Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akinek volt abortusza, miért...

Akinek volt abortusza, miért tette? Miért nem tartotta meg a babát?

Figyelt kérdés
2014. márc. 19. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
4%
Azt hiszem már eldöntötted.
2014. márc. 19. 17:27
 42/78 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 31-es. Nem, valoban fogalmam sincs, hogy milyen csatornakon keresztul beszelgettel a kerdezovel, de oszinten kivanom Neked, hogy kerulj Te ilyen helyzetbe, mert az ilyenek, mint Te, megerdemlik a nehez sorsot.

Ja, es mielott mondogatsz ram, olvasd mar el legyszives megegyszer, amit irtam. 1. Idezd be legyszives, hogy hol hajszoltam a kerdezot bele az abortuszba. 2. Vilagosan leirtam, hogy nem neztem, hany hetes terhes. A sejtcsomo - magzat - embrio elmeletet pedig a wikipediarol ideztem, ugyanis en utananeztem. Sajnallak, hogy ennyire korlatolt es szuklatokoru vagy, es sajnalom, hogy a kerdezot ilyenek befolyasoljak, mint Te, mert az ilyenektol, mint Te lesznek deviansok a tarsadalomban is.

Inkabb te olvasd el figyelmesen, amiket ez a szegeny no ir. Mar van egy gyereke, az apa meg egy felelotlen, aki meg csak el sem ismerne az ujszulottet.

De ha ennyire bator vagy, es itt "gyilkosozol", akkor miert nem ajanlod fel neki, hogy segitesz anyagilag is a baba fenntartasaban??? Mert innen ugatni nevtelenul nagyon konnyu, meg gyilkosnak nevezni. Akkor miert nem vallalod be, hogy segitesz neki, ha mar ennyire okos vagy. Gratulalok a szuklatokorusegedhez.

2014. márc. 19. 17:50
 43/78 anonim ***** válasza:
37%
Azért is fontos jól átgondolni az abortuszt, mert nem lehet tudni, kiből, mit vált ki a végén. Hallottam olyan nőről, aki azóta is keresi a megbocsátást az abortusz miatt. Nem tudott elszámolni a tettével. Folyton ott lebegett a szeme előtt egy kis angyalka képe, aki miatta nem születhetett meg. Szerencsétlen nő elmesélte, hogy az abortusz előtt az ultrahangon, mikor meghallotta a picike szív ütemes verését, nagyon elbizonytalanodott. Akkor egy pillanatra felfogta, hogy egy életet készül elvenni, de sajnos a kétségbeesése (élete egyetlen egy éjszakás kalandja egy nős férfival) erősebb volt. Aztán ahogy teltek az évek, nem találta valahogy már helyét a világban. Mérhetetlen hiányt érzett, amit később a két gyermeke sem tudott kitölteni. Szóval, az abortusz lehet, hogy pillanatnyilag jó megoldás, de azt lehetetlen megjósolni, hogy a későbbi életszakaszokra milyen hatással lesz. Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, örök életemben bánnám. És bár abortusz ellenes vagyok, egy kemény szituációban sajnos én is elbizonytalanodnék akkor is ha tudom, hogy erkölcsileg bűn az abortusz. Higgyétek el, mindenki! Ezért nem bántom azokat a nőket, akik abortuszon estek át. Sajnálom csak őket, hogy nem voltak elég erősek :(
2014. márc. 19. 17:59
 44/78 anonim ***** válasza:
22%

53%-os! H.lye vagy te? Hol gyilkosoztam én? Elgurult a gyógyszered? Honnan a francból veszed, hogy nem ajánlottam fel a segítségemet? Pechedre ezen már rég túl vagyok. Nehéz megemészteni, mi?

Ahhoz meg engedd meg, hogy őszintén gratuláljak, hogy képes vagy a wikit alapul venni! Ez aztán az objektív, minden részletre kiterjedő információforrás. De te utánanéztél. Klassz! Gondolom, ezt a semmit is 3-szor legalább el kellett olvasnod, hogy valamit felfogj belőle, oszt mégse sikerült. Azért hablatyolsz itt összevissza sejtcsomókról, meg szívtelen magzatokról. Vedd még egyszer át az anyagot, hátha a mostani nekirugaszkodásra a koszon kívül ragad is rád valami.

Tudod, ott a bibi, hogy kínosan ügyeltem arra, hogy a kérdező abortuszhoz fűződő jogát ne vitassam el, és a döntését semmilyen irányba ne befolyásoljam. Ha vetted volna a fáradságot, akkor olvashattad volna, hogy a döntése minden kínját az övének ismertem el, miközben tegnap már mindenféle támogatásomról biztosítottam - szükség esetén.

Ezzel szemben itt vagy te, nyilván a téma nagy tapasztalati korelnöke, aki az abortusz szó hallatán a pavlovi reflexeidet felitatandó százas csomag zsebkendőket vetsz be, és engem vádolsz manipulációval? Még ha úgy is lenne, de pechedre nincs, akkor sem süllyedek annyira alá, mint te, aki egy ártatlan magzat halálát várod remegve, epekedve és lélegzetvisszafojtva. Te, hát ennél már nincs lejjebb! Azt hiszed, a te múltadat ez az esetleges életáldozat tisztázni fogja?

