elhitetni itt mindenkivel, hogy csak az lehet az egyetlen jó megoldás, ha a másik is úgy cselekszik, mint ti. Szoktam olvasni (mondom olvasni és nem hozzászólni mindhez) az abos kérdéseket és 10-ből 9-szer ellepik a hozzád hasonló "mindenkinéljobbantudomnekimiajó" típusú emberek a kérdést és mindenáron rá akarják erőszakolni a másikra a saját akaratukat, gyilkosoznak és eszeveszetten erőlködnek, személyeskednek, primitívkednek, épp mint te meg a másik magzatvédő, aki itt fontoskodott az előbb.

Ja és nehogy azt hidd, hogy "csak" ketten vagyunk, akik így gondolkodnak, megsúgom halkan, hogy bőven többször! Rengetegen, de nyugtasd és áltasd csak magad ezzel, bár elég Írországot is megnézni, ahol már szintén egyetért a nagy többség, hogy egy nőnek igen is legyen szabad döntése a teste felett.

Önzőnek pedig a legkevésbé sem nevezhető az a fiatal egyetemista lány (meg senki más se), aki nem hajlandó egy nem kívánt embriónak alárendeli az egész hátralévő életét. Sokkal inkább az az önző, aki a saját nézetét akarja a másikra tukmálni és lenyomni a torkán.

2018. jún. 26. 16:22
 132/185 anonim ***** válasza:
20%
A saját értékrendje szerint mit nyerne? Vedd már észre, hogy nincs értékrendje! Önmaga rabja! Megomondta, hogy soha senkiért semmit nem áldoz fel. Percig nem leplezte. Mi ebben az érték??? Mit véded a védhetetlent? Bútorozz össze vele!
2018. jún. 26. 16:30
 133/185 anonim ***** válasza:
62%
#132, köszönöm szépen, de van társam. Érted? TÁRSAM. Olyan ember, aki elfogad, és nem olyasmire akar rávenni, olyasmibe akar belezsarolni, ami nekem rossz. És tudod, az is értékrend, amelyik neked nem tetszik, nem csak az, amit te helyesnek gondolsz.
2018. jún. 26. 17:27
 134/185 anonim ***** válasza:
62%

...ja, és tisztáznék még egy apróságot: "Két önző, megkeseredett, egyik gyereket soha nem akaró, másik a felelősség elől elmenekülő csőd próbál moralizálni" - ez a világ fejen állva látott képe... valójában az válik rendszerint megkeseredetté, aki nem képes a saját elképzelése szerint élni a saját életét, aki körülmények és elvárások fogságába kerül. Szóval a Kérdező jó sansszal akkor válna megkeseredetté, ha sikerülne rádumálni az általa nem kívánt terhességet, ahogy én akkor lennék megkeseredett, ha nem tudtam volna kiszabadulni a nem az általam szabadon választott, a számomra nem elfogadható körülmények és elvárások közül.

Akinek sikerül a saját gondolkodása és értékrendje szerint élni a saját életét, nos az pont nem lesz megkeseredett soha, mert nincs neki miért.

2018. jún. 26. 17:43
 135/185 anonim ***** válasza:
10%
Ha neked az is értékrend, hogy valaki saját maga értelme és végső célja, akkor veled sajnos nincs miről beszélni. Magad kiabáltad itt, hogy az az igazi párkapcsolat, amiben a felek kölcsönösen az elsők egymásnak. Azon túl, hogy ezzel a "szeretet-kapitalista" szemlélettel nem tudok mit kezdeni, adott egy kérdező, aki eleven cáfolata az elvárásaidnak, a kritériumaidnak, mégis mellé állsz. Ugye, hogy öncélú az abortusz-propagandád? Ugye,hogy saját magad miatt érzel késztetést arra, hogy nőket hajszolj bele ebbe? Nem zavar, hogy mindenki látja, állítólagos értékrendekre tekintet nélkül ön-és párpreferenciájú nőket is ebbe próbálsz belenyomni? Tehát szerinted, akinek a párja az első, meg akinek nem, az is menjen abortuszra?
2018. jún. 26. 18:05
 136/185 anonim ***** válasza:
68%

