Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha downos lenne a magzatod,...

Ha downos lenne a magzatod, Te megtartanád? (17 hetes)

Figyelt kérdés

2014. okt. 9. 17:05
 61/120 anonim ***** válasza:
53%
"Csatlakozom hozzád" véleményben, ezt DownBabára értettem.
2014. okt. 10. 13:38
 62/120 anonim ***** válasza:
54%
igen.
2014. okt. 10. 15:32
 63/120 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon elgondolkodtató kérdés ez, őszintén sajnálom, kedves Kérdező, hogy ilyen nagyon nehéz helyzetbe kerültél. Kívánom, hogy a számotokra lehető legjobb, legkönnyebb döntést hozd meg. Amikor a fiamat vártam, sokszor kérdeztem magamtól, hogy mi lenne ha..? Amíg nem voltam terhes, azt válaszoltam volna, hogy nem tartanám meg. De amikor láttam mozogni az Uh-monitoron, először hallottam dobogni a kis szívét, aztán éreztem a mozgásait, rádöbbentem, hogy nem tudnám már elvetetni. Szerencsére egészségesen született. Én megszültem volna Down-szindrómával is, hogy a kérdésedre válaszoljak. Hogy te hogy döntesz, azt neked, és a párodnak, esetleg a közvetlen családnak (ha jó a kapcsolat, és mindkét esetben számíthatsz a segítségükre). Egyéb szervi eltérést láttak a babánál? (szív, vese, agy, ciszta, stb?) Mert ha amúgy szervileg egészséges, az jelentősen könnyít a helyzeten. A párod melletted áll? Ő hogyan döntene? Ha nem tartanátok meg, el tudnád fogadni, és fel tudnád dolgozni? Lenne segítséged, aki lelkileg támogat? Szerintem próbálj meg minden lehetőséget figyelembe venni, gondolj át minden esélyes kimenetelt! Beszélgess down-os babák szüleivel, hogy ők is adjanak valós tapasztalatokat! Kívánom, hogy a lehető legjobb döntést hozzátok, és minden jót a továbbiakban, bárhogy is döntesz!
2014. okt. 10. 16:33
 64/120 anonim ***** válasza:
18%

És a baba érdekei hol maradnak?

Mi jobb? 17 hetesen meghalni egy orvod keze által vagy Down-osként leélni egy életet?

Van egy empátia nevű cucc, érdemes kipróbálni.

Ha én egy Downos magzat lennék élni szeretnék vagy meghalni?

2014. okt. 10. 21:44
 65/120 DownBaba ***** válasza:
81%

A kérdésre, hogy normális dolog-e, ha a Down-szindrómás gyerekek szülei nem akarják, hogy a gyerekük ne Down-szindrómás legyen: Messzire vinne, ha azt kezdenénk boncolgatni, hogy mi a normális és kinek van joga meghatározni, hogy mi a normális. Legyen inkább az a kérdés, hogy csodálkozom-e ezen.

Egy Down-szindrómás gyereknek nincs Down-szindróma nélküli változata, ő így fogant, így lett ember. Akik a DS "gyógyításától" félnek, azok attól félnek, hogy a gyereküknek megváltozik a személyisége. Nem akarják, hogy a gyerekük valaki más legyen, mint akit szeretnek, akire büszkék. Azt igen, hogy ne legyen beteg, de azt nem, hogy ne legyen Down-szindrómás. Nekem ez nem olyan furcsa. Én szeretném, ha a lányomnak mondjuk nem lennének ilyen lazák az ízületei vagy sohase fájna a torka, vagy ha lehet választani, persze szemüvege se legyen - de hogy "kigyógyítsák" abból, amilyen, hogy kigyógyítsák saját magából, azt nem akarnám én sem, mert nagyon szeretem őt magát, pont olyannak, amilyen.

