Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért nem hoznak törvényt az...

Miért nem hoznak törvényt az abortuszok számára?

Figyelt kérdés
Pl 2 abortusz lehet, több nem. EGÉSZSÉGES MAGZAT ÉS ANYA ESETÉBEN!!!!(Volt) Barátnőmnek most lesz az ötödik és ezért gondolkodtam el rajta.
2015. júl. 14. 12:28
 41/92 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, légyszi rendezkedj a saját méhedben, és vedd tudomásul, hogy a máséhoz semmi közöd. Te pontosan annyira szólhatsz bele más gyerekvállalásába (vagy nem vállalásába) amennyire az a más a tiédbe...
2015. júl. 14. 14:25
 42/92 anonim ***** válasza:
91%

Azt mondd már meg nekem, hogy mi a bánatos franc közöd van más testéhez?

Bírom ezt a hozzáállást, hogy onnantól, hogy egy gyerek kerül a képbe, mindenki k.u.r.v.a okos lesz, és mindenkinek el kell mondani a véleményét, ami természetesen az egyetlen helyes álláspont. Kezdve onnan, hogy mi legyen a terhességgel, egészen odáig, hogy szoptatás alatt ihatsz-e tejet, MINDENKI MINDENT tud, és kioktat.

Menjél haza, foglalkozz a három saját gyerekeddel, élvezd az életed, ha ennyire csodás. És viseld el, hogy olyan országban élünk, ahol mindenki azt csinál, amit akar.

2015. júl. 14. 14:27
 43/92 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, azt csinálsz amit akarsz... amíg más szabadságát nem akarod korlátozni...
2015. júl. 14. 14:28
 44/92 curáku ***** válasza:
82%

Ki mondta, hogy papucs? De lehet csak elkerulte a figyelmemet. :D

A genny kifejezest nem tudom, hogy a mondandom melyik resze miatt erdemeltem ki, de ha te ettol jobban erzed magad.. :)

En meg mindig eggyel kulturaltabban nyilatkoztam, mint te. :D

2015. júl. 14. 14:30
 45/92 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként nem értem, hogy miből gondolod, hogy aki nem akar beleszólni más méhébe, annak már volt ezer abortusza. A kettő egyáltalán nem függ össze.
2015. júl. 14. 14:46
 46/92 anonim ***** válasza:
91%

Azért nem lehetne törvényileg szabályozni, mert ez az alap problémára nem lenne megoldás, csak súlyosbítaná a helyzetet, családokat tenne tönkre.

Jogilag sem megoldható, hiszen pont azt venné el a nőktől, ami az első két abortuszt megengedi: ez az önrendelkezéshez való jog. Mert akárhogy is fáj az abortusz ellenes bigott fanatikus "egyoldalról látom csak a világot" embereknek, amíg a magzat magzat, addig nem önálló személyiség, az anya része, ez van.

Már előttem is leírták, a tiltás nem vezet jóra, aki el akarja vetetni a magzatát, az el is fogja. Ez a társadalomra sokkal nagyobb terhet ró, mivel a félresikerült, ellenőrizetlen abortuszok következményeinek kezelése, sérült gyermekek megszületése többe kerülne, értelmetlen lenne az egész.

A bűncselekmények következtében teherbe esett nőket nem említeném, mert természetes, hogy egy ilyen szabályozás rájuk nem vonatkozna, az barbárság, emberietlen lenne.

Ettől függetlenül értem, mi háborít fel. Barátnőd tényleg nagyos ostoba lehet, ha igaz a sztori, és a hozzáállása is.

Én sokkal jobb megoldásnak tartanám a megfelelő felvilágosítást, nem csak a teherbe esésről, hanem a nemi úton terjedő betegségekről. A többszöri abortusz esetleges következményeiről. Sajnos megdöbbentő, hogy sok fiatal, vagy kevésbé iskolázott embernek fogalma nincs a nemi életről, a fogantatásról, alapvető anatómiai ismeretekről. Ezen változtatnék.

Sokaknak egyébként nincs anyagi lehetősége az optimális fogamzásgátló módszer alkalmazására. Ahol a mindennapi élelem megvásárlása is probléma, egyszerűen nem tudják megvenni az óvszert, gyógyszert. Ezt elérhetővé tenném nekik.

Tudom, ezek sem váltják meg a világot, de talán hosszú távon célravezetőbb, mint az általad említett törvényi szabályozás. Ettől függetlenül felelőtlen emberek, éretlen tinik mindig is lesznek.

Mondom ezt úgy, hogy nekem is volt abortuszom. Akkor és ott ez volt a legoptimálisabb megoldás, és a mai napig nem bántam meg a döntésemet. Persze utána azért én is megfontoltabb lettem, odafigyeltem a védekezésre. Már van két gyönyörű kislányom.

2015. júl. 14. 16:02
 47/92 anonim ***** válasza:
74%

Általában azok ellenzik ennyire az abortuszt akiknek már volt és megbánták. De aztán ezt nem tudják feldolgozni és máson vezetik le a frusztrációjukat.

Kérdező, keress fel egy jó pszichológust. A tökéletes férjed biztos mindenben támogat.

2015. júl. 14. 16:25
 48/92 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek köszönöm a választ. Igazábol az a baj hogy az itt válaszoók nagyon buták (lásd az utolsó marhát)

Igazából az önrendelkezési jogról annyit, hogy egy nem épelméjű embernek ne legyen. Márpedig aki sorozatban jár abra, az nem ép elméjű. És nem vagyok megrögzött ab ellenes hiszen írtam is hogy egyet, kettőt még megért az ember...

2015. júl. 14. 17:08
 49/92 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező (#48) lásd be, hogy a sánta lótetüt sem érdekli, hogy kit-mit tartasz normálisnak és kit-mit nem. Valójában semmi közöd sincs ahhoz, hogy ki hányat szül, vagy hány terhességet szakíttat meg. Egy embernek dirigálhatsz: saját magadnak...
2015. júl. 14. 17:42
 50/92 A kérdező kommentje:
Persze, és ezt nem értem hogy miért is ugrott rám mindenki... Hisz csak egy kérdést írtam ki. Kb úgy reagált itt a sok marha mintha azt írtam volna hogy innentől minddenki életében CSAK 2 abortusz lehet... De mindegy, hagyjuk is. Úgy látszik egyeseknek olyan unalmasak a napjai, hogy direkt forgatja ki más szavait.
2015. júl. 14. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!