Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz elítélendő akkor...

Az abortusz elítélendő akkor is, ha a többi gyerek normális felnevelése érdekében történik?

Figyelt kérdés
Ha pl. van két gyerek és a harmadik gyerekkel romlana a család amúgy is alacsony életszínvonala, a gyerekek étkezése, számlák kifizetése is gond lenne. Vagy az anya egyedülálló és ha kiesik a munkából, nem tudja miből neveli a gyereket. Ilyen esetben nektek mi lenne a fontosabb felnevelni a meglévő gyereket/gyerekeket vagy megtartani a magzatot? Bevállalnád a szegénységet, vagy esetleg azt hogy a gyerekeid egyhangúan táplálkoznak, nem kapnak meg semmit amire vágynak?
2015. okt. 22. 16:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/118 anonim ***** válasza:
10%
Nők, terpeszteni tudnak, de védekezni nem. Utána meg sírnak.
2015. okt. 22. 18:50
 22/118 anonim ***** válasza:
87%

Én is azon az állásponton vagyok, hogy csak akkor elítélendő, ha nem védekezik, mondván ha becsúszik, elveteti.

Persze nem az én életem, nem károgok, fröcsögök a másiknak, mert semmi közöm hozzá, de ilyenkor azért magamban megvan a véleményem.

Egyéb esetben nyilván megvolt az oka a védekezésre, így bármilyen indokot elfogadhatónak tartok. Legyen akár problémás anyagi helyzet, vagy nem bírna idegileg még egy gyereket, vagy egyszerűen csak nem akar gyereket.

Védekezni azért szoktak az emberek, mert valamiért nem akarnak az adott élethelyzetükben, az adott körülményeket tekintve gyereket. Senki semmi joga ítélkezni, ha ezek után dönt valahogy az illető.

2015. okt. 22. 18:51
 23/118 anonim ***** válasza:
15%
utolsó valamennyire egyet értek veled. De sokaknak már a megszakítás is védekezésnek számít. Meg sokan arra se képesek, hogy elolvassák a fogamzásgátló tabletta használati utasítását, aztán meg sírnak hogy jajj terhes lett, pedig védekezett. Pedig csak egy kicsivel több figyelemmel el lehetne kerülni a nem kívánt terhességek nagy részét. Mert azt ne mondja nekem senki, hogy gondos, rendeltetésszerű használat mellett ennyi terhesség fordul elő, mint amennyit itt gyakorin akarnak bemesélni az abortuszra menők...
2015. okt. 22. 18:55
 24/118 anonim ***** válasza:
27%
Hm..nehez kerdes!3 gyerek utan nekem is igy alakult,hogy negyedszerre is terhes lettem!Ferjem nem akarta,en pedig ugy nem hogy o nem all mellettem! Mar megbantam ezerszer hogy elvetettem :( Remelem segitettem a dontesben.Ha csak egy mod van ra ne vetesd el!
2015. okt. 22. 19:33
 25/118 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam, hogy terhes vagyok. Ha elolvasod a kérdést láthatod, hogy ez egy általános kérdés, nem rólam szól.
2015. okt. 22. 19:36
 26/118 anonim ***** válasza:
8%
Ha egy tini ribinek becsúszik, és elveteti, az is baj, de ez van. De ahol családban élnek, van már kettő, miért nem fér el a harmadik? Ráadásul teljes adómentességet kapnak három gyerekrw.
2015. okt. 22. 19:42
 27/118 anonim ***** válasza:
86%
Tévedés, sosem volt abortuszom - de miután nem akarok több gyereket és a 100% védekezést meg nem találták ki, nem mondom azt, hogy nem is lesz. Még teszek mindent, hogy ne legyen, de bármilyen szörnyű is szerinted, a már meglevő gyerekem milliószor fontosabb, mint egy esetleges véletlen, nem kívánt terhesség. Kettőnk között hatalmas különbség van: te az orrodigazi látsz, nem fogadod el a másik véleményét, a jogot a saját teste felett való rendelkezeshez.
2015. okt. 22. 19:58
 28/118 anonim ***** válasza:
16%
mint ahogy te se fogadod el ha valaki számára bűn az abortusz..vagyis lehet nincs is különbség közöttünk?:-)
2015. okt. 22. 20:05
 29/118 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, ez az "elitélENDŐ" ez egy rémes szó, azt sugallja, mint ha az embernek a véleményalkotásában is otromba elvárásoknak kellene folyamatosan megfelelni... hát nem.... van, aki elítéli, és van, aki nem ítéli el, és egyik sem jól vagy rosszul látja...

Szerintem egyébként egy embrió vagy magzat semmilyen "vélt érdeke" nem lehet fontosabb, mint egy megszületett emberé, legyen az akár az ember gyereke, vagy épp a párja - ez az én véleményem a dologról, tudva, hogy másnak meg esetleg más.

2015. okt. 22. 20:57
 30/118 anonim ***** válasza:
15%
Az én véleményem az, hogy mi mind emberek vagyunk a fogantatásunk pillanatától kezdve és senkinek sincs joga ítélkezni az életünk felett. Nem tudok különbséget tenni élet és élet között, mert nekem minden élet ugyanolyan, legyen szó idős emberről, feketéről, sárgáról, fehérről, nőről, férfiról, kisgyerekről, vagy magzatról, embrióról. Szerény véleményem az is, hogy a szegénység egy olyan állapot, amin lehet változtatni, de visszaadni valakinek az életét, akitől egyszer már elvettük, soha nem lehet.
2015. okt. 22. 21:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!