2014. márc. 19. 18:22
 45/78 anonim ***** válasza:
43%
Mèg te se tudod mit akarsz. Egyszer igy irod maskor ugy. Te neked kell dontened a kicsi felett es jogod van hozzá. De azert azt az egyet ne felejsd el hogy a dontes vegleges es az abortuszt nem lehet vissza csinalni. Akárhogy szeretnèd.
2014. márc. 19. 18:22
 46/78 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nekem kell döntenem! Nem szeretném,hogy egy ilyen nulla miatt,mint én vagyok bárki is vitába keveredjen. Nem éri meg. Köszönöm a segítséget. Nem akartam viszályt kelteni! :,(
2014. márc. 19. 18:30
 47/78 anonim ***** válasza:
29%
Picikèmnek hivod gyermekednek tekinted. Azert hezitálsz mert fáj a gondolat hogy mar nincs veled. Hogy fogod feldolgozni az abortuszt? Majd azt mondogatod magadnak az volt a helyes dontes. Es ezt ki donti el? Egy anya vagy aki felelosseggel tartozik a gyerekei irant. Apa nelkul is fel lehet noni embernek lehet lenni. Erre en vagyok a pelda. El lehet menni dolgozni akár takaritani lehet kerni a gyerek tartast ket gyerek utan. Igenybe lehet venni a tamogatasokat.
2014. márc. 19. 18:38
 48/78 anonim ***** válasza:
68%

44...

Sajnos erre mar nem tudok, mit mondani, csak annyit, sem olvasni, sem szoveget ertelmezni nem tudsz. Igen, elsore a wikipedian neztem meg, de elotte tanultam biologiat, olvastam konyveket, es mashol is utananeztem, de gondoltam, nem pazarlom a helyet a forrasokkal. Ellenben szivesen listazok neked irokat, akik errol irnak, sot elkuldom az 5 hetes UH kepemet, amin valoban csak egy sejtcsomo latszik. En legalabb tapasztaltam is, Te szerencsetlen.

Meg mindig nem latom, hogy hol idezted be a vadaskodo iromanyodba, amikor azt irtam a kerdezonek, hogy belehajszolom az abortuszba. Ellenben Te most is "megolesrol" irkalsz.

De ha felajanlottad a segitseged, akkor minden rendben van, ennek igazan orulok :)Gondolom, a kerdezo mar a bankszamlaszamat is megadta, hogy Te utald majd neki a penzt, amit a leendo apanak kene. Mert ugye a segitseg errol szol, nem pedig a szavakrol, meg filozofalgatasrol, ja es persze a lelkiismeretdurdalas kelteserol...

Igen, latom, hogy kinosan ugyeltel arra, hogy ne sertsd a kerdezo jogat az abortuszhoz, ellenben a tobbi mondatoddal arrol szonokolsz, hogy megoli a magzatat. Tudod, en pszichologiat is tanultam valaha, es ez a legundoritobb dolog, hogy kijelented, hogy Te ugyan nem serted a jogat, de szerinted ezzel sulyos hibat kovet el.

Ellenben en probaltam a valos helyzetre koncentralni, nem pedig erzelmileg belemenni, plane nem lelkiismereti kerdest csinalni a dologbol. Ha egyszer azt mondod, hogy o valaszt, akkor ne befolyasold a lelkismeretfurdalas keltessel. Vagy ha mar azt teszed, akkor ezzel egyutt kuldj neki penzt is, amibol fel tudja nevelni a gyereket.

2014. márc. 19. 18:43
 49/78 A kérdező kommentje:
Már kértem,egy nulla miatt nem érdemes vitatkozni. Nem ezt akartam.
2014. márc. 19. 18:53
 50/78 anonim ***** válasza:
32%

Ha valóban tanultál volna biológiát legalább középiskolás fokon, akkor nem írtál volna akkora blődségeket, mint amiket. Mindegy is, nem én váltam nevetségessé általa.

Abban pedig első szimatra biztos voltam, hogy te már csak tudod, hogy is zajlik egy abortusz.

Írod, hogy megölésről beszélek? Erre nem emlékszem, de nem kizárt: az abortuszt megelőző kontroll UH-leletre ugyanis kötelezően ráírják, hogy ÉLŐ embrió. Enélkül, és az általad a biológiai ismereteid által tagadott szívhang nélkül nincs is abortusz, mint bizonyára alkalmad volt megtapasztalni. Ez az embrió, később magzat, a beavatkozás után megszűnik életfunkciókat mutatni, azaz belehal. Mert megölik. Mint átélted, ez másképp nem megy. Neked sem sikerült más módon megszabadulni tőle.

Van azonban egy rossz hírem: a kérdező ezzel mind tisztában van; ő az anyagiakon túl e pillanatban is olyan erkölcsi kérdésekről gondolkozik, amelyek magaslatába te képtelen vagy felpillantani.

Én is tanultam pszichológiát. Ezek alapján amit te művelsz, hogy finomkodva abortuszt, megszakítást, nem vállalást emlegetsz, azt a felelősség elkenésének tartjuk. Úgy is mondhatnám, gyávaságnak, amivel nem mered beismerni, mi is az általunk firtatott beavatkozás célja, módja és végkimenetele. Az, hogy te nem vagy hajlandó morális megfontolásokat figyelembe venni, még egy olyan kérdésnél sem, ami 100%-ban etikai, sőt orvosetikai problematika, az megint téged minősít. Pszichológia ismeretek ide, vagy oda, ócska, piti kis önámítás a metódusod, sejtcsomóstól, anyagiasságtól, eufemizmusostól.

A kérdező ennél a pontnál már réges-régen tovább jutott. Ezért aztán kár a gőzért.

Ha a baba esetleg mégis megmarad, még a te világod sem fog összedőlni, maximum még nagyobb lesz a kontraszt érzet benned a gyermeküket vállalók és nem vállalók között. De mint bizonyára tudod, ez is vegytiszta pszichológia. Tudod, a vesszen a szomszéd tehene is, ami téged motivál...

2014. márc. 19. 18:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!