Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz elítélendő akkor...

Az abortusz elítélendő akkor is, ha a többi gyerek normális felnevelése érdekében történik?

Figyelt kérdés
Ha pl. van két gyerek és a harmadik gyerekkel romlana a család amúgy is alacsony életszínvonala, a gyerekek étkezése, számlák kifizetése is gond lenne. Vagy az anya egyedülálló és ha kiesik a munkából, nem tudja miből neveli a gyereket. Ilyen esetben nektek mi lenne a fontosabb felnevelni a meglévő gyereket/gyerekeket vagy megtartani a magzatot? Bevállalnád a szegénységet, vagy esetleg azt hogy a gyerekeid egyhangúan táplálkoznak, nem kapnak meg semmit amire vágynak?
2015. okt. 22. 16:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/118 anonim ***** válasza:
6%

semmire, jó éjszakát!

( mivel nem szeretnék olyan némberhez születni, aki ötestézik, önző dög és gyűlölve fogad, ezért nem kívánom más gyereknek sem - tehát semmi "magzatvédésről" szó nincs)

2015. okt. 23. 00:07
 42/118 anonim ***** válasza:
82%
Eszerint mégse akarsz megérteni semmit... nincs ezzel se gond, a te döntésed... Jó éjt!
2015. okt. 23. 00:13
 43/118 anonim ***** válasza:
8%
Pár évtized múlva az orvostudomány képes lesz mesterséges anyaméheket létrehozni és akkor jöhetnek a nők majd azzal, hogy dehát az én testem. Ez csak egy kifogás, ami mögé bújnak. Nah, akkor majd nem lesz kifogás arra, hogy elvegyék a gyerek életét.
2015. okt. 23. 08:04
 44/118 anonim ***** válasza:
81%

44!

Makszemnyit idióta gondolkozasra vall azt képzelni, hogy ez megoldana az abortusz problémát, lévén aki nem akar gyereket, az nyilván nem fog egy egészségügyi intézménybe élmenni, művi megtermékenyítést kérni a mű méhbe, aztán meg abortuszt kérni,

2015. okt. 23. 08:09
 45/118 anonim ***** válasza:
8%
Köszönöm, hogy leidiótáztál, ahelyett, hogy kicsit gondolkodtál volna. Én arra gondoltam, hogy már nagyon korán ki tudják majd emelni az embriót, át tudják tenni egy mesterséges méhbe, ahol szépen ki tud fejlődni az anyai szervezet nélkül is.
2015. okt. 23. 10:32
 46/118 anonim ***** válasza:
70%
Aha. Tehát szerinted, ha Karika teherbe esik és x ok miatt nem akarja megtartani a gyereket, akkor majd abortusz helyett mesterséges méhben folytatják a terhesseget. Ez még nagyobb baromság.
2015. okt. 23. 11:09
 47/118 anonim ***** válasza:
15%
Miért ne lehetne? Például, ha történik egy katasztrófa, ami megtizedeli az emberiséget (ilyen bármikor előfordulhat, járvány, természeti pusztítás, háború stb) és minden megfogant gyermek nagy érték lesz, akkor az abortusz majd bűn lesz a társadalmi törvények szerint is. Ez esetben, ha már lesz olyan fejlett a tudomány, az anyának nem kell kényszerből kihordania a gyermeket, hiszen a mesterséges méh erre szolgál majd, sőt nem is kell utána nevelnie. Lenne erre más, alkalmasabb személy is. Szerintem,az ostobaság az, ha valaki automatikusan azt mondja valamire, hogy az biztosan nem fog bekövetkezni a jövőbe. Egyelőre ugyanis nem rendelkezünk a jövőbe látás képességével. Sokszor hiába tervezünk mindent tudatosan, a saját életünk 70-80 évét nem látjuk előre, honnan tudhatnánk biztosan, mi lesz akár 2-3000 év múlva?
2015. okt. 23. 11:38
 48/118 anonim ***** válasza:
10%
És erre értettem én természetesen, hogy amennyiben fennáll, majd egy ilyen helyzet, senki nem takarózhat majd azzal, hogy "de hát ez az én testem".
2015. okt. 23. 11:41
 49/118 anonim ***** válasza:
81%

Ab.ellenesek, áruljátok már el, hogy nektek mit befolyásol az életetekben az, hogy más vadidegen nő megszüli vagy elveteti a nem kívánt babáját? Talán részt akartok vállalni a felneveléséből, anyagilag vagy lelki segítséget nyújtva?

Mitől lett annyira fontos nektek, hogy a világban ne legyen abortusz? Jobb lesz talán a világ, ha tele lesz nem kívánt terhességből, nyomorba született babákkal, mert a szüleiknek még annyi eszük sincs, hogy védekezzenek?

Ha megnézitek, mindig pont azokban a családokban van a legtöbb gyerek, ahol kevés a pénz és az IQ.

A ti életetek miért lesz jobb attól, hogy ezekben a családokban még több gyerek lesz?

De ha egy átlag magyar családot is nézek, ahol van 2-300e Ft összjövedelem, oda bizony nem kéne 2 gyereknél többet vállalni, sőt már a 2 is necces! Ha a szülők védekeznek és ennek ellenére becsúszik még 1 gyerek, akkor meg nem kéne belekárognia vadidegeneknek, hogy "de a magzat is ugyanolyan gyerekük, mint a többi"! Sajnos vele még sok minden történhet, mire megszületik, így természetesen nem is kötődik senki annyira egy 2 hónapos magzathoz, mint egy pl. 5 éves gyerekhez, így az a párhuzam, hogy akkor tul.képpen a nő bármelyik gyerekét is megöletheti, egy óriási nagy baromság!!!!! Természetesen legfőképpen amiatt, hogy a meglévő gyereknél ez már gyilkosság, míg az abortusz legális!

De az is érdekes, hogy amikor meg panaszkodik egy szülő, hogy nem bírja rendesen etetni/ruháztatni/iskoláztatni a gyerekét, akkor meg mindenki károg, hogy minek vállalt annyi gyereket, akkor persze egyik elvakult ab.ellenző sincs ott támaszt nyújtani!!!!

És igenis mindenkinek joga van a saját teste fölött rendelkezni és ebbe senki sem szólhat bele!

2015. okt. 23. 15:12
 50/118 anonim ***** válasza:
84%

"Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy, hogy melyik az, nem igaz?"

De most komolyan...neked mindegy lenne? hát eddig aszittem szörnyetegek csak a mesében vannak...aztán itt olvasok, és kiderül, hogy mégsem....

2015. okt. 23. 16:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!