Ha downos lenne a magzatod, Te megtartanád? (17 hetes)
És a baba érdekei hol maradnak?
Mi jobb? 17 hetesen meghalni egy orvod keze által vagy Down-osként leélni egy életet?
Van egy empátia nevű cucc, érdemes kipróbálni.
Ha én egy Downos magzat lennék élni szeretnék vagy meghalni?
A kérdésre, hogy normális dolog-e, ha a Down-szindrómás gyerekek szülei nem akarják, hogy a gyerekük ne Down-szindrómás legyen: Messzire vinne, ha azt kezdenénk boncolgatni, hogy mi a normális és kinek van joga meghatározni, hogy mi a normális. Legyen inkább az a kérdés, hogy csodálkozom-e ezen.
Egy Down-szindrómás gyereknek nincs Down-szindróma nélküli változata, ő így fogant, így lett ember. Akik a DS "gyógyításától" félnek, azok attól félnek, hogy a gyereküknek megváltozik a személyisége. Nem akarják, hogy a gyerekük valaki más legyen, mint akit szeretnek, akire büszkék. Azt igen, hogy ne legyen beteg, de azt nem, hogy ne legyen Down-szindrómás. Nekem ez nem olyan furcsa. Én szeretném, ha a lányomnak mondjuk nem lennének ilyen lazák az ízületei vagy sohase fájna a torka, vagy ha lehet választani, persze szemüvege se legyen - de hogy "kigyógyítsák" abból, amilyen, hogy kigyógyítsák saját magából, azt nem akarnám én sem, mert nagyon szeretem őt magát, pont olyannak, amilyen.
ne haragudj 65-ös, de a down elég jellegzetes...tehát nem egyedi jellemük van, hanem mindegyiknek egyforma a külsejük és mind az átlagnál kedvesebb...nem egyéniségek...
ismerek én is családot, akinél így született gyerek...tényleg csupa szeretet...mint ahogy a csecsemők is azok, ellentétben pl a kamaszokkal...akikből lesz majd a felnőtt...az egyik kedves lesz, a másik morózus, az egyik mérnők a másik vonatot vezet...mind mind más ember típus
En egy hetet toltottem ertelmi fogyatekos gyerekek kozott, voltak koztuk Down-osak is. Oszinten, minden tiszteletem azoknak, akik ezt kepesek vallani, de en erre keptelen lennek. Nagyon nehezen tudtam oket kezelni, es bar nem mutattam ki felejuk, a het vege fele mar eleg idegbeteg voltam. Nem tudom elkepzelni, hogy en ezt egy eleten keresztul csinaljam.
Egyebkent szerintem mindenkinek masok a hatarai. Valaki kepes vallalni egy Down-szindromas gyermeket (pl. itt az egyik anyuka), valaki pedig keptelen erre (pl. en). Szerintem ez alapjan kell meghozni egy ilyen dontest, nem pedig az alapjan, hogy egy oldalon mit valaszolnak neked ismeretlen emberek.
A Downosok egyáltalán nem egyformák külsőre :)
Ez csak azért van, mert elsőre csak a Down jellegzetes vonásait veszi észre mindenki. Pont olyan, hogy pl. az ázsiai emberek arcát egyformának látjátok.
De ha eltöltötök kis időt Downos, ázsiai emberek között, akkor ők is olyan különbözőnek fognak tűnni, mint mi.
(Nekem amúgy a férfiak tűnnek teljesen egyformának. Ha valaki nagyon kövér, magas vagy ilyesmi azt el tudom különíteni a többitől. De amúgy ha valaki megkérdezi, hogy néz ki XY, akkor csak azt tudom mondani, hogy úgy mint a többi.) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!