Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Kérlek valaki adjon tanácsot?!...

Kérlek valaki adjon tanácsot?! Nem bírom ki!

Figyelt kérdés
Tehát van már 2 gyönyörű gyermekünk, albérletben élünk, nem vagyunk gazdagok, de megvagyunk. Pár hónapja terhes lettem a harmadik picurral, akit sajnos elveszítettünk. Rögtön akkor házvásárlásba kezdtünk. Minden sínen volt, azt mondta az ügyintézőnk(aki ismerős), hogy simán megvan a hitel! Mi felújítottuk a házat közben, erre egy hete kiderült, hogy a bank adóstárs bevonása nélkül mégsem adja meg. Anyám elvállalta. De két napja kiderült, hogy terhes lettem. Valahogy a ciklus végén, már a várt mensi idejében jött össze, pedig "nem bennem fejezte be"(bocsánat a kifejezésért) a párom. Mivel egyenes ember vagyok, egyből elmondtam anyámnéknak, aki azt mondta, nem lesz adóstárs, ha megtartjuk. Mi természetesen nem akarjuk elvetetni, úgy érzem vége az életemnek. :( Választanom kell magyarul, a ház vagy a pici. Anyukámék rengeteget segítenek nekünk, félnek hogy nem fogunk boldogulni 3 gyerekkel. Mivel felvettük a csok-ot is 3 gyerkőcre, 3 éven múlva kb teherbe kéne esnem, mert 4 éven belül meg kell születnie. A kisebbik gyermekünk most fog bölcsődébe menni, valameddig visszamennék dolgozni, de gyedem nem lenne! Mit tennétek a helyemben?? Kérlek ne bántsatok, mert így is belehalok a fájdalomba! :((
2016. júl. 1. 08:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
72%
Ha most is rengeteget segítenek két gyerekkel és még egy gyereket vállaltok a ház miatt, ti is felelőtlenek vagytok. Persze ha màr így van jobb megtartani.
2016. júl. 1. 09:07
 12/104 A kérdező kommentje:
Ennél azért sokkal bonyolultabb a történet. Eddig sem volt gyedem, a tanulást félbehagytam, végzettségem egy sz.r érettségi, ezután akartam inkább szakmát tanulni. Anyukámék a szívüket-lelküket kiteszik értünk. És a múltkori vetélés után megkértek, hogy hanyagoljuk a gyerektémát, inkább arra törekedjünk, hogy a saját lábunkon álljunk maximálisan, amiben totálisan igazuk van, mi sem így terveztük már egyáltalán az életünket. Ha anyukámék nincsenek, azért mi sem így éltünk volna, ahogy. Igaz, a hitelünk fele annyiba fog kerülni, mimt az albérletünk, anyagilag is jobb, de megértem anyámékat is, mivel felelőtlen és fiatal vagyok. Náluk jobb szülőket nem kívánnék soha. De ez most nagyon megrendítette őket, mert mint mondtam így is sokszor a segítségükre szorulunk. Én vagyok csakis a hibás. :(
2016. júl. 1. 09:08
 13/104 anonim ***** válasza:
52%

Nyugodj meg. Ülj le anyukáddal beszélni. Mondd meg neki (csinálj kimutatást), hogy mennyi támogatás jár 3 gyerek után és mondd el neki a terveidet is, amiket ide leírtál.

Van, akit csak a számok győznek meg.

Vedd bele a listába:

1. adójóváírás. A terhesség 91. napjától a férjed tulajdonképpen a teljes bruttó fizetését hazahozza. Sőt, lehet, hogy még neked is jár belőle (ha írsz bruttó fizukat, akkor kiszámolom neked), amiket általában adóbevalláskor szoktunk visszakérni.

2. Ingyen bölcsis és ovis étkeztetés. (ez fejenként 10ezer körül szokott lenni)

3. Ingyen tankönyvek (általában 12ezer a spórolás)

4. 90%-os közlekedés vonaton és volán buszon.

Van még. Kitartás!