Mit kell ezt ennyire túlragozni, de tényleg...? Hiába csűritek, a lényeg akkor is annyi marad, hogy a kérdező még egyetemista, nem akar gyereket, szeretné a terveit végrehajtani, lediplomazni, dolgozni, pénzt keresni, de a vilag legaljasabb, legszemetebb nőjekent van beállítva, míg persze a pasi mennyire überkirály, rendes fickó, aki végulis épp csak arra kényszerítené a kérdezőt, hogy adja fel minden álmát, a tanulmányait, a terveit és üljön szépen otthon éveket egy olyan gyerekkel, akit a háta közepére sem kívánt, mert ő ugye nem marad otthon evekre bezárva a gyerekkel... Szóval a pasi sem éppen hajlik kompromisszumra, miszerint maradjon ő otthon a gyerekkel, de arra senki nem reagált semmit, bezzeg a kérdezőre ra lett kiabálva, hogy miért nem hajlik semmiféle kompromisszumra.. Mintha amúgy egy gyereket meg lehetne szülni félig. Ti sem láttok ám tovább az orrotoknal, a ki vagytok élezve a kérdezőre és mondjon bármit, úgyis tesztek ra valami megjegyzést, mert az embrió iránti imádatotok ezt diktálja és mivel nem birjatok rákényszeríteni a ti nézeteiteket, egyszerűbb lehordani. Ja és azt se felejtsük már el, hogy a magzatvedok azok, akik minden rohadt kérdésnél teljesen gőzerővel győzködnek MINDENKIT, hogy szüljön, ha akar, ha nem, mindegy hogy leírta biztos nem tartja meg, azért odaböfögitek, hogy micsoda gyilkos, igen is meg kéne tartania, mert csak az az egyetlen elfogadható opció, szamotokra persze.

Tehát én speciel továbbra sem értem miért is kell a kérdezőt mindennek lehordani, amiért szeretné befejezni az egyetemet, szeretne majd a szakmájában elhelyezkedni és dolgozni és nem akarja feladni ezt az egészet egy embrió miatt.... És továbbra sem magyarázta el egyik magzatért hisztiző kommentelő sem, hogy miért is érné meg a kérdezőnek mindezt bevallalnia, ahogy azt sem bírja egyikőtök sem megcáfolni, hogy nem a kérdező veszítene jóval többet, a szuperpasijaval szemben. Ugyanis a kérdező párjának még lehet bőven gyereke később is, ellenben a gyereket kihordani és megszulni a kérdezőnek kéne, ami már önmagában egy iszonyatosan fájdalmas és megterhelő folyamat, amivel az egészséget is kockáztatja (de persze ez mint számít, ez a dolgát végül is), plusz ő kéne otthon maradjon évekig a gyerekkel, neki kéne 0-24-ben pattogni a gyerek körül, ő benn tudna folytatni jó ideig az egyetemi tanulmányait, ő nem lennék jogosult CSEDre, GYEDre munkaviszonya hiányában és persze ő neki kéne tök egyedül megoldania a gyerekkel kettesben való megélhetést, ha esetleg a pasi mégis csak lelép és ő ott maradna egyedul munka és pénz nélkül. De hát tök igazatok van, hisz nyerne a kérdező anyaságot meg “családot” meg egyébb baromságot, mennyire tökre jól járna. Ja várjunk, mégsem....

