Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Kérlek valaki adjon tanácsot?!...

Kérlek valaki adjon tanácsot?! Nem bírom ki!

Figyelt kérdés
Tehát van már 2 gyönyörű gyermekünk, albérletben élünk, nem vagyunk gazdagok, de megvagyunk. Pár hónapja terhes lettem a harmadik picurral, akit sajnos elveszítettünk. Rögtön akkor házvásárlásba kezdtünk. Minden sínen volt, azt mondta az ügyintézőnk(aki ismerős), hogy simán megvan a hitel! Mi felújítottuk a házat közben, erre egy hete kiderült, hogy a bank adóstárs bevonása nélkül mégsem adja meg. Anyám elvállalta. De két napja kiderült, hogy terhes lettem. Valahogy a ciklus végén, már a várt mensi idejében jött össze, pedig "nem bennem fejezte be"(bocsánat a kifejezésért) a párom. Mivel egyenes ember vagyok, egyből elmondtam anyámnéknak, aki azt mondta, nem lesz adóstárs, ha megtartjuk. Mi természetesen nem akarjuk elvetetni, úgy érzem vége az életemnek. :( Választanom kell magyarul, a ház vagy a pici. Anyukámék rengeteget segítenek nekünk, félnek hogy nem fogunk boldogulni 3 gyerekkel. Mivel felvettük a csok-ot is 3 gyerkőcre, 3 éven múlva kb teherbe kéne esnem, mert 4 éven belül meg kell születnie. A kisebbik gyermekünk most fog bölcsődébe menni, valameddig visszamennék dolgozni, de gyedem nem lenne! Mit tennétek a helyemben?? Kérlek ne bántsatok, mert így is belehalok a fájdalomba! :((
2016. júl. 1. 08:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/104 anonim ***** válasza:
66%

édesanyádék tudtak arrol, hogy felvettétek a csokot?? arra mit szoltak? evidens, hogy 3 gyereketek lesz..akkor nem értem most miért probléma édesanyádnak?

egyébként, halkan megjegyezném…hogy te tényleg csak szulod a gyerekeket a semmire…albérletbe, meg szuloi támogatásra..hitelre alapozva??

ne haragudj, de akik ennyire nem onálloak, azoknak egy gyerek sem valo, nemhogy 3!! képezni kellett volna magad, tanulni, dolgozni..hogy necsak az érettségi legyen, meg a nulla munkahely.. a férjed is..no comment.

teljesen a szuleidtol fuggtok. csak azt nem értem, hogy ezt a csokot titokban csináltátok vagy mi?

2016. júl. 1. 10:53
 42/104 anonim ***** válasza:
46%

Csak gratulálni tudok nektek!

Aztán.majd ne gyere vissza sírni,hogy mit tegyél,felvetted a csokot,de az ab miatt nem lesz 3 gyerek...

2016. júl. 1. 11:02
 43/104 anonim ***** válasza:
17%
Huh ez durva, ilyet hogyan mondhat egy anya a felnőtt lányának?? Semmiképpen sem vettetném el, ne az ő dolga legyen már hogyan boldogultok, ráadasul ha a csok miatt amugy is "kell" akkor mi a gond? Szerintem keress más kezest és kész, ha nekem ilyet mondana az anyám nem biztos hogy szobaállnék vele.
2016. júl. 1. 11:10
 44/104 anonim ***** válasza:
78%

Ha adostars kell, akkor nagyon alacsony a jövedelmetek. Én nem vallalnek így harmadik gyereket. De te nyilván Igen, hiszen eleve hármat akartál - vagy csak a csok miatt?

Amit mérlegelni kellene:

-gyesbol, a férjed jövedelemből plusz a három csaladipotlekbol el tudtok tartani 5 embert?

-ki tudjátok fizetni ennyiből az albérletet?

-Mi a további terv, hogyan lesz lakasotok a szülők segítsége nélkül?

Mondjuk nekem egyértelműén kiderul a kerdesbol, hogy megtartod, csupán az anyádat kellene szidni veled, ezért tetted fel a kérdést.

2016. júl. 1. 11:18
 45/104 anonim ***** válasza:
77%

"ne az ő dolga legyen már hogyan boldogultok"

Az ő dolga is, ha egyszer ő lenne az adostars. Szerinted mégis miből fizetnék a hitelt, ha a harmadik gyerekre csak gyest kapnak? Adostarskent a teljes hitel behajthato lesz az anyan. Érthető, hogy nem tetszik neki

2016. júl. 1. 11:20
 46/104 A kérdező kommentje:
Ha az anyámat akarnám szidni, akkor nyilván nem olvastál vissza... köszönöm a többi választ! Amúgy férjemnek volt munkahelye, apám kérte, hogy menjen át. A szüleim jó emberek, nem szidatni akartam őket,csak tanácsot kértem. A hitelt azért nem kapjuk adóstárs nélkül meg, mert nem régi a munkaviszonya apámnál. De egyébként sem magas a kereset. A bejelentett 180.000 összesen, plusz neki amit fusizik változó havi 100.000 kb. Havi 40 körül lesz a hitel.
2016. júl. 1. 11:40
 47/104 anonim ***** válasza:
68%
Mese habbal. Az előző munkaviszony is számít. Nem azért nem kaptok adostars nélkül, hanem azért, mert alacsony a jövedelem. Havi 180-bruttó vagy nettó? Még nettó se vállalnék egy gyereknél többet, te meg már a harmadiknal tartasz....
2016. júl. 1. 11:43
 48/104 A kérdező kommentje:
Mi mese habbal? Nem számít az előző, azt mondta az igazgató, mert azt is nézik, mennyire stabil a jelenlegi munkaviszony, és mióta áll fenn. A pénz 180 nettó, plusz a maszek.
2016. júl. 1. 11:46
 49/104 anonim ***** válasza:
67%
Persze. Na akkor várjatok még, hogy "stabil legyen a munkaviszony". Esetleg az a variáció is játszhatna, hogy gyerek szülés helyett tanulnal meg dolgoznál
2016. júl. 1. 11:49
 50/104 anonim ***** válasza:
75%

ERRE VÁLASZOLJ MÁR KÉRDEZO, AMIT MÁR ANNYIAN MEGKÉRDEZTUNK

"de arra mit reagál hogy felvettétek a csok-ot 3 gyerekre?? ha amúgyis számításban volt még egy gyerek akkor miért olyan nagy baj hogy már teljesítve lesz?"

2016. júl. 1. 12:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!