Az abortusz elítélendő akkor is, ha a többi gyerek normális felnevelése érdekében történik?
Én is azon az állásponton vagyok, hogy csak akkor elítélendő, ha nem védekezik, mondván ha becsúszik, elveteti.
Persze nem az én életem, nem károgok, fröcsögök a másiknak, mert semmi közöm hozzá, de ilyenkor azért magamban megvan a véleményem.
Egyéb esetben nyilván megvolt az oka a védekezésre, így bármilyen indokot elfogadhatónak tartok. Legyen akár problémás anyagi helyzet, vagy nem bírna idegileg még egy gyereket, vagy egyszerűen csak nem akar gyereket.
Védekezni azért szoktak az emberek, mert valamiért nem akarnak az adott élethelyzetükben, az adott körülményeket tekintve gyereket. Senki semmi joga ítélkezni, ha ezek után dönt valahogy az illető.
Kérdező, ez az "elitélENDŐ" ez egy rémes szó, azt sugallja, mint ha az embernek a véleményalkotásában is otromba elvárásoknak kellene folyamatosan megfelelni... hát nem.... van, aki elítéli, és van, aki nem ítéli el, és egyik sem jól vagy rosszul látja...
Szerintem egyébként egy embrió vagy magzat semmilyen "vélt érdeke" nem lehet fontosabb, mint egy megszületett emberé, legyen az akár az ember gyereke, vagy épp a párja - ez az én véleményem a dologról, tudva, hogy másnak meg esetleg más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!