2014. okt. 11. 02:10
 66/120 anonim ***** válasza:
83%
Hát kedves kérdező nem vagy könnyű helyzetben :( Én csak annyit tudok mondani, hogy nem vállalnék be egy olyan gyermeket akinek élettel összeegyeztethetetlen fogyatékossága van. Teljesen más ha pl. hiányzik végtagja stb. mert meg lehet tanulni úgy is egyedül boldogulni. No meg milyen érzés lehet megtapasztalni, hogy meghal a gyereked akit addig neveltél. Mert a szindrómával születetteknek sokkal alacsonyabb az átlagéletkoruk. Szerintem ezt te sem szeretnéd :(
2014. okt. 11. 09:21
 67/120 anonim ***** válasza:
27%

ne haragudj 65-ös, de a down elég jellegzetes...tehát nem egyedi jellemük van, hanem mindegyiknek egyforma a külsejük és mind az átlagnál kedvesebb...nem egyéniségek...

ismerek én is családot, akinél így született gyerek...tényleg csupa szeretet...mint ahogy a csecsemők is azok, ellentétben pl a kamaszokkal...akikből lesz majd a felnőtt...az egyik kedves lesz, a másik morózus, az egyik mérnők a másik vonatot vezet...mind mind más ember típus

2014. okt. 11. 10:59
 68/120 anonim ***** válasza:
100%

En egy hetet toltottem ertelmi fogyatekos gyerekek kozott, voltak koztuk Down-osak is. Oszinten, minden tiszteletem azoknak, akik ezt kepesek vallani, de en erre keptelen lennek. Nagyon nehezen tudtam oket kezelni, es bar nem mutattam ki felejuk, a het vege fele mar eleg idegbeteg voltam. Nem tudom elkepzelni, hogy en ezt egy eleten keresztul csinaljam.

Egyebkent szerintem mindenkinek masok a hatarai. Valaki kepes vallalni egy Down-szindromas gyermeket (pl. itt az egyik anyuka), valaki pedig keptelen erre (pl. en). Szerintem ez alapjan kell meghozni egy ilyen dontest, nem pedig az alapjan, hogy egy oldalon mit valaszolnak neked ismeretlen emberek.

2014. okt. 11. 12:03
 69/120 anonim ***** válasza:
22%

A Downosok egyáltalán nem egyformák külsőre :)

Ez csak azért van, mert elsőre csak a Down jellegzetes vonásait veszi észre mindenki. Pont olyan, hogy pl. az ázsiai emberek arcát egyformának látjátok.

De ha eltöltötök kis időt Downos, ázsiai emberek között, akkor ők is olyan különbözőnek fognak tűnni, mint mi.

(Nekem amúgy a férfiak tűnnek teljesen egyformának. Ha valaki nagyon kövér, magas vagy ilyesmi azt el tudom különíteni a többitől. De amúgy ha valaki megkérdezi, hogy néz ki XY, akkor csak azt tudom mondani, hogy úgy mint a többi.) :D

2014. okt. 11. 12:35
 70/120 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez nagy dilemma De én se tartanám meg.Nem csak azért mert beteg, hanem hogy azt nem lehet megjósolni mennyire lesz súlyos a betegsége. Ki tudja, hogy enyhe mérsékletű a down-ja vagy súlyosabb. Pár házzal arrébb van egy down-os kislány. Jön megy, beszél, de speciális intézetbe tanul, és súlyosan szellemi sérült. Ezzel még kevesebb a gond, de mi van ha súlyosabb, és az izmaira megy rá.Nagyon kevesek képesek arra, hogy speciális fejlesztésre hordják, mert messze van, és a legtöbb családnak ez megterhelő.Ez se kis szempont. De mi a helyzet, ha súlyos szívbeteg lesz.Sajnos ezt nem lehet megjósolni. Ha megszületik, és közlik, hogy gépekre teszik, mert egyedül sose lesz képes élni, vagy csak pár óra jut neki.Én személy szerint nem bírnám elviselni, ha látnám a gyermeket gépekre kötve, vagy megszülöm 9 hónap után, aztán meghal. Összeroppanék. Kicsit lelkileg könnyebbség még a korai abortálás, bár ez is lelkileg nagyon megterhelő. De minden tiszteletem azoké, akik elég erősek lelkileg egy beteg baba neveléséhez.
2014. okt. 11. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!