Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortusz elítélendő akkor...

Az abortusz elítélendő akkor is, ha a többi gyerek normális felnevelése érdekében történik?

Figyelt kérdés
Ha pl. van két gyerek és a harmadik gyerekkel romlana a család amúgy is alacsony életszínvonala, a gyerekek étkezése, számlák kifizetése is gond lenne. Vagy az anya egyedülálló és ha kiesik a munkából, nem tudja miből neveli a gyereket. Ilyen esetben nektek mi lenne a fontosabb felnevelni a meglévő gyereket/gyerekeket vagy megtartani a magzatot? Bevállalnád a szegénységet, vagy esetleg azt hogy a gyerekeid egyhangúan táplálkoznak, nem kapnak meg semmit amire vágynak?
2015. okt. 22. 16:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/118 anonim ***** válasza:
25%
En pl nem eheztem de volt hogy margarinos kenyer volt a kaja nehany honapig.Az ugye rendben van? :)
2015. nov. 7. 14:17
 102/118 anonim ***** válasza:
17%
Mivel az embrió is ember és embert ölni bűn, ezért soha nem volt kérdéses, hogy mi a helyes. Ha szerinted mégsem bűn, akkor nagy baj van...
2015. nov. 7. 19:09
 103/118 anonim ***** válasza:
60%

96-os. 94-es vagyok és értékelem hogy te azokért is megpróbálsz tenni akik már megszülettek, sajnos sok abortuszellenestől hallottam már mikor a nyomorban élő sokgyerekesnek azt mondják hogy "akkor minek szültél ennyit?".

Örülök hogy az ismerősöd története jól végződött de sajnos ez nincs mindig így, sok gyerek életét vágja tönkre már a kezdetektől az ilyen háttér, persze nem azt mondom hogy ilyenkor el kell vetetni és kész, ha valaki úgy dönt hogy ő igenis így is kiállja a próbát és felneveli én azt nagyon becsülöm csak sajnos ennek nem lesz mindig jó vége :(

2015. nov. 7. 19:34
 104/118 anonim ***** válasza:
11%
En nem vetetnem el, ha feltehetoleg nem biztosan beteg babarol van szo. (aki elete vegeig apolasra szorulna)Hanem keresnek lehetoseget tobb penzt keresni, felhajtanek mindent a gyerekeimnek, mindent megtennek ertuk, de mindent! Olni nem olnek, ha valaki nem akar tobb gyereket s ilyenen gondolkozik a terhesseg vegeztevel sterilizalhatna magat, s akkor nincs tobb ilyen gond.
2015. nov. 10. 13:27
 105/118 anonim válasza:
12%
93 -as vagyok látom nagyon leletem pontozva.De én személy szerint lassan 15 éve küzdök egy saját babáért.Már mindenen át estem,és nem lehet babám.Ezért írtam hogy én szívesen örökbe fogadnék egy gyermeket!Nem tudom hogy lenne e ,megfelelő indok ahhoz,hogy én egyet értsek egy abortusszal .És hálát adok az Úrnak hogy az én anyukám is így gondolkodott anno.Annak idején engem milomának,daganatnak néztek.A köldök zsinór körbe volt tekeredve rajtam.Az orvosok ki akartak műteni.A műtét éjszakáján meg mozdultam Anyu nevető görcsöt kapott, majd egy órával később tudta megmondani ,hogy terhes.Én voltam anyunak a negyedik gyermeke.Felajánlották neki az abortuszt mert hogy életképtelen leszek úgyis.És hogy egy csomó kellemetlenségtől és pénztől megszabadulhat a család!de anyu akart engem.Ma 35 éves vagyok házas jó életem van és örökbe fogok fogadni egy kislányt.Én nem ítélek el senkit én csak a saját véleményemet akartam megosztani veletek,A pénz nem minden mi 5-en vagyunk testvérek,volt hogy zsíros kenyér volt, meg paprikás krumpli,de szeretjük egymást a többi nem számít!!Nem kerültünk az utcára mindig is támogatni fogjuk egymást és anyuékat is!!A Nővéremnek 11 gyereke van, és hatalmas szeretett van náluk!!Aki nem nagy családban nőtt fel és mindenben csak a pénzt látja az nem is tudja milyen jó mikor a testvérek összejöhetnek bográcsozni családostul minálunk olyankor apu háza tele van rengeteg gyerek van a családban.Van nyüzsgés .Én így szeretek élni.Mi sokan vagyunk és én ezt szeretem,És most már nekem is lesz saját gyermekem akinek megadhatok mindet!
2015. nov. 10. 18:37
 106/118 anonim ***** válasza:
61%
"Nem tudom hogy lenne e ,megfelelő indok ahhoz,hogy én egyet értsek egy abortusszal ." - hmmm... például annak elfogadása, hogy az a másik ember jobban ismeri a saját életét, a saját természetét, a saját lehetőségeit? Szerintem ennek elégnek kellene lennie...
2015. nov. 10. 21:35
 107/118 anonim válasza:
11%
Ha az emberek felfognák, hogy nem vagyunk Istenek !!Az abortusz gyilkosság!!Egy embert ha megölsz az utcán bekaszliznak !! Nincs jogod dönteni felette, kivétel ha belehalnál! Ez az egyetlen ok amikor szoba jöhet!! Ha nem akarsz gyereket köttesd el magad,vagy ne élj házas életet!!Mert minden más esetben Gyilkos vagy!!!
2015. nov. 11. 15:00
 108/118 anonim ***** válasza:
66%
#107, hogyne, egy olyan értékrend szerint, amihez a világon semmi közöm - se de jure, se de facto - pont ahogy a sarijához, vagy az indiai kasztrendszerhez se... Miért érdekelne ez az általad tett minősítés bárkit jobban, mint az említettek, ha egyszer nem fogadja el az adott gondolkodási rendszert?
2015. nov. 11. 15:19
 109/118 anonim ***** válasza:
70%
#107 de van jogunk, torodj bele
2015. nov. 11. 15:34
 110/118 anonim ***** válasza:
62%
#107, na látod, pont ezért tartom jobbnak az abortuszt az örökbe adásnál... mert attól az örökbe adott gyereked nem tudod megvédeni, hogy ilyen közegben, ilyen elvárások között nőjön fel... volt is itt egy ilyen kérdés a nyáron: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
2015. nov. 11. 16:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!