2016. júl. 1. 09:08
 14/104 anonim ***** válasza:
56%
Na, hagyjuk a támogatásokat 3 gyerekre! Sokba kerülnek a gyerekek, közel nem fér bele a "támogatásokba". Igazából nagyon gáz, hogy anyukád ezt mondta. Nyilvánvaló én ezekután tojnék rá, ilyen választás elé ne állítson senki. DE! Ha ennyire anyukád segítségére szorultatok eddig is, miért akartatok harmadikat?
2016. júl. 1. 09:09
 15/104 anonim ***** válasza:
12%

Ja, utóirat: ne tudd meg, hogy mi mit kaptunk mikor bevállaltuk a harmadikat. Évekig! És pont ezért nem tudja senki a családból, hogy várom az ötödiket. :) Teljesen megértelek.

Nem, még nem haltak éhen a gyerekek. Elhanyagolva sincsenek. Üdvözölnek mindenkit.

2016. júl. 1. 09:10
 16/104 anonim ***** válasza:
7%

a gyereket választanám, gondolkodás nélkül.

anyukádat meg nem értem...:(

2016. júl. 1. 09:11
 17/104 anonim ***** válasza:
54%
de arra mit reagál hogy felvettétek a csok-ot 3 gyerekre?? ha amúgyis számításban volt még egy gyerek akkor miért olyan nagy baj hogy már teljesítve lesz?
2016. júl. 1. 09:12
 18/104 anonim ***** válasza:
66%

Én az egészet nem értem. Felújìtasz vmit,ami nem a Tiéd? Ezt,hogy?

Felvettétek a csokot. Mire,ha nincs ingatlanotok?

Előző terhességnek örült anyukàd?

Hogy lettél terhes újra? A pàr hónap nekem max 3. Mire kiderül az visszaszàmolva 2 hónap,aztàn elvetélsz(sajnàlom nagyon), utàna 6 hétig nem ajànlott semmi ez ugye 1,5 hónap... Elfogyott a 3 hónap. Vagy neked szimplàn sokkal többet jelent a pàr hónap. 2 gyerekes anyukaként meg tudhatnàd,hogy a "nem bennem fejezte be", az nem védekezés. A gumi,gyógyszer,szuri,spiràl, művi meddővé tétel, hüvelysapka/peszzàrium a megfelelő védekezési forma( bocs ha lemaradt vmi). Vagy az önmegtartóztatàs.

Szóval zavaros a történet,nagyon nem tiszta ki kivel van.

Anyukàd meg elgondolkodhatna,hogy minek szült meg téged. Egy gyerek vàllalàsa nekem annyit jelent,hogy tàmogatom és mindent megadok neki(ami erőmből telik,néha ezen felül is),amìg élek. Azért mert csalàdanya vagy ugyanúgy kellhet a segìtség. No persze lehet érdemtelenné vàlni,mert egy alkoholista,drogos,szerencsejàtékfüggőt nem érdemes,bizonyos feltételek teljesìtése nélkül tàmogatni. De itt nem erről van szó szerintem.

2016. júl. 1. 09:15
 19/104 anonim ***** válasza:
62%

Merészek vagytok,tudtátok,hogy nem kéne még egy gyerek most. A kiveszem félúton még nem sok embernek vált be...

Anyádéknak igaza van,de nem szép,hogy ezt kérte!

Ha az én lányom lennél jól letoltalak volna,de segítenék.

A gyerekezés mellett miért nem tanultál??? Nem kell a szr duma,hogy jaj két gyerek mellett nem lehet,én is két gyerek mellett tanulok (pedig van.már diplomám)

2016. júl. 1. 09:17
 20/104 anonim ***** válasza:
84%
Én nem vagyok sem az ab.ellen, sem mellette. De szerintem itt az a kérdés, hogy boldogulnátok -e anyukádék nélkül, mert ahogy a sorokból kiolvasom, ha megtartjátok, szüleid nem támogatnak tovább és valószínűleg nem tudjátok felnevelni a már meglévő 2 gyerkőcöt sem, nem hogy hármat. Én sem ölném meg a gyermekem, de őket is meg lehet érteni, hogy elvárják, hogy felnőtt emberek módjára viselkedjetek, és álljatok meg a saját lábatokon, mert nem akarnak 2 felnőttről meg 3 gyerekről gondoskodni.
2016. júl. 1. 09:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!