2018. jún. 26. 18:52
 137/185 anonim ***** válasza:
10%
Kedves, hogy engem is megszólítottál, kedves utolsó, de én vállra ültetett, mások megszólalásainak ismétlésére idomított papagájokkal nem beszélgetek. Grafomán kisregényeket egyébként sem olvasok. A tiéddel sem tettem kivételt. Szerintem kíméld magad...
2018. jún. 26. 19:13
 138/185 anonim ***** válasza:
73%

A fanatikus magzatvédőket csak addig érdekli az embrió amíg az történik vele amit ők akarnak. Azt akarjàk hogy a nő mindenàron megtartsa és megszülje.

Hogy utàna mi lesz a megszületett gyerekkel azt magasról leszarjàk. Nem fogjàk pénzzel tàmogatni sem semmi màssal. Nem nekik kell felnevelni a nem kívànt gyereket, nem az ő nyakukra marad ha apu mégis passzolja a terhet megy élni vilàgàt, ès nem ők fognak akàr maradandó traumàt, sérülést elszenvedni a terhesség/ szülés következtében.

Marha könnyű képmutatónak lenni a monitor előtt ülve, màsok felett ítélkezni, gyilkosozni úgy, hogy nem a sajàt életeteket teszitek tönkre a leendő gyerekkel.

Mindenkinek a maga döntése mit és miért vàllal vagy nem vàllal. Nulla köze van hozzà màs embereknek.

Ha ti úgy döntötök bevàllaltok egy becsúszott terhességet akàrmilyen körülmények között, az a ti dolgotok. De ne erőszakoljàtok rà senki màsra, hogy adott esetben önmaga elé helyezzen egy pàr hetes sejthalmazt amit nem akar, és egy önző partnert akinek a pàrja mint tàrs, mint ember, semmilyen szinten nem fontos....miközben nem mellesleg bàrmikor kiléphet a képből

. Ès vajon viszi magàval a gyereket amit csak ő akart? Nanà hogy nem.... az maceràs, és útban lenne egy új kapcsolatban.

Ha a kérdező nem akarja megtartani a magzatot , vetesse el. Mint koràbban is írtam, azzal is jól jàr ha az érzelmi zsaroló pasit kukàzza. De, végső soron ez az ő döntése!

2018. jún. 26. 19:33
 139/185 anonim ***** válasza:
72%

Sajnálom kedves 30%-os, hogy számodra legjobb védekezés a támadás, és észérvek hiánya révén személyeskedni próbálkozol, de remelem tudod, hogy ez téged minősít, senki mást és persze nem túl jó színben tüntet fel. Jellemző a fajtátokra, hogy amikor nem tudnak már mit írni, mert egyszerűen nincs egy darab olyan érvük sem, ami valóban alátámasztaná azt a sok szennyet, ami elhagyja a szájukat, akkor terelnek és másokat fikaznak, mert csak ehhez értetek. De hát mint mondottam, ez téged/titeket minősít.

Ja és őszintén sajnálom, ha számodra mindent, ami 5-6 mondatnál hosszabban van kifejtve, már megterhelő elolvasni, de mielőtt idiotasagokat hordasz össze, előbb nézz utána a szavak jelentésének. ;) Nem csak dobálózni kell vele, tudni is kéne mit jelent, kedves eszleny magzatvédőkém.

2018. jún. 26. 19:42
 140/185 anonim ***** válasza:
65%

#135 " Tehát szerinted, akinek a párja az első, meg akinek nem, az is menjen abortuszra?" - ennél sokkalta egyszerűbb a képlet... az menjen AB-ra szerintem, ahol valamelyik fél egyértelműen NEM akar gyereket az adott időpillanatban. És azok ne menjenek, ahol mindketten gyereket akarnak, vagy legalább belefér nekik a gyerekvállalás az adott helyzetben.

Furcsa és totálisan önellentmondásos vélemény, mi? :)))

Azt gondolom, hogy egyetlen embrió/magzat, vagy egyetlen vallás tanítása sem helyezhető egy megszületett, élő, vágyakkal és tervekkel teli ember elé. Ennyike.

2018. jún. 26. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!