Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz elítélendő akkor...

Az abortusz elítélendő akkor is, ha a többi gyerek normális felnevelése érdekében történik?

Figyelt kérdés
Ha pl. van két gyerek és a harmadik gyerekkel romlana a család amúgy is alacsony életszínvonala, a gyerekek étkezése, számlák kifizetése is gond lenne. Vagy az anya egyedülálló és ha kiesik a munkából, nem tudja miből neveli a gyereket. Ilyen esetben nektek mi lenne a fontosabb felnevelni a meglévő gyereket/gyerekeket vagy megtartani a magzatot? Bevállalnád a szegénységet, vagy esetleg azt hogy a gyerekeid egyhangúan táplálkoznak, nem kapnak meg semmit amire vágynak?
2015. okt. 22. 16:49
 61/118 anonim ***** válasza:
0%
Te csinálsz ebből morbid poént. Én nem röhögtem rajta. Sajnálom, ha te igen.
2015. okt. 24. 14:47
 62/118 anonim ***** válasza:
0%
oké jó lenne ha meg lehetne szabni, mire költsék az én nem kevés adómat.. bárkinek szívesebben adnám, még drogosnak anyagra is. De sajnos ezt nem lehet. Ezért lenne jó, ha alapból fizetniük kellene.
2015. okt. 24. 15:18
 63/118 anonim ***** válasza:
82%

"Az én véleményem az, hogy mi mind emberek vagyunk a fogantatásunk pillanatától kezdve és senkinek sincs joga ítélkezni az életünk felett. Nem tudok különbséget tenni élet és élet között, mert nekem minden élet ugyanolyan, legyen szó idős emberről, feketéről, sárgáról, fehérről, nőről, férfiról, kisgyerekről, vagy magzatról, embrióról."

Ok, ez a te véleményed. Aztán miből gondolod, hogy másoknak is osztania kell a te véleményedet?

2015. okt. 24. 15:19
 64/118 anonim ***** válasza:
15%

"En meg szomorúak tartom, hogy a mai világban egy 12 éves kislányt, akit a neveloapja megeroszakolt szülésre kényszerítenek, mert az adott országban tilos az abortusz"

Ebben azt hiszem itt a vitatkozó felek mindannyian megegyeznek. Tragikus: 1. 12 évest 2. nevelője bántalmaz 3. megerőszakol

a 3 pont tragédia, van olyan, hogy 9 évessel történik, sőt még kisebbel.

A tragédia nem az, hogy nem lehet ab.

Az már a tragédia következményére vonatkozik.

Abban is megegyezhetünk, hogy itt a vita nem az erőszakos, és nem a nyilvánvalóan beteg /anya, gyermek/ terhességről szól.

És zárjuk ki az Afrikában és Ázsiában jelenlévő éhenhalást is.

Mondjuk ki: hazánkban azért szabadulnak meg többségében a kolonctól, mert a karriert, jólétet veszélyezteti.

Egy kis statisztika:

"A világ legnagyobb GDP-jével bíró országaiban, a magyarországihoz hasonló jogi szabályozás mellett, ma minden negyedik vagy ötödik terhesség végződik abortusszal"

[link]

az, hogy kimenti magát az apa-anya: most nem jó, majd később, karrierem, testemet tönkreteszi, válság, egyéb miatt nem kell az életre, szeretetre jelentkező kölök

- ezek mind morálisan, konzekvenciák szempontjából nézve az ANYA ÉS AZ APA és az orvos számára a legártalmasabb.

(Az orvosok gyógyításra esküdnek, nagyon gyűlölik ezt tenni)

E döntés és lépés után már nem ugyanaz az ember dönt. Egy teher lesz rajta, amit persze meg lehet próbálni és kell is jóvá tenni (természetesen nem egy másik kölök létrehozásával, vagy fórumokon való őtestéző harsogással, egyházi lelkigondozók külön foglalkoznak az ab -on átesett nőkkel, segítenek, ingyenes, tessék elmenni)

A megfogant ember él - és halhatatlan lelke van, mint minden embernek. Egyszer szembejön vele majd ez a lélek: "Isten hozott édesanyám, édesapám! "

Egészen biztos vagyok, hogy minden tettünknek következménye van. Ok-okozati összefüggésben, láncolatban.

