Azt hiszitek, az abortusz semmiség?
Hogy elég kifizetni a nőnek az árát, és ha ő mégsem teszi meg, akkor még ő a szemét? Abba belegondoltatok, hogy valójában gyilkosság? Hogy az abortuszon átesett nők DÖNTŐ többsége MEGSZENVEDI? Akár soha többet nem lehet gyermeke, de a legtöbbje bizony emlékezik arra, hogy egyszer lehetett volna, hogy most ennyi idős lenne, most járhatna iskolába.
Az abortusz NEM fogamzásgátlás, és egyetlen nőt sem lehet elítélni, ha nem akarja megölni a gyermekét! A férfiak igenis HÚZZANAK óvszert, nyomják ki a levegőt az óvszer csücskéből, mert ha nem nyomják ki, attól szakad el leggyakrabban. Ha viszont abszolút nem vállalják a felelősséget az esetleg mégiscsak megfoganó babáért, akkor inkább a kezüket használják.
Nagyon nagy baj van a fejekben, ha azt hiszik egyesek, az abortusz pusztán megszabadulás egy kis "problémától".
"A való világra vonatkozó megállapítás, amelynek az igazságát ellenőrizni kell, lehet. A pontosság fogalma nagyon fontos, ez tükrözi a bizonyosság fokát és a ténybe vetett bizalmat. Nagyon fontos a tény ellenőrzésének lehetősége."
Megállapítás: az abortusz gyilkosság.
Bizonyosság: egy ÉLŐ embrió életjelensége megszűnik a beavatkozás által.
Pontosság: meghatározott folyamat, amelyet célzottan úgy alkalmaz az orvos, hogy a "bizonyosság" bekövetkezzen. Erre még orvosi protokoll is van, továbbá ennek a pontos folyamatnak a része bizonyos szükséges előkészítő és kezelő fázis is.
Ellenőrizhetőség: az UH lelet és a zárójelentés, amelyet orvosok írnak le.
Tehát? Tény, vagy nem tény?
190-es, hirdeti a rosseb. Én csak azt mondom, ami tény. A magzat él, aki meg megöli, az a gyilkosa.
Nem kötelező itt lenni, de akkor miért nem mentél még el?
Engem zavar az abortusz, igen. Miért te élvezted mondjuk Szita Bence halálát? Ugye, nem?
Elhiszem, hogy néha fáj az igazság. De az attól még igazság.
Kedves 145-ös/59%-os válaszadó! (a kedves-t nem gúnyosan írom!)
"Az pedig, hogy jobb lesz-e később, mint most, a másik tipikus "érv" szokott lenni az abortusz mellett."
De hát ugyan ezt az érvet szokták felhozni az abortusz ellen is, én erre akartam rávilágítani a válaszomban.
"Véleményem szerint az embrió, a magzat, genetikailag is, meg lelkileg is UGYANAZ a lény, mint későbbi önmaga. Pontosan ugyanaz, csak az életének még egy korábbi, anyaméhben lévő szakaszát éli."
Szerintem nem lehet "UGYANAZ", hiszen Ő még nem önmaga. Mármint..Ahhoz, hogy valaki az legyen, aki, kellenek évek, hogy kifejlődjön. Hogy felnőjön, alakuljon, hogy úgymond emberré váljon. Én értem, hogy mit mondasz, és természetesen tiszteletben is tartom a nézeted, szóval nem vitatkozok veled, csupán próbálok rávilágítani az én nézőpontomra is. (Ami a két tábor között van valahol).
"Azt szeretném, ha végre valaki belátná, a dolgok maguktól nem szoktak javulni, a körülmények varázsütésre nem válnak ideálissá, ám ha valaki a gyermekéért többletterhet és lemondást vállal, akkor a gyermek szempontjából pozitív irányba változnak a dolgok."
