Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha downos lenne a magzatod,...

Ha downos lenne a magzatod, Te megtartanád? (17 hetes)

Figyelt kérdés

2014. okt. 9. 17:05
 71/120 anonim ***** válasza:
83%
Nehéz helyzetben vagy kedves kérdező. Amikor én terhes lettem, végig azon aggódtam, hogy nehogy beteg legyen. A férjem előző házasságából van egy beteg gyermek - neurofibromatózis, a rosszabbik változat, 2éve ágyhoz van kötve, pelenkázzák stb. - ha kiderült volna, hogy az én kincsem is ebben a betegségben szenved, biztos nem tartottam volna meg. Látom a szülők,a nagyszülők, a gyerek szenvedését. Szóval a kérdésedre a válasz, nem tartanám meg.
2014. okt. 11. 14:52
 72/120 anonim ***** válasza:
2%
Hat utolso, a neurofibratomatózis nem olyan betegség, ami agyhoz kötne az embert, de ne zavarjon....
2014. okt. 11. 15:36
 73/120 anonim ***** válasza:
2014. okt. 11. 16:44
 74/120 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2014. okt. 11. 17:57
 75/120 DownBaba ***** válasza:
51%
Kedves 67-es, hány Down-szindrómást ismersz, hogy ilyen jól tudod, hogy mind egyformák és nincs egyéniségük? A 23 kromoszómából csak az egyik, a 21-es triplázódik, és azon is azok a gének vannak, amiket a szüleiktől örököltek, a többi 22 meg "simán" jön a szüleiktől. Ha csak 4-5 Down-szindrómást ismersz, már nem mondasz ilyet, hogy egyformák. Azon túl, hogy van nemük és rasszuk, ami nyilván látszik rajtuk (az én fehér kislányom nem nagyon hasonlít egy fekete kisfiúra akkor sem, ha mindketten downosok), a szüleik örökítőanyagát hordozzák, nem egymásét. Sok Down-szindrómás jól tűri a monotóniát, az enyém ki nem állhatja, viszont hallatlanul kreatív. Van, aki az emberekkel bánik jól, van, akinek a kézügyessége jó, mások az állatokhoz értenek vagy a divathoz. Van, akinek komoly tanulási nehézségei vannak (nekik általában a Down-szindrómán kívül valami más bajuk is van) van, aki eléri a normál IQ tartományt. És ez csak két véglet egy egyenesen, mert vannak azok, akik praktikus és társas készségeikkel többre mennek, mint mások a magasabb IQ-jukkal. Nagyon durva a csecsemőkhöz hasonlítani őket (még akkor is, ha már a csecsemők sem egyformák)! Tudtad, hogy más országokban diplomát szereznek meg jogosítványt, tervezők, színészek, képviselők (meg egy polgálmester!), festők, színészek, pedagógus asszisztensek is vannak közöttük? Meg egy kétdiplomás tanár? Mind Down-szindrómás, egyik sem csecsemő. Szeritem valamivel kevered ezt a dolgot.
2014. okt. 11. 18:07
 76/120 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 72-es, sajnos olyan, mert a gerincvelőre ment rá a betegség és lebénult, nem tud járni, még a wc-re se tud kimenni. Ne írj olyat amiről nem tudsz semmit.
2014. okt. 11. 19:19
 77/120 anonim ***** válasza:
75%
DownBaba, te egyertelmuen elfogult vagy, nem is kicsit, igy valojaban nem szabadna, hogy a velemenyed mervado legyen....
2014. okt. 11. 19:23
 78/120 DownBaba ***** válasza:
85%

Természetesen elfogult vagyok, pl. a saját gyerekemmel kapcsolatban egész biztosan. Arról nincs szavazati jogom (sem igényem), hogy a kérdező mit csináljon, abban nem tudok elfogult lenni. Azokban a tényekben, amiket felsoroltam, szintén nem lehet értelmezni az elfogultságot, egy diploma vagy egy jogosítvány az tény, nem szubjektív dolog. Nem csak én látom úgy, hogy Sarah Gordy, Lauren Potter vagy Chris Burke Downos színészek, hanem valóban szerepelnek a filmekben, stb. Ez nem a véleményem, hanem így van.

Az egy másik kérdés, hogy azok tudnak-e hiteles infót adni Down-szindrómásokról (nem mindegyikükről és főleg nem a kérdező babájáról!), akik (jól) ismernek Down-szindrómásokat, vagy azok, akik láttak már egyet messziről. (Kisebb távolság, de lényeges, hogy családban felnövő Downosokról nem tudnak informálni azok, akik intézetben felnőtt Downosokat ismernek.) Vicces álláspont, hogy akinek van infója, azt ne hallgassuk meg, mert mást mond, mint akiknek nincs :)

2014. okt. 11. 20:46
 79/120 anonim ***** válasza:
63%

Ezen a fórumon szokás, hogy olyanok osztják az észt, akiknek csak véleményük van a témában, de tapasztalatuk nincs.

Tudod ez úgy működik, hogy még nem ettem ugyan banánt, de szerintem ízre olyan, mint a citrom.

És utána ezt hangoztatom, aki meg evett már banánt az ne mondja meg nekem mit gondoljak a banánról!

Mindkettő zöld, ha megérik sárga, egyértelmű, hogy ugyanolyan az ízük. Kész az érvelésem, ez felülír mindent.

2014. okt. 11. 21:01
 80/120 anonim ***** válasza:
94%

hány down szindrómásból hány lesz diplomás vagy szerez jogosítványt?

nemrég szültem...tehát nem olyan rég gondoltam végig, hogy mi lenne ha betegsége lenne

ki lehet ragadni példákat az egészséges életre, de NEM lehet kijelenteni, hogy nem tér el az élet egy down szindromás gyerekkel szemben egy nem down szindrómással

véleményt kérdezett, hogy ki mit tenne

és feltehetően nem az fogja eldönteni a kérdezőnél a történetük végét, hogy itt milyen arányban jönnek a válaszok a megtartás és nem megtartás között...de jó, hogy itt több szempontot/véleményt tud olvasni

örült nehéz helyzetben van...el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet...de tény, hogy nem mindenki, nem minden család alkalmas arra amit más család örömnek él meg

2014. okt. 12. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!