A fel nem dolgozott tetteink - akkor köszönnek vissza, amikor a legkevésbé gondolnánk.

Tehát dolgozni kell magunkon: tettem valamit, lett egy következménye, lett egy rossz döntés, akkor nem hazugságokkal elásni azt, pl: a magzat nem ember, az éntestem, kevesebb sültcsirke jut, kevesebbet tanulhattam, dolgozhattam volna, karrieremet ketté törte volna, nem lett volna jó őneki itt, ebben a világban stb.

ez mind láncolatban magunkon múlik elsősorban.

A szexuális közösülés meg azoknak való, akik ezeket át tudják felelősségteljesen gondolni.

2015. okt. 24. 15:20
 65/118 anonim ***** válasza:
83%

Bármilyen hihetetlen, de nem minden fekete vagy fehér.

Elmesélek egy történetet: egy 18. évét épphogy betöltött lány, aki amúgy tanul és dolgozik, pár hónapra összegabalyodik egy fiúval, gumival védekeznek. Szakítanak, majd a lánynak kimarad egy vérzése. Természetesen terhes, a fiú meg már sehol.

Szerintetek mit kéne tennie?

A. Megtartja a babát egyedül, emiatt nagy valószínűséggel otthagyja a sulit, a melóhelyre nem veszik vissza, amúgy is csak részmunkaidős volt, emiatt kb. csak gyes-t kap, vagyis nagyjából 50e Ft-ból kell eltartania magát és a babát és persze szinte biztos, hogy sosem lesz jó állása és normális párkapcsolata.

B. Elveteti a babát, befejezi a sulit, magához illő munkát és párt talál, majd amikor megalapozták az életüket, akkor saját döntésük alapján gyereket vállalnak.

De még mindig nem válaszoltatok arra a kérdésre, hogy nektek miért nem mindegy, hogy vadidegen nők mit tesznek magukkal? A ti életetek talán rosszabb így, hogy legális az abortusz???????

2015. okt. 24. 17:35
 66/118 anonim ***** válasza:
79%
Nem elitélendő minden védekezési eszköznek van hibaszázaléka. Ha beleesik abba valaki aki nem szeretne gyereket azért védekezik, az ő saját döntése hogy akar szülni vagy sem. Most intelligensen gondolkozó emberekre gondolok. Sokan csak társadalmi elvåråsból szülnek úgy hogy a gyerekükkel érdemben nem törődnek,elhanyagolják.Ez sokkal rosszabb mint az abortusz.
2015. okt. 24. 17:42
 67/118 anonim ***** válasza:
4%

81%-os.. abortusz után magához illő párt? Jó érzésű férfi azonnal otthagyja amint megtudja hogy mit tett.

Egyébként meg nem győzöm hangsúlyozni, aki nem akar gyereket kombináltan védekezzen.. miért olyan nehéz ez? Így talán meg lehetne előzni sok szegény baba halálát, amit a nők önzőségből vesznek el.

2015. okt. 24. 18:21
 68/118 anonim ***** válasza:
49%
#67 "Egyébként meg nem győzöm hangsúlyozni, aki nem akar gyereket kombináltan védekezzen.. miért olyan nehéz ez?" - talán még mindig azért, mert az emberek jelentős része nem azért él szexuális életet, hogy szenvedve letudjon egy kötelességet, hanem azért, hogy élvezze azt. És hát - szerencsére - mindenkinek más fér bele egy "jóérzésű ember" definícióba, és más nem, így talán mindenki meg tudja találni a SAJÁT párját.
2015. okt. 24. 18:30
 69/118 anonim ***** válasza:
81%
Talán azért mert a mai magyar átlagfizetésből nem telik kétfajta védekezési módszer alkalmazására. Az emberek többsége örül ha hónap végéig kijön a fizetétésből a rezsi, hitelek, élelmiszer vásárlás mellett.
2015. okt. 24. 18:33
 70/118 anonim ***** válasza:
1%
mert a megszakítás olyan hű de sokba kerül, igazatok van... meg a naptár módszer és a hőmérőzés is.. tényleg.. egy vagyon, más ebből egy hónapig eszik. Sokkal drágábbak mint az abortusz, igazatok van, én kérek elnézést... Egy tabletta, vagy óvszer, kiegészítve ezekkel már minimalizálja az abortusz esélyét.
2015. okt. 24. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!