De ha már valaki olyan nyomorúságos helyzetben van, hogy nincs kilátás (mert én csak így tudom elképzelni, hogy lemondjon a babájáról anyagi okok miatt), akkor a többletteher vállalás még inkább szétzúzná az életüket. Mert ha onnantól mondjuk csak az apa dolgozik, és nem hiszem, hogy hirtelen 300 nettós állása lenne, akár másodállással is, az anya pedig egyedül otthon, kb nulla élet/munkatapasztalattal... Apa sosincs otthon, nem tud segíteni, mindenki feszült, kimerült, boldogtalan... és bizony az is előfordulhat, hogy ezt a frusztrációt a gyereken vezetik le, vagy hánytorgatják fel évekig... Én ezt a verziót sem látom túl pozitívnak.
"Erre fel kérdezem én mindig, ha valóban olyan elviselhetetlen a nyomor, akkor e nyomor elől miért nem a gyermeküket megölők menekülnek a saját kezűleg elkövetett halálba???"
Ismét csak azt tudom mondani, hogy nem egy szinten van a két dolog. Amúgy pedig igen, van aki ebbe menekül. És ezért is borzasztó, hogy jelenleg ott tart az ország, ahol. Hogy ilyen dolgok előfordulhatnak (értem ezt a szegénység miatta abortuszra vagy az öngyilkosságra egyaránt). De például Szaud-Arábiában nem is olyan rég még teljesen elfogadott volt a saját gyermek megölése (természetesen csak ha lányról van szó), akár csecsemő, akár tizenéves, akár huszonéves. "Divat" volt élve elásni a homokba a lánygyermeket, vagy forrásban lévő vizet leönteni a torkukon. Én ezért is harcolnék, de nem lehet. A törvény nem tiltja, hiába háborodom fel, és bánt mélységesen a dolog.
De mint említettem, a prevencióra kellene a hangsúlyt fektetni, azért kellene harcolni, hogy megelőzzük a dolgokat, nem a már megtörtént esetet szétcincálni.
23/N
193, óvatosan az ilyen fogalmazással, hogy:
"De mint említettem, a prevencióra kellene a hangsúlyt fektetni, azért kellene harcolni, hogy megelőzzük a dolgokat, nem a már megtörtént esetet szétcincálni. "
Máris jön valaki, aki szerint nem szabad megtiltani a szexet és korlátozni a tiniket :)
Kedves Frigg, fogok Neked válaszolni még ma, késő este, de most sajnos mennem kell. Én sem gúnyból szólítottalak meg így. :))
Addig is hasznos és kellemes fórumozást Neked!
189-es, én nem akarom befogni a szádat, semmi kivetnivalóm nincs a szabad véleménynyilvánítással kapcsolatban. De én nem személyeskedem, ahogyan Te. Honnan tudod, hogy velem mi történt? Honnan tudod, hogy én hogyan élek? Egyébként elárulom Neked, hogy pár hetes terhes vagyok, és eszem ágaban sincs elvetetni a gyerekemet. Amirõl írok arról más tapasztalatból gyõzõdtem meg, de legalább meggyõzõdtem, úgy, hogy a világ több országában éltem már, nem pedig otthonról ugatok.
191-es: A gyilkosság definíciója hiányzik a kis bizonyítasodból, és ugyebár annak is több formája van. Egyébkent meg a Te bizonyításod szerint az orvos a gyilkos, nem pedig az anya, hiszen ami TÉNY a Te bizonyításod szerint az az, hogy az orvos veszi el a az embrió életét ténylegesen...És nem ezt kellett bizonyítani :)
Csak arra nem jönnek rá az ész érvek nélkül másokat fikazó abortusz-ellenesek, hogy ha ez ilyen egyszerü lenne, akkor a világon mindenhol be lenne tiltva az abortusz. De ez nincs így, mert vannak haladó szellemüek, akik már rájöttek, hogy nem a sötét középkorban élünk, ahol amire nincs magyarázat, azt vallással magyarázták, és legalább lehetõvé teszik választasként egy nõ számára.
Úgysem fogják ezt fel..
Eddig egy érvet nem hoztak fel a gyerek megtartása mellett, csak hogy bűn és gyilkosság.
Ők ilyenek, így látják.
Aki ennyire elfogult úgysem érti meg...
ÉS EZ EGY KÉRDEZZ FELEK OLDAL!!
Ha sokat hangoztatjátok a fórumozást, törölni fogják a kérdést!
Benne van a szabályzatban, így is elég esélyes hogy törlik, ami mondjuk nem lenne egy nagy baj..
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!