Kérlek valaki adjon tanácsot?! Nem bírom ki!
Nyugodj meg. Ülj le anyukáddal beszélni. Mondd meg neki (csinálj kimutatást), hogy mennyi támogatás jár 3 gyerek után és mondd el neki a terveidet is, amiket ide leírtál.
Van, akit csak a számok győznek meg.
Vedd bele a listába:
1. adójóváírás. A terhesség 91. napjától a férjed tulajdonképpen a teljes bruttó fizetését hazahozza. Sőt, lehet, hogy még neked is jár belőle (ha írsz bruttó fizukat, akkor kiszámolom neked), amiket általában adóbevalláskor szoktunk visszakérni.
2. Ingyen bölcsis és ovis étkeztetés. (ez fejenként 10ezer körül szokott lenni)
3. Ingyen tankönyvek (általában 12ezer a spórolás)
4. 90%-os közlekedés vonaton és volán buszon.
Van még. Kitartás!
Ja, utóirat: ne tudd meg, hogy mi mit kaptunk mikor bevállaltuk a harmadikat. Évekig! És pont ezért nem tudja senki a családból, hogy várom az ötödiket. :) Teljesen megértelek.
Nem, még nem haltak éhen a gyerekek. Elhanyagolva sincsenek. Üdvözölnek mindenkit.
a gyereket választanám, gondolkodás nélkül.
anyukádat meg nem értem...:(
Én az egészet nem értem. Felújìtasz vmit,ami nem a Tiéd? Ezt,hogy?
Felvettétek a csokot. Mire,ha nincs ingatlanotok?
Előző terhességnek örült anyukàd?
Hogy lettél terhes újra? A pàr hónap nekem max 3. Mire kiderül az visszaszàmolva 2 hónap,aztàn elvetélsz(sajnàlom nagyon), utàna 6 hétig nem ajànlott semmi ez ugye 1,5 hónap... Elfogyott a 3 hónap. Vagy neked szimplàn sokkal többet jelent a pàr hónap. 2 gyerekes anyukaként meg tudhatnàd,hogy a "nem bennem fejezte be", az nem védekezés. A gumi,gyógyszer,szuri,spiràl, művi meddővé tétel, hüvelysapka/peszzàrium a megfelelő védekezési forma( bocs ha lemaradt vmi). Vagy az önmegtartóztatàs.
Szóval zavaros a történet,nagyon nem tiszta ki kivel van.
Anyukàd meg elgondolkodhatna,hogy minek szült meg téged. Egy gyerek vàllalàsa nekem annyit jelent,hogy tàmogatom és mindent megadok neki(ami erőmből telik,néha ezen felül is),amìg élek. Azért mert csalàdanya vagy ugyanúgy kellhet a segìtség. No persze lehet érdemtelenné vàlni,mert egy alkoholista,drogos,szerencsejàtékfüggőt nem érdemes,bizonyos feltételek teljesìtése nélkül tàmogatni. De itt nem erről van szó szerintem.
Merészek vagytok,tudtátok,hogy nem kéne még egy gyerek most. A kiveszem félúton még nem sok embernek vált be...
Anyádéknak igaza van,de nem szép,hogy ezt kérte!
Ha az én lányom lennél jól letoltalak volna,de segítenék.
A gyerekezés mellett miért nem tanultál??? Nem kell a szr duma,hogy jaj két gyerek mellett nem lehet,én is két gyerek mellett tanulok (pedig van.már diplomám)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!